Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engelli işçi personellere tayin hakkı var mı?

Tanrıkulu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, engellı memurlarda oldugu gıbı kamuda çalışan engelli işçi personellere bir defaya mahsus tayın hakkı var mı?

Tanrıkulu eğer kurumunun başka il de yer varsa mümkün bu ama belediyedeysen kurum içi ibaresi olduğu için mümkün değil çünkü senin başka il de kurumun yok. Şuan Cumhurbaşkanlığında yasa imzalanması an meselesi. Hayrlısı olsun

greenred Gıda Tarım il Müdürlüğünde çalışıyorum. Gıtmek ıstedıgım yerde aynı bakanlıga baglı tarım ilçe müdürlüğü var. Demek boyle bır hakkımız var. :D sağolasan gardaş

Hayırlı olsun, evet engellilik durumuna bağlı tayin isteyebilirsin. Bak bir müjde daha vereyim memurlarda olduğu gibi istediğin kadar tayin isteyebilirsin. İlk kanun görüşülürken 1 defaya mahsus bu hakkı vereceklerdi sonradan o konu taslaktan çıktı oy birliği ile dilediğin kadar gidebilirsin.

Ama son anda aklıma geldi 1 defaya mahsus mu değil mi, ne olur olmaz sen yine de tam metni oku Cumhurbaşkanı onaylasın düzenlenmiş tam metin çıkar ama mecliste görüşülen 1 defaya mahsus ibaresinin kaldırılmasıydı oylandı kaldırıldı ama yine de görmeden emin olma

greenred anladım. Bu haberı yıllardır bekledım sonunda çıktı. uyarıların için de teşekkür ederım. :cool:

greenred emin olmadığın konu hakkında kesin gibi bilgi verme . Ben bugün bu konu ile ilgili alo 170 ile görüştüm ve belediyelerde yer değişikliğ konusunda bilgiyi kurumlar verecekmiş. ikincisi eğer bir yorum yapacak isen olma ihtimali yüksek söylediğin gibi belediyeleri kapsamasa kanun ( Belediyeler hariç ) diye belirtir.

Engelli işçiye nakil hakkı sağlandı.

MADDE 79 – 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. “EK MADDE 2 – (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler kamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır.
(3) İşçinin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi hâlinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır.”

Bu hakkı verceklerine memurluk kadrosu verseler daha iyiydi.

4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 21 Nisan 2007 tarihli ve 26500 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına giren kurumlar açısından uygulamada ortaya çıkabilecek problemleri en aza indirmek ve kurumlar arasında uygulama birliğini sağlamak amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüş olup, il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerinin çalıştırdıkları geçici işçilere ilişkin işlemlerde aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.
1. KAPSAMDAKİ KURUMLAR
5620 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına;
a) İl özel idareleri,
b) Belediyeler,
c) İl özel idareleri ile belediyelerin müessese ve işletmeleri (Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan şirketler hariç),
d) Belediye bağlı kuruluşları (ASKİ, İSKİ, EGO gibi, doğrudan bir kanunla veya bir kanunla özel olarak verilen yetkiye istinaden usulüne uygun olarak kurulmuş bağlı kuruluşlar),
e) İl özel idareleri ile belediyelerin kurdukları veya üye oldukları mahalli idare birlikleri (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile üyelerinin tamamı köylerden oluşan birlikler hariç),
girmektedir.

arkadaşlar 5620 sayılı kanuna ek madde olarak eklenmiş bir düzenleme 5620 sayılı kanunun kapsadığı kurumlar(c bendinde) yukarıda açıkça bellidir yani belediyeler,özel idare ve mahalli idare birlikleri...

Belediyelere tayin hakkı yok bugun kayseri belediyesi ile görüştüm adamların söylediği kurum içi diyor yani insan kaynakları müdürlüğünden parka bahçe geçebilirsin diyor bu devletin verdiği hak ancak bu kadar olur.

engelli işçi 1 kereye özel nakil

[sıze=4]arkadaşlar! Bizim bu 1 kereye özel engelli işçi nakil olayı ne oldu acaba? Belediyede çalışanlar içinde geçerli oldu mu? Benim ailem ankarada ben istanbuldayım, burda kendime bakamıyorum sürekli hasta oluyorum, bir de kiradayım elin adamlarını zengin ediyorum 6 yıldır. allah rızası için birileri yardım etsin.allahını seven yardım etsin.canıma tak etti artık.aldığım para kiraya ve otobüs biletlerine gidiyor.allahını seven yardım etsin.[/sıze]

arkadaşlar kanunu iyi okumak incelemek lazım vardır bir yolu her kurumda çalışan tayin oluyor da neden belediyede çalışan tayin olamıyor

Bimer Başvuru Numaranız :442322

442322 sayılı BİMER başvurusuna ilişkin dilekçe incelenmiştir. 23/04/2015 tarihli ve 29335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 79 uncu maddesinin ek 2 inci maddesinin birinci fıkrasında; “Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.” hükmü yer almakta olup; idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanan, herhangi bir belediyeden başka belediyeye veya başka bir kamu kurum ya da kuruluşu arasında yapılacak yer değiştirmelerin, söz konusu Kanun maddesinde belirtilen “kurum içinde yer değiştirme” olarak değerlendirilemeyeceği hususu; Bilgilerinize sunulur.

Arkadaşlar her belediye ayrı bir kurumdur belediyeler diye genellenemez.
A belediyesinin B belediyesi tarafından gönderilen bir kişiye iş vermesi o kişinin A belediyesi tarafından işe alınması gibi işlem görmektedir, bu mümkün değildir.Belediyelerde ancak bağlı müdürlükler ya da belediye şirketleri arasında yer değiştirme olabilir belediyeler arası yer değiştirme olmaz.

Bimerden cevap gelmiş...Olur diyor sizler olmaz diyorsunuz...

arkadaşlar eski konuyu hortlatcam ama şimdi engelli işçiler istediği yere tayin isteyebiliyormu karayollarına girsem istediğim il veya ilçeye tayin isteyebilirmiyim

ya da bunun bir süresi varmı atanır atanmaz isteyebilirmiyiz işçi olarak

Merhaba Arkadaşlar;

Engelli daimi işçi aynı şehirde Karayollarında çalışırken DSİ'e tayin istiyebilir mi ?

(Not:Kurumun şehir dışında olması veya kurumun engelliye uygun olmaması nedeniyle)

mrb arkadaşım bende bunu mrk ediyorum 1 defaya mahsus kalktı mı kalkmadı mı bakanlıklar hala kendi bildiğini okuyor sadece bir defa diyorlar ben hala bunu anlamıyorum

Bu maddeyi buldum ama "kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir" diye ibare var.

"MADDE 78- 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"EK MADDE 2- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler kamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
(3) İşçinin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır."

Merhaba Arkadaşlar;

Engelli daimi işçi aynı şehirde Karayollarında çalışırken DSİ'e tayin istiyebilir mi ?

(Not:Kurumun şehir dışında olması veya kurumun engelliye uygun olmaması nedeniyle)

@ufkum

5260 sayılı Kanun'un 2. Ek Maddesine göre (bkz ilgili kanuna):

EK MADDE 2 (4/4/2015-6645/79 md.)
(1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler kamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır.
(3) İşçinin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi hâlinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır.

Üst Alt