Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engellilerin erişilebilirliği için bir ödenek var mı?

Nrgl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben bu siteye okulumuzda çalışan emes hastası memurumuz için giriş yaptım ben engelli değilim çok şükür ama şimdilik tabiki sonuçta her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamak lazım

meselemiz ise bu genç arkadaş merdivenleri çıkamıyor kendi özel aracıyla geliyor ama merdivenleri çıkarken hizmetliler yardım ediyor
biraz araştırdım merdivenlere takılan bir aparat varmış okulların bu aracı yaptırmak için özel bir ödeneği var mı nereye başvurmalı nerden başlamalı bu parayı nerden bulabiliriz

lütfen fikrilerinizi bekliyorum hayırlı akşamlar

o sistemler pahalı diye biliyorum. asansör yaptırsanız daha ucuza gelir. hem herkes kullanır. ya da o memurunuzu rahat ulaşabildiği alt katta görevlendireceksiniz. imkan sağlamamanız durumunda idari izin vermek durumunda kalabilirsiniz.

Erişilebilirliğin ödeneği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sağlanıyor. 2014 yılında okullar erişilebilirlik projesi kapsamında engellilere uygun hale getirilmesi çalışması yapıldı. Sizin okulunuz bulunduğunuz ilin il milli eğitim müdürlüğüne resmi yazı yazarak talepte bulunacak. Kurumumuzda çalışan engelli personelin bina içi ve dışında erişilebilirlik kapsamında kurumumuza erişiminin sağlanmasını vb şeklinde bir yazı yazmanız gerekmekte.Sonrasında milli eğitimde bu işlerden sorumlu birim gelerek incelemelerde bulunacak.

5378 sayılı Engelliler Kanunu’na göre; kamuya açık her türlü binaların, yolların, kaldırımların, yaya geçitlerinin, açık ve yeşil alanların, spor alanlarının, sosyal-kültürel altyapı alanlarının, toplu taşıma hizmetlerinin engelli bireylerin erişilebilirliğine uygun hale getirilebilmesi hüküm altına alınmıştır.

20.07.2013 tarihinde 28713 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren; “Engelli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği” gereğince “Engelli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları” tarafından:

-Tüm Resmi Binalar,

-Tüm İbadet Yerleri,

-Özel Eğitim tesisleri, hastaneler ve sağlık tesisleri,

-Sinema, tiyatro, opera, müze, kütüphane, konser salonu, konferans salonu gibi kültürel binalar,

-Düğün ve toplantı salonları,

-Alışveriş Merkezleri, otel, öğrenci yurtları, İşhanları, ofisler, pasajlar, çarşılar ve bunun gibi kamuya açık ticari alanlar

-Spor tesisleri, yüzme havuzları, genel otoparklar ve benzeri umuma açık binalar,

-Mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar gibi sosyal-kültürel altyapı alanları ile

-Toplu taşıma araçlarında

Engelli erişilebilirlik düzenlemelerinin yapılıp, gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığının takip ve denetimleri 07.07.2015 tarihinden itibaren denetleme komisyonlarınca ve TSE tarafından yapılacaktır.

Üst Alt