Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışanların İş-Kur ilanlarına başvurmalarını engellemek için tasarı

savas19

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar çalışma bakanlığı en sonunda sesimizi duydu ,e mail gönderen binlerce arkadaşa teşekür ederim. ama yinede tebbiri elden bırakmayın e mail göndermeye devam edin bu kanun kabul edilene kadar.
Sorun: http://www.engelliler.biz/forum/calisma-yasami/21686-kurun-nihai-listelerinde-donen-oyunlar.html
Öneri: http://www.engelliler.biz/forum/cal...-listelerinde-donen-oyunlar-3.html#post289860

Ve aşağıda çalışma bakanlığının yazısını olduğu gibi burda yayınlıyorum.
Başvurunuz İŞKUR'a intikal etmiş ve incelenmiştir.
Halen yürürlükte olan mevzuatımızda işe yerleştirilen işçilerin iş ilanlarına tekrar başvurularını engelleyen bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu yüzden işe yerleşen işçi istediği takdirde ilanlara sürekli başvuru yapabilmektedir.

Bahsetmiş olduğunuz sakıncalar dolayısıyla yeni hazırlanan taslak mevzuat eğer kabul görürse bu durumu kısıtlayıcı aşağıdaki gibi bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz.

"Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi olarak yerleşmiş olan ve deneme süresi sonunda da çalışmaya devam edenlerin, aynı KPSS puanının geçerlilik süresi içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi taleplerine başvuruları kabul edilmez".

Ekrem KAYACI
İstihdam ve Meslek Uzmanı
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
İstihdam Dairesi Başkanlığı

Evet, böylesi bir düzenleme çok yararlı olur. Böylece halen kamuda çalışanlar asla girmeyecekleri bir iş için başvuru yapıp kontenjanı doldurmamış olurlar...

oturanboğa bu meseleyi gündemden lütfen düşürme .herkes kanun yasalaşana kadar şikayete devam etsin.

birde herkesi başbakanlık özürlüler idaresine şikayette bulunmaya davet ediyorum.
örneğin benim bulunduğum çorumda hitit üniversitesi yeni kuruldu birtek özürlü alınmadı, işkurda hiç özürlü memur çalışmıyor, çorum devlet hastanesine hiç özürlü memur alımı yapılmamış, bunlar gibi kurumları ben şikayet edeceğim siz de bulunduğunu ildeki kamu kuruluşlarını şikayet edi.n alımlar şikayete bağlı imiş...

bu meseleyi nasıl hallettiysek. sıra özürlü kontenjanlarını doldurmakta, alımlar şikayete bağlı imiş. bir bakmışınız ekim_kasım ayı özürlü alımı 1000 kişi olur. bunun için şikayetlerin ardını kesmeyin

soykan tamam sizlerde şikayette bulunun birlikten kuvvet doğar

şikayet dilekçesini bir nüshasını buraya ver

BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINa şiksayette bulunun birde alımlarda şartlar aranmasına isyan edin ,örnek bizden 3 yıl deneyim ingilizce bilmek gibi saçma şartlar arıyorlar bunlarıda şikayet edin.başbakanlık devlet personelliği emaille kapalı önun için BİMER e göndein onlar gereken yerlere gönderir ben kendi ilime göre yazdım sizde ilinizdeki kurumlara göre yazın gönderin benim göndermiş olduğumun nuskası altta yayınlıyorum

başbakanlık devlet personel başkanlığı olarak niçin özürlü alımlarında gereken önemi göstermiyorsunuz bu nasıl özürlü istikdamini sağlamak anlamıyorum.devlet kadroları özürlü kontenjanları bomboş .örneğin;çorum hitit üniversitesi yeni kuruldu bir tek özürlü alımı ilan etmedi,işkur özürlü istikdamını sağlamak için denetim yapıyor yanlız çorum işkurda birtek özürlü memur çalışmıyor,çorum devlet hastanesi ve çorum valiliğinde özürlü kontenjanları bomboş,bunları niçin denetlemiyorsunuz,yılardır çoruma özürlü memur alım yapıldığını duymadım lütfen bu kurumları inceleyin ve buralara özürlü memur alınmasını sağlayın.birde özürlü alımlarında işkurdan işe başvururken bizden saçma şartlar arıyorlar örneğin 3 yıl deneyim saten biz işsizlikten başvuru yapıyoruz.ingilizce bilmeyi şart koşuyor inğilizce bilsem işkurda işim ne .birde bölüm farkı aranıyor bunların araştırılıp böyle düzenlemelerin kaldırılmasını istiyorum.lütfen özürlü alımlarına gereken ilgiyi gösterip denetleme getirilsin.

savas kardeşime her zaman destegim tam kutluyorum arkadasımı , ve diğer özürlü kardeslerimizin de mail atmalarını istiyoruz . süreklii sikayeat edelim bunlar ı düzenlemeye gidilsin mevzuatta bosluk olduğu çok açık zaten

arkadaşlar durmayın bimer üzerinden
BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINa şikayetlerinizi yollayın aksi takdirde ilanlara bakar ay bu alım niçin böyle oldu demeye devam edersiniz

2009/3 kpss tercihler belli oldu

yüksek puanlı arkadaşların garezi bizemi,demek istediğim orman bakanlığı özürlü alımlarına giren ve mülakata çağrılan arkadaşların tc si elimde kpss yerleşmişmi diye baktım adamlar tercih bile yapmamışlar, bu arkadaşların garezi bize özürlü kontenjanlarının hepsine birden başvururken bunlara tercih bile yapmamışlar,bu bir çelişki değilmi

Halen kamuda çalışan kişilerin kpss'de yerleştirilmeleri zaten sözkonusu olamaz. O yüzden tercihte bulunmamışlardır...

oturan boğa anladım yanı ösym, işkurun yaptığı hatayı yapmıyor.yanı bu arkadaşların garezi bize o zaman

ben geçen iş kurda çalışan biriyle konusutum müfredat öleymiş yani işkurun bir sucu yok ama 2010 da değişecekmiş müfredat bu adi kişilerin yüzünden kamuda 200 bin özürlü açıgı varmıs bütün kadroları işgal ediyorlar.

arkadaşlar bimer başbakanlık devlet personel başkanlığına şikayetlerimizi yansıtmıyor.onun yerine çalışma bakanlığı ve işkur sitesinin en altında soru ve öneriler kısmına basın orda formu doldurup şikayetinizi yazın gönderin.

Biraz önce tarafıma gelen mail paylaşayım...

[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Başvurunuz İŞKUR'a intikal etmiş ve incelenmiştir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Halen yürürlükte olan mevzuatımızda işe yerleştirilen işçilerin iş ilanlarına tekrar başvurularını engelleyen bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu yüzden işe yerleşen işçi istediği takdirde ilanlara sürekli başvuru yapabilmektedir.[/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][FONT=Arial]Bahsetmiş olduğunuz sakıncalar dolayısıyla yeni hazırlanan taslak mevzuat eğer kabul görürse bu durumu kısıtlayıcı aşağıdaki gibi bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Arial]"Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi olarak yerleşmiş olan ve deneme süresi sonunda da çalışmaya devam edenlerin, aynı KPSS puanının geçerlilik süresi içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi taleplerine başvuruları kabul edilmez".[/FONT][/SIZE]

[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Ekrem KAYACI[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]İstihdam ve Meslek Uzmanı[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]İstihdam Dairesi Başkanlığı[/SIZE][/FONT]

destekliyorum.

----------

ya işkurda otomatik olarak düşmesi lazım.memur adam emekli sandığına bağlı.ırdan her ay liste istemeleri lazım(yeni girenler için).ama yapmıyorlart.sanki çok zor bişey

Üst Alt