Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engellilere de ek ödeme var mı?

wqxwqx2009

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba ;

Ben bir kamu sektöründe engelli çalışanıyım. Kurumumuzda Gazi, terör mağduru ve şehit yakınlarına günlük çıplak ücretinin %10'u ( Yüzde on ) tutarında Ek Prim ödeniyor. Engelli çalışanlara da acaba böyle bir ek ödeme var mı ?
Geçenlerde haberlerde görmüştüm bir belediye engelli çalışanlarına %25 veya 30 oranında ek ödeme veriyordu. Engelli çalışan olarak ek ödeme alan var mı acaba aramızda ? @OturanBoğa

Sorununuz içerisinde zaten cevap bulunuyor.
Genel olarak verilen bir ödeme yok.
Bir belediye mesela veriyor.
Tüm kamu veya özelde sektörde engellilere verilen böyle birşey yok.

''Gazi, terör mağduru ve şehit yakınlarına''

@Hopee3466,
Gazi TMY ve şehit yakınlarına verilen hakların çoğu engellilerede veriliyor. Benim öğrenmek istediğim bizim kurumda Gazi TMY ve şehit yakınlarına %10 ek ödeme veriliyor. Acaba sendikadan talep etsek engellilerede böyle bir ödeme yapılabilir mi ? Aramızda sendikalı olupta böyle bir talepte bulunan veya böyle bir ek ödeme alan engelli kardeşlerimiz var mı ? Bunun cevabını öğrenmek istedim. Siz önce sorumu doğru okuyup anlayın ne demek istediğimin farkına o zaman varırsınız diye düşünüyorum.

İş yerine veya bir sendikaya sor o zaman ,
Genel birşey olsa bizde alırız.
Hadi yok diyelim , almak için bireysel başvurarak alabileceğin birşey değil ki bu.

Ek ödeme alabilmek için kriterler var , başka hakları olan kişilere veriliyor , bende - bizde alalım kafasından çıkmak gerekiyor.

Bu durumlar yüzünden verilen haklarda ileri de elimizden gidecek valla.

önden bir araştırma yapayım elbette sendikaya soracam. Bireysel başvurmayacam elbette önce neyin ne olduğunu göreyim sonrasında kurumdaki engelli arkadaşlarımıza bir araya gelip konuşuruz.Almamız gereken bir hak ise neden almak için çabalamayalım ki ? Kurumda herkes ne hakkı varsa onun için çabalıyor engelli birey olarak biz geride kalırsak geride durursak yazık değil mi bizede ? @Hopee3466

Ya arkadaşım bir örneği yok. Keşke olsa da alsan.
Sen başkalarına verilen bir hakkı bizede verilir mi diye düşünüyorsun..
Verilmez burası Türkiye.
Umarım alırsın..

Benim demek istediğim şu zaten sana belirli haklar verilmiş, daha talepte bulunup elimizdeki hakları kaybetmeyelim.

Çalışamayan engelli arkadaşlar napsin ?
Senin benim yine çalışma şansımız var , onların o imkanı da yok.

Üst Alt