Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışırken EKPSS puanı ile yerleşme mümkün mü?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
merhabalar,

kamuda herhangi bir (ilgili) poziyonda çalışırsak ekpss merkezi olarak yapılan atamalarla atanmak mümkünmü?

tabiki mümkündür atanabilirsiniz

Suret

Tekrardan EKPSS sınavına girmek gerekmez mi?
Bende buna benzer bir konu açmıştımda ordan biliyorum.

evet yeniden ekpss puanı alacaksınız ondan sonra alım olunca başvuracaksınız.

Be zer

2016 da bir kurumda memur iken ekpss ile başka bir kuruma yerleştim bu yolla başka kuruma geçebilirsiniz tabiki kurum muaffakat vermeli

idare1984

Siz kamuda çalışırken başka kuruma ATANMAK İÇİN Tekrardan EKPSS sınavına mı girdiniz ve aldığınız o puanlada başka bir kuruma mı yerleştiniz?

NASIL OLUYOR UZUNCA BİR ANLATIRMISINIZ.
Ben şuan YARDIMCI HİZMETLİ kadrosunda çalışmaktayım.
Nasıl MEMUR kadrosuna geçebilirim. Lise mezunuyum, 1 yıl yüksek okul okudum ayrıca.

2018/2 EKPSS/KURA İLE ENGELLİ KAMU PERSONELİ YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU

11) Halen memur statüsünde çalışanlar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet
Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; “Halen memur olarak
çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı
olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin
kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz,
yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.” hükmüne uygun olarak tercihte bulanabileceklerdir.

Buna istinaden ben de önümüzdeki tercihlerde tercihte bulunacağım. Şu an lise mezunu memur kadrosundayım. Ama önümüzdeki tercihlerde önlisans mezunu tekniker kadrosunu tercih edeceğim.

ayDÜNYAvazo

Polis memuru olarak görev yapıyordum rahatsızlığım meslekte başlamıştı sonra ekpss ye girdim bir kuruma memur olarak yerleştim kpss ekpss yoluyla muvafakat almak biraz daha kolay kanaatimce kazanılmış bir hak var neyse yerleştim kazandığım kuruma kazandığıma dair belgeleri teslim ettim yerleştiriniz kurum sizi mevcut çalıştığınız kurumdan isteyecek kurumlar arası geçiş için. Kurumlar kendi aralarında yazışma yapıyor bu süreçte benim geçişim 9 ay kadar uzadı çünkü emniyet geçişlerde sıkıntı yapıyordu siz sivil unvanla çalıştığınız için geçiş işleminiz daha kolay olacaktır evrakınızı takip etmeyi ve sumen altına gitmesine fırsat vermeyiniz olumsuz bir sonuç geldiğinde idari dava yoluyla zaten geçişiniz mümkün hale gelir

idare1984 kendi adıma da teşekkür etmek isterim yol gösterdiğiniz için. Çünkü çok kaygı var bende.

Dilerim geçişiniz pürüz çıkarılmadan gerçekleşir rica ederim

böyle adamlar yüzüden işte bizim gibi hiç işi gücü olmayan adamlar atanamıyor zaten atanmışsın bırakp ta o kadroyada hiç işi gücü olmayan adamlar atansın devlet bu konuda büyük hatası var memur olan birisi ekpss ye hiç girememli....

Merhaba. Sanırım konuya hakimsiniz. Şöyle bir soru yöneltmek istiyorum izninizle. Ekpss ile atanmıştım, Lisans mezunu V.H.K.İ. olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Ön Lisans Tıbbi Dök. ve Sekreterlik mezunuyum. Sağlık Hizmetleri sınıfı, Tıbbi Sekreter unvanına geçebilmem için nasıl bir yol izlemeliyim ? Ekpss' ye Lisans olarak girip, Ön Lisans olarak tercih yapabilirim miyim ?

@XXL, ayni durum arkadaşta da var çok araştırdık olmuyormuş. Kurumun Ünvan değişikliği sınavına girip geçebilirsin denildi.

Ekpss ile tekniker ya da teknisyen gibi nitelikli kodlardan mezun değilseniz tekrar atanamazsınız. üst öğrenimden mezunsanız tekrar sınava girmelisiniz. en üst öğrenimden biri (lisans) olarak atandıysa alt öğrenimlerden atanamaz. (önlisans, lise)
artı atanan arkadaşlar biraz da atanamayan ve işsiz olan arkadaşlara fırsat verip yükselme sınavlarına girerse daha adaletli olur.
kusura bakmayın etik olan bu olmalı.

merhaba arkadaşlar.ben son atamada cte ye memur olarak atandım.ama cezavinde çalışmaktan biraz memnuniyetsizim..sınava lise düzeyinden girmiştim.bu yıl ön lisans halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldum.seneye ön lisanstan sınava gireceğim ama mezun olduğum bölüm yüzünden belli bir meslek dalı seçemeyeceğim sanırım.memur iken tekrar memur olarak atanabilir miyim? yahut memurluktan v.h.k.i kadrosuna geçebilir miyim?

Nurtan

Sn. Nurtan: Lise mezunu olarak Hizmetli unvanıyla atanmıştım. Önce Lisans, sonra da Ön Lisans ( Tıbbi dök. ve sekr. ) bitirdim. GİH kadrosunda V.H.K.İ. olarak görev yapmaktayım şuan ve SH, Tıbbi Sekreter unvanı alabilmek mümkün mü, onu araştırıyorum ve gerekirse tekrar atanma yolunu sorguladım Ekpss ile. Mümkünse elimden geleni yapacağım, değilse zaten yapacak bir şey yok. Bu arada affınıza sığınarak etik olan şeyin ne olduğunu söyleyeyim: İşe girdikten sonra engelini kullanarak iş yapmaktan kaçmamak, nüfuzlu birilerini kullanarak rapor alınmasını sağlamamak, ya da biri daha çok çalışırken az veya hiç çalışmayarak bir yerlere gelmemiş olmaktır etik olan. Atama bekleyenler kadar ben de engelliyim ve bu da en az atama bekleyenler kadar benim de bunda hakkım olduğunu gösterir. 10 yıldır Kamu' nun psikolojik olarak en ağır birimlerinde görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum. İstediğim şey ise aynı işi yaptığım sağlıklı kişilerle eşit maaş alabilmek, daha fazlası değil... Çalışan ve emek eden herkesin hakettiğini alabileceği düşüncesindeyim ki asla bir kardeşimizin hakkını gasp ederek bir yerlere varmak istemem. Vergi indiriminden dahi faydalanmayan biri olmam bunun kanıtıdır. Maaş alıyorum ve herkesin ödediği vergiyi ödüyorum. Saygılarımla.

XXL Son mezuniyetiniz Lisans olduğu için önlisanstan sınava giremezsiniz. Lisanstan girebilirsiniz.
ben atanan birilerinin tekrar tercih yapmasının etik olmadığını düşünüyorum. buda yoruma açık konu düşüncelerinize de saygı duyarım.

Nurtan Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Sağlıcakla...

Yani şu anda lisans mezunu memur olarak atanan birisi, nitelikli kodlar dediğiniz; tekniker-teknisyen bölümünü bitirirse tekrar Ekpss’ye girip atanabilir mi? Cevaplayabilirmisiniz?

Nurtan

Merhaba nurtan hanım gih sınıfından th sınıfına sh sınıfına eöh sınıfına tercih yapıyorsun yine gih sınıfına gidemezsin sınıfın yükselecek kademen çok düşmeyecek yeni kadronda.bunun neresi etik değil ki masa başını vücut engeli olan dostlarımız yapsın bizler engelimiz ağır yada kötü olmadığı için devlete daha yararlı olacağımız için maddi çıkarımız için şartları yoğun olan çalışması agır olan bölümleri yazmakta verilmiş en doğal hak.bulunduğum yeri masabaşını minımum 30 sene işgal edeceğim vücut engeli olan ne olacak yıllarca evde oturacak th yazamaz engelinden ötürü eöh birçoğu yapamaz sh yoğun ve yorucu olur vücudunu yıpratır mantıkla ve geniş bakın ön yargı ile yaklaşım doğru değil.

Muvafakat verme olayına gelince sorun çıkaranlar oluyor mahkeme yoluyla alanlar var çok karışık muvafakat olayı her kurumun yönetmelik ve savunma politikası farklıdır mahkeme yoluyla kazanan çoktur bu konuda bilginiz olsun.

polynom memurken sadece üst bir kadro için atanabilirsin. bende onu düşünüyorum şahsen

boran01 üst öğrenimde ki biri alt öğrenimden tercih hakkı yapamaz.
ör/Lisans mezunu, ön lisans, lise tercihinde bulunamaz. gibi.. hizmetli olarak atananların çoğu ya kadro olmadığı için ya da atanırım fakat hizmetli olarak değilde evrak ya da masa başına verirler düşüncesiyle atanmışlardır. hizmetli kadroların çoğunda yükselme memuriyet hakkı bulunabiliyor. memuriyetten de vhki kadrosuna yükselmeyle geçilebiliyor kurumdan. memur ya da hizmetli olarak atananlar tekniker ya da teknisyen olarak tercih hakkını kullansınlar. mühendisler de var bu şekilde. bunlar haklı kesimler. atananların çoğu her sınav da sınava girenlerin önüne geçiyor yıllarca sınava girenler var. atanan biri zaten çalışıyor , çalışamayanlar ve atanamayanlar ne yapsın peki?

yazdıklarından ne demek istediğini pek anlayamadım.güzel bir şekilde yazarak anlatırsan sevinirim.anladığım kadarıyla cevap vereyim sizlere.lisans mezunu bölümü açılmadığı için vhki yada normal memurluk yazıyor.bu öğretmende olabiliyor veya mühendisde olabiliyor yada sağlıkçıda olabiliyor.Atandıktan sonra puanı yanıyor.yerleştirildi artık tekrar o puan ile tercih yapamıyor.bir daha oturuyor evinde iş çıkışında hafta sonunda çalışıuor azim ediyor.yüksek puan almak için.atanamayan ne yapıyor boş evde işsiz madem oturup evde çalışması gerekirken boş zamanı daha fazla var iken çalışmıyor düşük puan ile atanma hayali kuruyor.bir ev hanımı bir ablam 96 puan almıştı.sadece kırşehirde bir herhangi kurumda memleketinde çalışmak için gündüz çocuklarına akşam eşine yemek evinin ihtiyaçları arasında zaman bulup deli gibi çalışmış aşırı çalıştığını söyledi.yeminler etti.sevinçten aglamış puan iyi bekliyormuştu.önlisansçı da aynı şekilden muzdariptir.yerleşiyor sonra bir daha hazırlanıyor tekrar kademesini yükseltiyor.hizmetli kadrosunu lise mezunları yada ortaokul mezunları tercih yapabiliyor.onlara açılıyor üniversite tercihlerinin arasında yoktur.buna adın gibi emin olasın.üniversite mezunu iki yıllıkda dahil hizmetli kadrosu açılmıyor ve onlarda bu tercihleri yapamaz.lise mezunları yerleştikten sonra okul bitirip tekrar hazırlanıp tekrar başarıya ulaşıyorlar burada insanlar hedef koymuş zamanını harcamış yükselmek için başarmışlar devlet 657 kanununda en doğal hak olarak vermiş buna saygı duymak düşer.başka kuruma gih sınıfı iken gih olarak gidemezsiniz bunu bilin.memur vhki olarak başka kuruma gidemez yardımcı hizmetli sınıfı gidebilir vhki olarak gidebilir dava ile kazanılmış örnekleri mevcuttur.sınıf değiştiği için gidiyor.sınıf yükseldiği için mahkeme kişinin kazanımları engellenemez diyerek senin hakkını koruyor.ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz aslında neye kızgınsın onuda bilmiyorsun atanamayanların hakkı yenmiyor aslında.başarılı olan kazanıyor.bunu kabullenmelisiniz.tekrar tercih yapanlar emin olun th yada sh eöh sınıflarına mücadele veriyor.gih sınıfı masabaşına mücadele etmezler.oralarıda başarılı olan kazansın.kurumlar kendi içerisinde unvan değişiklik sınavını çoğu kurum yapmıyor meb dışında.üşengeçlikten ötürü

gih sınıfı memur isen geçemezsin.yardımcı hizmetler sınıfı isen geçebilirsin

Ben 2016 sınavı ile Bilgisayar İşletmeni olarak atandım. AÖF'de Sosyoloji okuyorum(3. sınıftayım) 2020 sınavına girip Sosyolog olarak tercih yapsam, atansam. Kimin hakkını yemiş olacağım. Devlet beni nasıl atadıysa aynı şekilde yükselmeme de imkan tanıyor. Çalış, çabala becerebiliyorsan yüksel diyor. Zate aynı kadroya tercih yapamazsın diyor.
Yok sınava giren bir daha girmesin, atanmasın falan bunlar ne kadar doğru söylemler. Ben atandığım halde çabalıyorum, atandım oh ne güzel deyip yan gelip yatmıyorum. Bu sebeple kimsenin hakkını yediğimi düşünmüyorum.
Ayrıca benim boşalttığım kadroya başka bir atama takviminde yine bir memur alınacak.

Üst Alt