Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıp vergi indirimi alanların maaşlarına ne kadar yansıyacak?

Rematalov

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Vergi indirimi için başvurumu yaptım benim kafam çok karıştı ;
ben mesela şunu öğrenmek istiyorum

Misal diyelim 3.dereceden vergi indirimi aldık o zaman her ay 43,5 tl extra mı yansıyacak mı ?
Maaş + 43.5 tl mi oluyor

bide ekim kasım aralıkta vergi dilimi olduğu zaman maaş nasıl oluyor ?

ilave gelir olarak almıyorsun yani ayrı bir gelir kalemi olarak göremezsin. gelir vergisi atıyorum 80 tl yerine 43,5 tl az kesiliyor.

ocak - temmuz arası 74 tl 2019 da gelir vergisi
temuzdan eylüle kadar 52.5 tl kesilmiş
ekim kasım aralık vergi dilimi var malum

vergi indirimi 2.derece veya 1.dereceden aldığımız zaman nasıl oluyor
işin içine asgari geçim ücreti var nasıl oluyor ?

Rematalov

2020 yılı için 3.dereceden vergi inidirimi %15 lik vergi dilimine tabi olduğunuz aylarda 350 TL * 0,15 = 52,5 TL,
%20 lik vergi dilimine tabi olduğunuz aylarda ise 350 TL * 0,20 = 70 TL olacaktır.

böyle bir sabitlik yok. benim gelir vergisi 3. derece ile aralıkta 252 tl kesilmişti

gelir vergisi kesintisi. engellilerde sabit kesinti yok. engel grubuna göre o kadar az kesiliyor sadece. ben ekimde %27 ye giriyorum. aralık ayında ay 321 tl yerine 43,5 tl indirimle 278 tl kesilmiş baktım şimdi.

Şimdi anlaşıldı arkadaşlar vergi dilimi olan aya kadar gelir vergisi kesilmiyor,
vergi diliminde engellilik derecesine göre indirim sağlanıyor çok teşekkür ederim,
bir soru daha sormak istiyorum 2010 girişliyim kamuda
5 sene kalmış emekliliğe maaş nasıl oluyor

Rematalov

Engellilik İndirimi Uygulandıktan Sonra Kalan Gelir Vergisi Matrahı Üzerinden Hesaplanan Gelir Vergisi Uygulanacak Asgari Geçim İndirimi Tutarından düşükse, AGİ'nin tamamından değil de bir kısmından yararlanılması söz konusu olur. Bu durum bazı durumlarda örneğin bekarlarda 1.derecede engel oranında, 2.derecede engel oranında ise AGİ'nin yüksek olduğu evli, eşi çalışmayan çocuklu durumda olur zannediyorum.

fatih_123

Tabi ki engel durumuna göre değişiyor. Dikkat ederseniz ben o rakamları 2020 yılı için ve 3.dreceden engelli birisine göre vermiştim.

fatih_123
Ekim'de %27 lik dilime giriyorum diyorsunuz ama 43.5 TL vergi indirimi hesaplıyorsunuz, nasıl oluyor ? :)

Merhaba özelde çalışırken vergi indiriminden yararlanıyordum. Şimdi kamuya atandım vergi ind. İçin tekrar başvurmam mı gerek?

Mrb . Bende bişey sormak istiyorum konuyla alakalı olarak. Benim raporum 62 fakat 40 oranıyla vergi indiriminden yararlanıyorum. Sanırım bu 3.derece engel oranına giriyor. İndirimde baz alınan hastane raporu mudur yoksa maliyenin uygun gördüğü sonradan derecelendirilmiş rapor mudur. İtiraz hakkı var mı peki. Tekrar rapor almak nekadar doğru olur. Rapor yenilense bile tekrar maliyeye gönderilip değerlendirilecek değil mi. Bu raporun 2.derecede olması için hastaneden alınan rapor derecesinin çokmu yüksek olması gerekiyor

maliyenin raporu indiirm için esastır. %62 olduğunda ısrarcıysanız maliyeye itiraz dilekçesi yazabilirsiniz

Aradan 10 yıl geçmiş. Tekrar rapor çıkarttırmam daha mantıklı mı olur peki

Peki bu atıyorum %40 dan alınan bu vergi dilimi olayının emeklilik dışında bir getirisi varmı? Ne bileyim araç alırken felan bir etkisi oluyormu,yoksa yüzde 40-60 bandındaki vergi dilimi olayı sadece emeklilik için mi işe yarıyor?

Üst Alt