Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engelli kendi isteği ile ayrıldığında tazminat alabilir mi?

mehmet takalak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
kamuda çalışmaktayım %90 engelliyim yapamayacağım bir işte çalışıyorum başbakanlığın genelgesine göre : engelli kamu görevlisine rahatsızlığını artırıcı veya 2. bir engel teşkil edecek işlerde çalıştırılamaz diyor mesleği veya mesleğine uygun işlerde çalıştırılır diyor fakat ben görme engelliyim bana bahçivanlık yaptırıyorlar birdefasında işkazası geçirdim hastanelik bile oldum fakat yinede yerimi değiştirmiyorlar bende buradan istifa edip başka kuruma geçmeyi düşünüyorum fakat tazminatımızı alabilirmiyiz?

Öncelikle kurumlararası geçiş istifa ile olmaz,istifa etmeniz kamuyla tüm irtibatı koparmanız demektir ki başka bir kuruma geçme gibi bir hakkınız olmaz.
Eğer ki sağlık sorunlarınızı artırıcı,güvenliğinizi tehlikeye sokacak mahiyette işlerde çalıştırılıyorsanız iş akdinizi tek taraflı haklı fesih den yararlanabilirsiniz.
Bu durumda da tabi heyet raporu şarttır ve tazminatınız ödenir,ilişiğiniz kesilir,başka bir kuruma geçme değildir bu.
Kamuda iş bulmanın zorluğu aşikarken benim tavsiyem üst amirlerinizle görüşerek işinizin değiştirilmesine çaba harcamak yönünde olacak.

ben kamuda işçiyim gerekli üstlerimle konuştum fakat sonuç değişmez hatta bu sebeple mobbing bile uyguluyorlar bana!!!

Valiliğe de yazılabilir bence. Oradan gelecek "yerini değiştirin" talimatına "hayır" demeleri mümkün değil.

Üst Alt