Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engellilerin iş çıkış saatinden 1 saat önce mesaisi bitiyor mu?

idare1984

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
kamuda çalışan engellilerin iş çıkış saatinden 1 saat önce mesaisi bitiyor mu

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda der ki;

Madde 100 – Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin
özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler
tarafından tesbit olunur. Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Yasal olarak böyle bir hak var ancak uygulama yok, size ulaşım ve iklim şartlarını göz önüne alarak kurum amiriniz erken çıkmanıza müsade edebilir.

[FONT=sans-serif]Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Başındaki amir yetkilinin [/FONT]
inisiyatifine[FONT=sans-serif] bırakmış; başındaki yetkili onaylarsa olur bu durumu yaparken senin engel durumun ve iklim, ulaşım gibi olumsuz şartları da göz önünde bulundurması gerekli.

Bence bunu uygulyabilecek yönetici sayısı az diye düşünüyorum diğer çalışanlardan bi saat erken çıkman (her ne kadar engelli olsan da biizm insanımızın bi çoğu bunu düşünmez) diğer personeller tarafından hoş karşılanmayabilir. bunun olması için senin başındaki yetkiliyle birebir olan ilişkinin iyi olmasına bağlı bence onun ikna olması ve dışarıdan gelecek sorulara ve tepkilere de ikna edici bi cevap vermesi lazım. [/FONT]

vergi dairesi personeliyim . 2 ay önce anılan yasayla ilgili başvurumu yaptım ( yazılı olarak ) . ulaşım yol trafik koşullarını belirterek sabah 30 dakika geç gelmeyi istedim . olur geldi 1 aydır 08:30 işe başlama saatim
saygılar

DADAŞ06

Güzel haber dadaş sevindim adına inşallah bu tür sorunları yaşayan arkadaşlar da bu kanundan yararlanmalarına bir engel çıkmaz...

Üst Alt