Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan psikiyatrik engellilere istirahat raporu verilmiyor mu?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
Artık kamuda çalışan psikiyatrik engellilere istirahat raporu verilmiyormu? YA BANA ÖYLE GELDİ.

Bu şekilde 1 ay dan fazla istirahat raporu alan varmıdır?

Bu KONUDA DOKTOR LAR AGRASİF DAVRANIYORLAR.
BÖYLE 1 KANUN MU ÇIKTIKİ BENİM BİLMEDİĞİM?

Kanundan ziyade hastahane müdürü tarafından uyarı gelmiş olabilir

ayDÜNYAvazo

Bir Psikiyatrist doktor bir seferde 10 gün istirahat raporu verebilir. Aynı doktor gerekirse 10 gün daha istirahat raporu verir. Bir doktor 10 + 10 gün toplam 20 gün rapor verir. Bir doktor 20 günden fazla istirahat raporu veremez. Eğer sen Psikiyatriden 30 gün rapor almak istersen Heyet raporu almak için hastaneye başvurmalısın.

ya cimere bilgi edinme amaçlı yazmalısın yada pazartesiyi sabret hastahaneye sormalısın. Haftalardır aynı konulu başlık açıyorsun, belli ki burada forum da detaylı bilen yok.

Şizofren Hastası Memurlara Aile Hekimleri 10+10 Gün İstirahat Raporu Veriyorlarmı

Şizofren Hastası Devlet Memuru Arkadaşlar Hepinize Merhabalar

Arkadaşlar sizlere bugünlerde benim kafama takılan istirahat raporu hakkında soruyu sizlere sormak istiyorum.

Sorularımı Şizofren hastası devlet memuru arkadaşlar yanıtlarsa çok memnun olurum.

Arkadaşlar ben Ankarada bir ortaokulda memurum. Şizofren Hastasıyım. Ben Remisyon dönemine girmiş bir Şizofren Hastası değilim. Ben ileri derece de bir Şizofren Hastası da değilim. Ben orta derecede bir Şizofren Hastasıyım. Arkadaşlar Bir Aile hekimi kanuna göre bir hastaya 10 gün istirahat raporu verebiliyor. Kanuna göre aynı aile hekiminin aynı hastaya 10 gün daha istirahat raporu verme hakkı var. Bir aile hekiminin bir hastaya 10 + 10 gün toplam 20 gün istirahat raporu verme hakkı var. Aile Hekimleri kanuna göre 20 günden fazla istirahat raporu veremiyorlar. Bir hekimin bir hastaya en fazla 20 gün istirahat raporu verme hakkı var.

Arkadaşlar varsayalım ki ben Şizofreni hastası olarak çalıştığım iş yerinde 1 senenin herhangi bir zaman aralığında halüsinasyon görmeye başladım. Bu halüsinasyonlarım beni rahatsız etmeye başladı ve ben alevlenme dönemine girdim. Alevlenme dönemine girdiğim için benim evde veya istediğim bir yerde istirahate, kafa dinlemeye ihtiyacım var. Aile Hekimim 10 gün veya 20 gün istirahat raporunu bana rahatlıkla, mırın kırın etmeden verebilir mi ? Aranızda Şizofreni hastalığından dolayı 10 gün veya 20 gün istirahat raporu alan memur arkadaşlar var mı ?

Arkadaşlar; Günümüzde doktorlar hastalara rapor verme konusunda çok nazlanıyorlar. Doktorların çoğunluğu istirahat raporu verirken mırın kırın ediyorlar. Günümüzde doktorların çoğu hastalara istirahat raporu verirken hiç cömert değiller. Bizler Şizofren hastasıyız. Şizofren hastalığı ciddi bir hastalık. Şizofren hastası bir devlet memuru Aile Hekiminden Şizofren hastalığı sebebiyle istirahat raporu istediği zaman Aile Hekimi 10 gün veya 20 gün istirahat raporunu hastaya tereddüt etmeden, rahatlıkla vermesi gerekiyor. Arkadaşlar haklı değil miyim ? Şizofren hastası devlet memuru arkadaşlar sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
erbin

Ben böylesi durumlar için hep aynı doktora gitmenin faydalı olacağını söylerim. Aİle hekimi de durumunuzu bilir ve zorlamadan istirahat verir bence.

ayDÜNYAvazo

Şizofreni Hastalığı grip gibi soğuk algınlığı gibi hafif bir hastalık değil. Şizofren Hastalığı Psikiyatri branşında ciddi bir hastalık. Tıp Fakültesini bitiren her doktorun Şizofren Hastalığının ciddi bir hastalık olduğunu bilmesi gerekir.

OturanBoğa

Bazı doktorlar Psikiyatrik engellilere 10 gün veya 20 gün istirahat raporu kolayca vermiyorlar, uzun istirahat raporunu çok zor veren doktorlar var. Bazı doktorlar uzun istirahat raporu vermeyi istemiyor. Aslında rapor verme konusu doktorundan doktoruna değişiyor. Bazı doktorlar anlayışlı çıkıyor ve istirahat raporu verme konusunda zorluk çıkarmıyorlar. Allah bütün psikiyatrik hastaları merhametli, vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın.

Sadece psikiyatri olurken 4C li personelin enfazla kaç gün rapor alabilmektedir?

Sadece psikiyatri olurken 4C li personelin enfazla kaç gün rapor alabilmektedir?
LÜTFEN BİLGİSİ OLAN CEVAP YAZSIN.
BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN VARSA CEVAP YAZABİLİR.

OturanBoğa

Abi heyete doktor çıkarmıyormu hastayı YOKSA biz kendimiz hastane sağlık kuruluna şahsen başvuru yapılmasımı gerekir?

Aile hekiminin 40 güne kadar 10+10+10+10 verebilir 1. Yıl içinde atıyorum ilk gittiniz 15 gün verirse heyet raporu olur 3 ay da verebilir heyet raporu olur

Kanun böyle memurun 1 yıl içinde 40 günden fazla normal istirahat alamaz alırsa heyet raporu alması lazım aile hekimi heyet raporu veremez özel hastanelerde heyet raporu verebilir

(Gölge)

Arkadaşım yanlış bilgi veriyorsun. Aile hekimi en fazla 10 + 10 = 20 gün istirahat raporu verebilir. Aile hekimi kanuna göre 20 günden fazla istirahat raporu veremez. Bunu internette araştırabilirsin. Benim yazdığım doğru çıkacaktır.

erbin

Şöyle sorayım o zaman:
Kaç günden kaç güne kadar heyet raporu alınabilir tek seferde?

(Artıları martıları şimdi karıştırmayınız)

ayDÜNYAvazo

Sorduğun sorunun cevabını ben bilmiyorum. Sen engellilerle ilgili kafana takılan her soruyu bu sitede engelli arkadaşlara soruyorsun. Sen bu sitede lüzumsuz yere çok konu açtın ve açmaya da devam ediyorsun. Senin bu sitede sorduğun bütün soruların cevabını bu siteye üye engelli arkadaşların bilmesi mümkün değil.

Sen istesen kafana takılan çoğu sorunun cevabını internette GOOGLE arama motoru aracılığıyla biraz araştırmayla rahatlıkla bulabilirsin. Sana tavsiyem bu sitede gereksiz yere konu açma. Kafana takılan sorularını biraz zahmet edip GOOGLE arama motoru aracılığıyla arayıver. Kafana takılan sorular için İnternette GOOGLE arama motorunu kullandığında kafana takılan soruların çoğunun cevabını bulacaksın.

Son düzenleme:
Üst Alt