Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışırken EKPSS'ye girip atanmam halinde emekliliğim..?

Elif12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm

ben kamuda çalışıyorum (engelli kadrosunda değil)
işe ilk girdiğimde engelli değildim. %75 rapor aldım. malulen emeklilik olmadı. işe ilk giriş 2003.

Şimdi EKPSS ye girip tekrar engelli kadrosunda atanırsam emeklilik tarihim geldiğinde benden yine rapor almamı isterlermi?

Cevaplarınız için şimdiden tşkler.

Elif12

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda her zaman yeni rapor istenir. Ki zaten başvurunuz reddedildiğine göre olası yeni başvuruda aynı raporu kullanmanız mantıksız olur; yine reddedilir.

Maluliyet cetveli'ni inceleyip, durumunuzunmalul sayılmayı gerektirecek düzeyde olup olmadığını teyit ettiniz mi?

Engelli kadrosuna geçtikten sonra yılımı tamamlayıp Malulen emeklilik için değilde erken engelli emeklilik için başvuru yaparsam tekrar rapor isterler mi?

Elif12

Bu konuda çok net bir şey söyleyemem. İki olasılık var:

1- İlk kez 1 ekim 2008'den önce memur olduğunuz için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emekliliği hak edeceksiniz. Bu durumda elinizdeki rapor işinizi görebilir/görür.

2- 5510 sayılı yasanın 28, maddesine göre emekli olacaksınız. Bu durumda emekli olurken yeni rapor almak zorunda kalırsınız.

Elif12

Bence OturanBoğa'nın dile getirdiği 1. şık geçerli.
Siz 5510 sayılı yasadan önce memuriyete başladığınız için, bu tarihten önce işe girenler tamamen emekli olup bitene kadar yürürlükte kalacak olan geçici 4.maddeye tabisiniz.

Üst Alt