Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışırken üniversite okumak istesem zorluk çıkarırlar mı?

weirder

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sağlık Bakanlığı'nda memurum. Üniversitede 2. öğretimde mühendislik tarzı teknik kadroda okumak istiyorum. Ancak virüs sebebiyle çou 2. öğretim programı kapatılmış durumda. Arkadaşlarım örgün yazarsam da okuma hakkımdan dolayı kolaylık sağlanacağını ve buna farklı bir çözüm sunulabileceğini söylüyorlar ama emin olmadığm için riske girmek de istemiyorum. Bunun yolu yordamı nedir? Örgün kazanırsam nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İşi bırakamam, akşam varsiyası gibi bir şey oluyor mu? Nereden bilgi alabilirim lütfen yardımcı olun gerçekten zor durumdayım.

Ben 2016da dgs ile mühendislik kazandım kayıt olmaya ve kaydı sildirmeye bile zar zor izin alip.gidebildim
Simdiki.mudurume de sormuştum bana yillik izinlerini kullanip okursun o zaman diye resti çekmişti
Lafa gelince teknikersin mühendis degilsin diye ezerler, mühendis olmak için cabalarsin göndermezler.
Yani örgün okumak risklidir, her amir izin vermez.
Gece nöbeti sansiniz varsa belki...

Sağlık Bakanlığında bu konuda pek zorluk çıkarmıyorlar. Eğitim durumundan okulun neredeyse oraya tayin istersin, genelde gönderiyorlar. Haftada 40 saat mesaini doldurmak zorundasın. Hafta sonu nöbet yazarlar hafta içi de okuluna gidersin.

müdürüne bağlı.okurken nasıl izin alacağına da bağlı.tamamıyla işe gelmeyip, gelmeden de maaş alıp,okumak doğru olmaz.ancak yıllık izinlerini kullanabilirsin.1 saat işten erken çıkmana müsaade edebilirler.mesai bitimi 17.00 ise 16.00 da çıkmana izin verilebilir.bunun dışında ki uygulamalar doğru olmaz .

turkuaz06 Benim zaten bunu kullanmak gibi bir niyetim yok o durum bana da ters. Oglr arasi kullanmazdim vs. Ama gecici olarak kadromu hastaneye aldirabilecegimi soyledi arkadaşlar. Orada 3 vardiya varmis. Aksam vardiyasinda calisip mesaini tamamlayabilirsin dediler.ama bu ne kadar olasi bilmiyorum. Olmayacak sey icin de riske atmak istemiyorum
mutineer901 ben mudurlukte memurum yani okula yakin bi hastanede ya da saglik kurulusunda aksam mesaisi gibi bir sey olabiliyor mu?gecisini vermiyoruz demezler mi
gul2011 bizde de sıkntılı insanlar var maalesef cok iyi anliyorum sizi. Ben de ondan korkuyorum. Yani ozel bir ayricalik degil istegim sadece alternatif bir yol var mi onu arastiriyorum.

veirder kurumu göre degişiyor bu durum,yada çalıştıgın müdüre göre diyeyim,bizim kurumda öyle okuyan çok arkadaş oldu,onlarada gece nöbeti yazdı,benim çalıştıgım kurumda 24 saat vardiya vardı,hatta arkadaşlar derslerine bile çalışıyorlardı boş zamanlarında,zaten bizde fazla iş yükü olmuyordu,saglık bakanlıgını tam bilemiyorum,sizde gece nöbet filan yok bildigim kadarıyla,hastane işide biraz zor olur ama yinede denemekte fayda var,allah yardımcınız olsun.

weirder
Okuyacağın üniversite başka şehirdeyse ona en yakın kuruma eğitim durumundan tayin ile gidersin. Fakat şuan çalıştığın ildeyse tayinle kurum değiştirmezler. Sadece geçici görev verebilirler. Geçici görev için de olabilecek en iyi yerdesin. Bütün işler müdürlükten yürür.

Ozel degilse kurumunuzu ogrenebilir miyim? hakan06

Baska sehirde olacak ve teknik kadro olacak. Yani muhendislik mimarlik tarzi. Tayin isteyecegim. Bolume gore mezunuyet sonrasi o isi yapabilecegim kurumlari da arastiriyorum gecis sartlari vs. Universite kadrolarini arastiriyorum. Olurlari var mi bilmiyorum ama kesinlikle beni idare etsinler vs kafasinda degilim. Birinin hakkina girmek ya da herkesle esit haklara sahip olmak isterken engeli kullanip ayricalik iatemek bana gore degil. Ben zorlugu goze aldim ancak iste kurum veya vardiya degisikligi, gecici gorevlendirme olabiliyor mu kafami kurcalayan soru bu. Gecici gorevlendirmeyle okuala yakin bir yerde calisabilirim ve mesaimi tamamlarim dediginiz gibi. Tek korkum "hayir, nolursa olsun mudurlukte gunduz vakti calisacaksin"demeleri mutineer901

Bu arada bayraminiz kutlu olsun arkadaslar

Anlayışla karşılayacaklarını ve bir yol bulabileceklerine inanıyorum

Haftasonu 24 saat nöbet tutarsın, hafta içi 16 saat nöbet tutarsın ve memurun haftalık 40 saat çalışma süresini tamamlarsın.

furkan916 çok teşekkür ederim içime umut oldu gerçekten. :) tercih yapacağım ve şansımı deneyeceğim. olmaz derlerse okul kısmet değil demektir ama denemeden bilemeyeceğim.

Üst Alt