Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan memurlar emeklilikten sonra çalışmaya devam edebilirler mi?

ismail72

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar NTV de Ali TEZEL konuşmasını dinlemiştim.Emekli olan bir özürlü memurun emekli olduktan sonra yine aynı kurumda çalışmaya devam edebileceğini söylemişti.Acaba ben miyanlış anladım.Bu konuda bilgisi olan var mı?Yardımcı olursanız sevinirim.Bir de ben 1995 yılında ssk olarak işe girdim.1200 ssk primim yattı.26/11/2001 yılında maliye memur olarak girdim ,hala çalışıyorum.Tam olarak ne zaman emekli olabilirim.

Hem emekli aylığı alıp hem de kamuda çalışmak mümkün değil diye biliyorum.

Kamuda çalışan memurlar 15 yıl hizmet sürelerini tamamlayıp emekli olabilirler. Bu hizmet sürelerine SSK + Emekli Sandığı + Bağ-Kur + Askerlik borçlanması dahildir. Bunları kurumunuza başvurup birleştirmeniz gerek...

Sayın Oturan Boğa ,Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Ali TEZEL'i dinlediğimde "artık emekli olan özürlülerin yeniden iş aramasına gerek yok.emekli olduğu kurumda yeniden devam edebilecekler"diye duymuştum.Belki de ben yanlış anlamış olabilirim...

Bir de 01/05/1995 yılında ssk olarak işe girdim. 1200 gün ssk primim yattı. 26/11/2001 tarihinde maliye ye memur olarak girdim. Hala çalışıyorum. Tam olarak yıl ve gün olarak ne zaman emekli olabilirim.

Teşekkür ederim.

Ali Tezel öyle demişse doğrudur. Ama ben ne dediğni bilemiyorum... Kamudan emekli olanlar yeniden kamıda çalışamıyor, ben böyle anımsıyorum..

15 yıl görev süresi demek, 5400 gün demek.
1200 ssk
2001'den bu yana 8 yıl kamu desek. 8 X 360 = 2880
Toplam 1200 + 2880 = 4080
5400 - 4080 = 1320 gün daha memuriyet gerek... Çok kabaca hesap bu.

Ali Tezel'in dediği konu özel sektörde çalışıp, emekli olmuş engelliler için geçerlidir ve doğrudur, ancak kamuda böyle bir şey söz konusu değildir, kamudan emekli olan bir engelli zaten istese de aynı kurumda çalışamaz.

Özel sektörde çalışıp emekli olmuş olan bir engelli yine aynı kurumda aynı pozisyonunda bir işte çalışmaya devam edebilir, ancak bu engelli için sosyal güvenlik destek pirimi kesilir ve işyeri engelli çalışanı için sigorta pirimini yatırmak zorundadır. Çünkü engelli kişi emekli olduğu için zorunlu engelli kontenjanını doldurmuş olsa bile onun pirimini devlet değil, işveren yatırmak zorundadır.

saygılarımla.

Hasan Tahsin YAZICI
Psikolojik Danışman

Üst Alt