Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışırken ayrılıp özelden emekli olmak hakkında..?

erdalakbay

Yasaklı Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
3
2007 sigorta başlangıcım var 2013 te de memur oldum % 56 vergi indirimim onaylandı 2012 de. Şimdi memurdan tekrar rapor istenecekmiş emekli olurken...
hizmet birleştirmesi yapmayı düşünüyordum fakat bu birleştirmeyi memuriyete ssk yı birleştirmek yerine ssk şartlarına göre günüm ve yaşı dolduğuna memuriyeti ssk ya birleştirebilirmiyim...
çünkü 2007 sigorta başlangıcım memuriyette hiçe sayılıp 2007 den bu yana 1 yıl ödenmişse 2013 te memur olduysan 1 yıl geri 2012 ye çekiyolar dolayısıyla 5 yıl zarar maaşta pek bi fark olacağını bilmememekle beraber düşünmüyorum....
Lakin en kısa sürede emekli olabilmek adına bu şekilde yapılabilir mi bunu danışmak istedim bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

hizmet birleştirmesini yapacaktım bu düşünce aklıma gelince vazgeçtim...

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleşir. Temel kural bu. İstediğin zaman memurluktan ayrılığ sigortalı çalışan olabilirsin. O statüde 1261 gün prim yatırırsan, ssk'Lı olarak emekli olursun.

tşkrler abi o halde 1261 gün ssk dan ödediğimde aynı ssk şartlarında emekli olucam ama memuriyet sebebiyle maaşta bi artısı olurmu birde beklememek için mantıklımı dediğim... hizmet birleştirmesi yapmayayım o halde değil mi

Erdal, 5510 sayılı yasadan sonra son 7 yıla bakılmıyor artık diyelim ki 10 yıl memur olarak çalıştın ve işten ayrıldın ssk dan emekli olmak istiyorsun diyelim 10 yıl 1 günde ssk ya prim ödemen lazım ki ssk şartları ile emekli ol. Tavsiyem memurluktan emekli olmandan yana ...

eğer öyle bi durum varsa o zaman hakikaten yandık....

Üst Alt