Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan işçiler ne iş yapar?

özlmknc

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
kpss ye girerek 64 puan aldığımı söylemiştim..iş kuru arayıp benden raporumu ve tc kimliğimi getirmemi istedi..işlemlerim yapılacakmış iyide ben çok kararsaız kaldım iş konusunda acaba engellilere yönelik nasıl bir iş veriyorlar yada kamuda işçi olarak çalışan varmı memnunmusunuz ne iş yapıyorsunuz merak ettim bende ona göre kararımı vermek istiyorum inanın çok kararsızım..

Kamuda işci olmanın tek avantajlı yani kadroya geçişlerde sana öncelik tanınması.Tabi senin iş yapış şeklin ve yöneticilerinle nasıl geçindiğin de önemli bir ayrıntı.ücretler asgari ücretin biraz üstündedir.Kuruma göre değişir ama fazla bir fark oynamaz.sonuçta boş kalmaktansa işci oalrak çalışailir.Kendini sevdirip bir şekilde kadro alabilirsin.

Kamuda işçi olmak asgari ücretin kat kat üstündedir biraz degilll

arkadaşlar kamuya işçi olarak nasıl giriliyor mesela 2010 yılı içerisinde yapılan saglık bakanlıgı özürlü memur alımı sınavını kazanan bir kişi işçi olarakmı girer yoksa memur olarakmı girer kamuya işçi olarak girecek bir kişi işkur kanalıylamı girer yoksa sınavlamı bu konuda bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim

ben kamuda memurum ve kamu işçileri ile beraber çalışıyoruz.engelli olarak işçi statüsünde işe başlayan bir arkadaşımız, işçi olarak çalışıyor iken engelliler memur sınavına girdi kazandı ataması yapıldı.tabi buradaki (işçi sıfatıyla çalıştığı) işinden de istifa etti.milli eğitim memuru artık ve hatta kendi memleketini tercih ettiğinden şu an memleketinin bir ilçesinde göreve başladı.işçiliğe başlayabilirsiniz memurluğa geçiş olanaklarını da sınavlara girerek değerlendirin.hayırlısı olsun hakkınızda.

1999 yılındanberi kamuda kadrolu işçi olarak çalışıyorum. Yüksekokul mezunu olduğum halde işçi kadrosunda girmeyi tercih ettim.Yaptığım iş bilgisayarla alakalı ve ücretlerimiz memur arkadaşlardan çok daha iyi.

çevreden aldığım duyumlara göre ortaöğretim mezunlarına temizlik görevi veriyormuşlar bu ne kadar doğrudur acaba? böyle birşey olabilirmi? bilgiler için teşekkürler..

özlmknc;

Engelli statüsünde işe giren işçilere ayakta durmalarını ve merdiven çıkmlaraını gerektiren işleri vermezler diye biliyorum

Ben bu yorumlardan bişey anlamadım vesselam...
Biri demiş tek avantaj kadroya geçişte öncelik verilir falan.
Arkadaşım kamu işçisi zaten kadroludur bu bir,ücreti de asgari icretin biraz üzerinde falan değil kuruma göre değişmekle birlikte memurlardan çok daha yüksektir.
Biri de yine sınavla memurluğa geçişten bahsetmiş...
Memurun alabilmek için mücadele verdiği ücreti alan işçi,
memurun gerçekleştirme hayaliyle yaşadığı toplu sözleşme ve grev hakkı dolayısıyla sendikal hak işçide,
ikramiyeler işçide,
içeriği toplu sözleşme ile belirlenen,giyim yardımı,öğrenim yardımı,vb isimler altında çeşitli yan ödemeler işçide,
%100 zamlı fazla mesai ücreti işçide,
hafta sonu ve tatil günlerinin üzerine eklendiği,işgünü hesabıyla kabarık yıllık ücretler işçide,
işçide... işçide... işçide...
Yahu bir kamu işçisi neden istesin memurluğa geçişi?
Kamuda zaten kaba güç isteyen ve angarya sayılan işlerin çoğu taşeronda.
Bir memuriyette masa başında pc ile bir işi çekip çevirebilecek donanım varsa zaten işçi kadrosunda da olsa o işi yapar genelde,ya da taşeron işlerinde surveyan,denetmen gibi...
Özlem kardeşim,hiç çekinmeden işlemlerinize başlayın,hangi kurum olduğunu belirtseydiniz belki daha net tahminler yürütebilirdik.

sayın ufukalp, işlemlerim yapıldıktan sonra hangi kurumda çalışacağım belli olur diye biliyorum yanılmıyorsam..daha işkura gidip başvuruda yapmadım böyle bekliyorum evde.. dediğim gibi bana ne iş verirler diye düşünüyorum ama önümüzdeki hafta mutlaka gidicem işkura hayırlısı bakalım şansımı deneyeceğim...

özlem doğmamış çocuğa don biçiyorsun gibime geldi.Kamuya işçi alımı şu şekilde oluyor.İşçi alacak kamu kuruluşu ilan verir bu ilan nette işkurun duvarında teletekste bi sürü yerde yayınlanır.Sen bu ilanlara bakarak aranan şartların sende olduğunu düşünüyorsan elindeki Kpss sınav sonucu ve sağlık raporunla o iş ilanına başvuracaksın.İş bulma işe alınacak sayının iki katı kadar kişiyi kpsss puanlarının yüksekliğine göre belirleyip o kamu kuruluşuna mülakata gönderir.Buraya gönderilen kişilerin yarısı işe alınır.
Ufukalpin dediği gibi herkes işçi olmak ister.Kamuda işçinin yapacağı işe gelince.Zaten özürlüleri büro yemekhane gibi yerlerde istihdam ederler.Vasıf gerektirmeyen işlerde çalıştırırlar.

merhaba arkadaşlar ben 2003 yılından buyana istanbulda yerel bir belediyede işçi kadrosunda çalışıyorum o zamanki bld bşkanı tarafından işkurdan özel istekle işe alındım işçi olmak işini yaparsan siyasete karışmazsan çok güzel mesela ben 1300 tl ye yekın maaş alıyorum çok şükürr sendika ikramiyesi ve diyer sosyal haklarımızıda alıyoruz bazen veremiyorlar bazen veriyorlar sonuçta bld nın kasasına baglı ama şu güne kadar tek kuruş param kalmadı verilecek işe gelince senin raporuna göre değişir mesela benim her iki el ve ayakta çalışmyı gerektiren işlerde çalışamaz diyor tabi müdürün kılsa bişi diyemem ben yıllarca ozalit fotokopi işlerinde çalıştım hiç karışanım olmadı geçen yıl bina dışına çıkmak istedim vardiya görevine geçtim çokta rahatım başımda müdür yok arayan soran yok iki arkadaşım daha var onlarda engelli körler sağırlar bir virini agırlar usulü yuvarlanıyoruz çok şükür.
benim sana tavsiyem bir belediye ye veya sendikalı bir kamu kurumuna gir hem maddi hemde manevi çok kazanırsın 15 yıl sigortalık sonunda emekli oluyorsun ve tazminatın memurdan kat ve kat daha yüksek oluyor.

çok sağolun bilgileriniz için teşekkürler...

bende Kamuda İşçiyim. Çok çok çok memnunum :) Maaş konusu olsun ikramiye konusu olsun Sosyal olanaklar olsun.. her bakımdan İşçi memuru ikiye katlar. fakat ömrünün sonuna kadar işçi kalırsın o kadar. memurken yukselme sınavları falan oluyo işçilikde o yok sadece işçisin.

kamuda çalışan işçilerin maaşları bi memura göre kat kat fazladır bu doğru.ikramiyeleri vardır yılda 6 kez.iki büyük ikramiyeler 1.400-1.600 tl kadardır örneğin yevmiyeye göre tabiiki.. küçük ikramiyeleri de 600,00-800,00 tl den alabilirsiniz.kıdem tazminatı da memurun alacağının 3-4 katıdır kamu işçisi olursa..
örneğin özel idarede her işçi bu ikramiyeler ölçüsünde para da maaş da alamaz. yani işçide de kurumlara göre de alacağı ve hakkı değişir ve sınıflar var.
bizim kurumda işçi fazlası var denerek başka kuruma taşra teşkilatlarına gönderilmeye başlandılar...memur 657 ile korunmuştur..tercih meselesidir kimisi parayı düşünür kimisi de memleketinde kendi kurumunda çalışmaya devam etmeyi :)
işçi her zaman kapıya konulabilme korkusunu yaşar eğer arkasında yol iş gibi güçlü sendikası olmasa..sendikaları da eski gücünü kaybetmiştir.hükümetin politikasını da görüyoruz parçala böl yut.tekel işçilerinin durumunu da gördük.
hazır memnunluktan da bahsedilmiş, memur olmamdan dolayı çok memnunum, bana keşke yer değiştirebilse idik diyen arkadaşlarım da olmuştur.

Üst Alt