Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan tüm engelliler mezuniyetlerine uygun ünvanlara sınavsız geçebilmeli!

Enginsar

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar, birlikte hareket ederek her engellinin çalıştığı kurumda veya başka bir kurumda mezuniyetine uygun bir ünvana ( memur, mühendis, tekniker, öğretmen, vs.) SINAVSIZ olarak görevde yükselme hakkına sahip olmasını gelin talep edelim. Böylece herkes ünvanını alsın ekpss'de açılacak kontenjanlara ihtiyacı olan açıkta olan engelli arkadaşların atanmasına evine ekmek götürmesine vesile olsun. Bu talebi inanın birlik olursak hayata geçirtebiliriz. Varmısınız ?

hayaller ve hayatlar diyorum. Olacakları da sıralıyorum.
Mühendisim, ilk atamalar için memur kadrosu 4001 yazmayı düşünmüyorum. Eğer böyle bir durum olursa:
- Ben 4001 kadrosunu yazarım, daha sonra mühendis olurum
- 4001 kadrosuna yerleştiğim için bu kadroyu yazacak kişi hizmetli kadrosu yazar sonra memur olur
- Hizmetli yazacak kişiye ne olacak bu sefer?

Bunun yerine her bölüm için ayrı ve tatmin edici kadro açılmalı diye düşünüyorum.

Bende mühendisim ama ilk atamada tercih yapmayı düşünüyorum. Zaten normal Kpss de bile benim bölümü az açıyorlar (20 25 kişi). Ekpss de hiç açmazlar gerek yok boşuna beklemeye..

Olacak olanı Gökhan arkadaşımız yazmış zaten Mühendis kadrosu bile 3-5 tane açılıyor büyük ihtimalle oda yerleşemeyince memur olucak, Memur olacak olan hizmetli olacak hizmetlide işsiz olacak.

Niyelikli kadroların çoğu tercihlere açılmaz. Mecburşyetten hizmetli veya memurluğu seçersiniz ve buda hep size ızdırap verir. Oysa kurum içi ünvan değişme hakkımız okursa kyrumlar mecburen boş norma sizi atarlar. Klavuza eklemek işlerine hiç gelmedi gelmwyecek. Her kurumla tek tek uğraşmak yerine tümünğ kapsayacak bir genelleme bu.

Ben bu konu hakkında BİMER e yazmıştım. Cevap olarak Bakanlar Kurulundan KHK çıkması gerekiyor bunun olabilmesi için demişlerdi galiba yanlış hatırlamıyorsam. Hep birlikte hareket edersek doğru yerlerden talep edersek arkadaşın dediği imkansız değil bence. Olmaması içinde bir neden yok. Engellilere iş veriyorlar pozitif ayrımcılık yapıyorlar ama nitelikli kadroları çok az. Bunun çoğalması ve engelllerin nitelikli kadroya geçirilmesini istemek en doğal hakkımız olduğuna inanıyorum.

Üst Alt