Şizofren Hastası Memurlara Aile Hekimleri 10+10 Gün İstirahat Raporu Veriyorlarmı
Şizofren Hastası Devlet Memuru Arkadaşlar Hepinize Merhabalar
Arkadaşlar sizlere bugünlerde benim kafama takılan istirahat raporu hakkında soruyu sizlere sormak istiyorum.
Sorularımı Şizofren hastası devlet memuru arkadaşlar yanıtlarsa çok memnun olurum.
Arkadaşlar ben Ankarada bir ortaokulda memurum. Şizofren Hastasıyım. Ben Remisyon dönemine girmiş bir Şizofren Hastası değilim. Ben ileri derece de bir Şizofren Hastası da değilim. Ben orta derecede bir Şizofren Hastasıyım. Arkadaşlar Bir Aile hekimi kanuna göre bir hastaya 10 gün istirahat raporu verebiliyor. Kanuna göre aynı aile hekiminin aynı hastaya 10 gün daha istirahat raporu verme hakkı var. Bir aile hekiminin bir hastaya 10 + 10 gün toplam 20 gün istirahat raporu verme hakkı var. Aile Hekimleri kanuna göre 20 günden fazla istirahat raporu veremiyorlar. Bir hekimin bir hastaya en fazla 20 gün istirahat raporu verme hakkı var.
Arkadaşlar varsayalım ki ben Şizofreni hastası olarak çalıştığım iş yerinde 1 senenin herhangi bir zaman aralığında halüsinasyon görmeye başladım. Bu halüsinasyonlarım beni rahatsız etmeye başladı ve ben alevlenme dönemine girdim. Alevlenme dönemine girdiğim için benim evde veya istediğim bir yerde istirahate, kafa dinlemeye ihtiyacım var. Aile Hekimim 10 gün veya 20 gün istirahat raporunu bana rahatlıkla, mırın kırın etmeden verebilir mi ? Aranızda Şizofreni hastalığından dolayı 10 gün veya 20 gün istirahat raporu alan memur arkadaşlar var mı ?
Arkadaşlar; Günümüzde doktorlar hastalara rapor verme konusunda çok nazlanıyorlar. Doktorların çoğunluğu istirahat raporu verirken mırın kırın ediyorlar. Günümüzde doktorların çoğu hastalara istirahat raporu verirken hiç cömert değiller. Bizler Şizofren hastasıyız. Şizofren hastalığı ciddi bir hastalık. Şizofren hastası bir devlet memuru Aile Hekiminden Şizofren hastalığı sebebiyle istirahat raporu istediği zaman Aile Hekimi 10 gün veya 20 gün istirahat raporunu hastaya tereddüt etmeden, rahatlıkla vermesi gerekiyor. Arkadaşlar haklı değil miyim ? Şizofren hastası devlet memuru arkadaşlar sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ?