Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engelliler evde bakım parası alabilir mi?

karbeyazı

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
kamuda çalışan engelliler evde bakım parası alabilir mi ?

Engelli kişi çalışabilecek durumda ise günlük hayatta başkasının yardımına ihtiyaç duymuyor demektir dolayısı ile bakım parası alamaz

gelir kriterleri uyarsa alır bence ağır engelli olupta çalışanlarda var işe bakıcısı getirip götürür

bende o konudan sormak istedim beni ailem işe götürüp getiriyor yani yine onlara muhtacım yine onlar bakıyor ama bana ihtimalli değil kesin cevaplar lazım bilen birileri yokmu ?

antalyada sosyal hizmetleri telefonla arayıp sorunu sor . Ben verilmiyor diye biliyorum. Ağır özürlü onlara göre çalışamaz ki..
Düşünce bu doğrultuda.
Sosyal hizmetlerden aldığın cevabı bizimle paylaşırsan seviniriz.

tek sorun hanedeki gelir bence gelir kriteri olmazsa sorun olmaz zaten kriter koymaması gerekiyor ama maalesef koyuyor...

Ayrıyetten ağır özürlü biri çalışabilir...

nasıl yani çalışabilen birisine bakım parası vermezler ki,gerçekten bakıma muhtaç çalışamayacak durumda olanlara veriyorlar biliyorum..

karbeyazı; yukarıdaki cevapları okuyunca üzüldüm. Herkes her şeyi biliyor ama kendi aklına dayalı biliyor. Çünkü herkes aklının en iyi olduğunu sanıyor. İşte asıl zorlukta burada. Halbu ki aile ve sos. polt. bakanılğının mevzuat linkine tıklar, 2012 genelgelerinde bile bu bilgiyi bulabilirsin. Çalışan engellide bakım parası alabilir. Bakım parası için ailedeki gelir kıstası önemli. İkinci olarak da ilgili heyetin, bakıma ihtiyacı vardır şeklinde rapor düzenlemesi. Kolay gelsin.

soru çok saçma ve inanılmaz olabiliritesi araştırılıyor :D komikleşmeyin memur hemde çalışan bi memura bakım parası bağlanırmı az mantık yahu...

kardeşim hem kamuda çalışıyorsun hemde halen bakım maaşı peşindesin biraz elindekilerle yetin alla şükür et

İnsan hem çalışıp hem bakıma muhtaç olamaz mı ? bunun neresi mantıksız ? onlarca evinde çalışan engelli var.İnsanın bir iş yapabiliyor olması bakıma muhtaç olmaması anlamına nasıl getiriyorsunuz asıl mantıksızlık budur.
bir diğerine kamuda çalışıp geçinemiyor olabilir. Sonuçta bu verilen bir HAK....
buradaki tek sorun hanedeki gelir.

arkadaşım amaç para değil ben yüzde 90 engelliyim bütün ihtiyaçlarımı annem karşılıyo ama işe girdim çalışıyorum bana baktığı için annemin aylık almasının neresinde anormallik var devvet milli gelir bakımından geliştikçe zaten bu gelir kriterini kaldırcak enmgelliler hep muhtaç olarak mı yaşamalı çalışıp bakıcıma ben para vereceksem bana ne kalıcak engelli rahat etmesin mi burakın bu kıskançlığı artık.

SAYIN ERDALAKBAY, Niye saçma, melendizden öyle görülebilir, ne de olsa melendiz ayrı bir devletçik. Oysa yasa koyucu, engellinin bakım ihtiyaçlarının evinde (altsoy ve üstsoyun yanında) bakılmasını öncelik olarak alıyor. Bu para da ona bakana yani yemeğini yapana, yedirene, banyosunu yaptırana vb. veriliyor. Maaşı varsa var. Burada gelir kriterine bakıyor. Zira çalışan bakıma muhtaç olmaz kriteri engelliler için değil, sağlıklı insanlar için düşünülebilir.

biz eve gelen sosyal hizmetlere sormuştuk net cevap kesilir ve haber verilmezse aldığınız paralarıda geri almak zorunda kalırız dedi

Enemyhunter, net cevap kesil diye insanları yanıltma. Sana kesilir demiş olmaları seninki kesilir demektir. İki sebeple bunu demeleri gerekir.1. Yönetmeliğe göre eve giren gelir miktarındaki her değişikliği bildirmen gerekir, aksi halde onlar bunu tesbit ederse, yalan beyandan kesilir. 2. Gelir miktarında artış olduğundan, kişi başı düşen 2/3 oranını geçeceği için kesilir demişlerdir. Zira bütün bunlar genelgelerde ve Evde Bakım Hiz. Yönetmeliğinde mevcuttur. Bunun dışında çalıştığı halde ve emekli olduğu halde alan arkadaşlarımız vardır. Burada esas olan gelir miktarının aşıp aşmamasıdır. Bu nedenle arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmelerden kaçınalım.

ağa;

istediğin yere sorabilirsin biz kafadan sallamadık her yere sorduk

mantıklısıda bu zaten engel saadece gelir kriteridir

aga melendizin neresi olduğunu bilmiyorum ben daha öğrenemedim buradaki devletçiği çünkü yeni geldim ben mantık yürütüyorum ben engelli hizmetliyim en dipteki adamım yani 1800 maaş alıyorum bakıma muhtaç değilim velevki muhtaç oldum bi devlet memuru olarak gidip bakım parası alıcam dersem bence abes olur benim şahsi fikrim kanun okumam okumadımda alabilirse helal olsun... ama mantıksız... melendize gelmeden öncede aynı düşünüyordum istanbuldayken yani...

Enemyhunter; İnsanı kızdırıp durma, ben orada çalışıyorum. Yani bu işlerden sorumlu olarak çalışıyorum. Bu konuda bana bir yasa, yönetmelik veya görüş yazısı gösterebilirmisin. Her yere sormuş muş. Okur yazarın yok mu? Hukuk devletinde niye soruyorsun. Aç oku. Zahmet et araştır. Yönetmeliğe bak ve yerinde otur.

ağa;

ben yönetmelikten bahsetmiyorum biliyorum bende evde bakım hizmeti ücreti alan birinin çalışmaya başlayınca maaşının kesilmesi hakkında bi kanun olmadığını fakat eve gelen görevlilere ve sosyal hizmetlerde aldığımız cevap bi insan çalısıyorsa bakıma muhtaç değildir cevabı oldu antalya sosyal hizmetleri arayıp sorabilirsiniz hatta olumlu cevap alırsanız haber verin

sözlerine dikkat et kardeş ben para peşinde değilim sosyal haklarımı öğrenmek için soru sordum , sana verselerdi eminim hayır demezdin.....

karbeyazı;

ben sana para peşindesin diye bir şey söyledim mi git antalya sosyal hizmetlere bi sor bakalım ne diyecekler sonra hukukdan bahsedin bana

Üst Alt