Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Emekli olabilir miyim?

Zupermen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.

Ben 1998 yılında devlet hastanesi %40 (SÜREKLİDİR) ve askeri hastaneden birisinden %43 herhangi bir süre ibaresi olmayan iki rapor alarak 1999 yılında kamuda özürlü kadrosunda memur olarak işe başladım. Geçen haftaya kadarda engelli indiriminden faydalanıyordum. Fakat bizim mutemet vergi dairesine gidince oradan demişler ki, bu indirimden faydalanamaz. Mutemette beni vergi dairesine gönderdi gittim. Oradaki memur arkadaş bana çalıştığına dair yazı getir seni hastaneye göndereceğiz tekrar rapor alacaksın dedi. Şimdi burada durum karıştı. Ben 3 yaşındayken sol gözümü taş gelmesi sonucu kaybettim. Sağ gözümde de o zamanki raporumda görme 8/10 yazıyor. ancak yıllar bana çokta iyi davranmadı. Göz tansiyonum 70 in üzerine çıktı ve sol gözümün retina tabakası döküldü. Normalde ameliyatla proteze dönmesi gerekli fakat dedim ya yıllar çok iyi davranmadı diye. 2009 yılında diş çekimi sırasında 3,5 dakika (revirde) tüm yaşam fonksiyonlarım durdu. Daha sonra kardiyolojiye gittiğimde bana yanımda taşımam için bir kağıt verdi doktor ve bunu sürekli taşıyacasın dedi. Bende vazovagal senkop varmış ki ben bunu 6 ncı kez yaşadım. hastalık olduğunuda bilmiyordum. Bayılıyorum sanıyordum. Yani ışığı en yakından gördüm. Ayrıca kağıtta özellikle invaziv girişimler sırasında hipotansif ve av blok gelişebileceğinden bu tür girişimler yapılmadan önce hasta trendelunburg pozisyonunda atropin amp hazır olacak şekilde tedbir alınmalıdır. ileri destek sağlanabilecek merkezlerde invaziv girişimler yapılması önerilir. diyor yani ben diş çektirmek için diş hastanesine gittim bunu gören doktor beni ege tıp fakültesine sevk etti ancak oradaki anestezi uzmanı ve diğer doktorlar bana bunu yapamayacaklarını denediklerinde narkozla bayıltıldığımda bu olay gerçekleşirse damarlarımın büzülmesi sebebiyle damar yolundan uzman olmasına karşın giriş yapamayacağını belirterek dişimi çekemediler ve bu seni öldürmez ama çekersek masada kalma ihtimalin yüksek dediler. Şimdi ben protez gözede bu sebeple dönemiyorum. Bu retinanın deforme olması nedeniyle göz sinir uçlarımın yüksek göz tansiyonuna bağlı olması nedeniyle dışarı çıktığından oldukça acılarla yaşamak durumunda kalıyorum. Durumum böyle.

Lakin şimdi beni hastaneye sevk ettiklerinde bir gözümün tamamen görmemesi ışık dahi yok. Muhtemel %32 gibi bir rapor çıkacak diğer senopla ilgili o bir hastalık değil diyor hastane doktorları. Yani böyle saçma bir durumla karşı karşıyayım. Hastaneye gidip doktorlarla görüştüm.

Şimdi

Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006

Resmi Gazete Sayısı: 26230

Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Resmî Gazete Tarih: 14 Ocak 2012
Resmî Gazete Sayı: 28173
Kazanılmış haklar

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

diyor. Şimdi ben durumumu BİMERE yazdım. Ne sonuç çıkar bilemiyorum. Birde avukatla görüştüm. Önce eski raporumla bir prosüdür varmış. Vergi dairesine dilekçe vereceğim. Muhtemelende red olacak o red cevabı ile mahkemeye eski raporuma istinaden gitmeyi düşünüyorum.

Ayrıca bu konuyu SHOW TV haber bölümüne yazdım çok sayıda engellinin madur olduklarını ve yapılacak bir haberle birçok engelliye ışık tutabileceklerini belirttim.

Bilen arkadaşlardan şunu rica ediyorum. İzlediğim yolu deneyenler varsa lütfen paylaşşınlar yada konuya vakıf olan arkadaşlar fikir versinler. Bunun sonucundan ne çıkar.

Ayrıca ben 1999 şubat ayı özürlü kadrosundan girişliyim. Dışarıdan 4 yıl 10 ay 22 günde hizmet birleştirmem var yani emekliliği hak ediyordum. Fakat şu durumda durumum nedir bilmiyorum. Bu mevzular hala hak sahibi isem eğer karışmadan emekli olmalımıyım bilemiyorum. Konu hakkında paylaşımlarınızı bekliyor. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

Hayri bey,
Çalıştığınız kurumun mutemedi büyük ihtimal vergi indirim hakkınız olmadan size vergi indirim hakkı yansıtmış. Sakın vergi dairesine gidip sevk filan almayın siz 5510 sayılı yasadan önce memur olduğunuz için 15 yıl hizmet sonunda emekli olursunuz.
Önerim,
1999 girişiniz var ve ortalama 5 yıl memurluktan önce hizmetiniz var hizmet birleştirmesi yapmış iseniz 1999-5 : 1994 yapar siz 15 hizmet sonunda emekli olabilirsiniz
1994+15: 2009yılı yapar bence direk kuruma emekli olmak için müracaat edin ve emekli olun.
NOT: Engelli kadrosunda işe başlayan (5510 sayılı yasadan önce memur olanlar) vergi indirim hakkı almadan emekli olabilirler.Siz vergi indirim hakkı almasanız bile 15 yıl sonunda emekli olursunuz.Yok ben çalışacağım der iseniz vergi indirim hakkı almayın çalışmaya devam edin tek kaybınız maaşınız vergi indirim hakkınız olmadığı için 25 tl eksik olur.

İlker bey;
Öncelikli olarak cevabınız için çok teşekkür ederim. Yukarıdaki bahsi geçen konularla ilgili olarak 1999 yıından raporu olan ve diğer sonradan iki ayrı hastaneden düşük rapor aldığı için bimer e yazı yazıp kazanılan haklar adı altındaki maddeden raporu geçerli sayılmış. Vergi indirimini almış. Banada vergi dairesindeki memur bimerden yazı getirirsen işini halledeceğim gibi konuştu. Birde şunu dedi eğer sen bu işi çözebilirsen birçok özürlüyede ışık tutacaksın bekleyenler var dedi. Lakin işin acı yönü şudur ki; bu durumda dört kişi daha var ama arkadaşlarımız hiç oralı değiller. Benim tanıdııklarım.

Ben şimdi kusura bakmayın argo gelebilir ama şuna ayar oluyorum. Özürlü insanların hepsi bizler kadar şanslı değiller. Kimisi derdini savunacak pozisyonde bile değilken. Bu devletin yaptığı resmen özürlü istismarı. Bence en büyük suç. Kendini savunabilen hakkını arasın savunamayan ne kadarını elersem elde diyor. Yaptığım araştırmalar neticesi yeni işe giren ve girecek olan arkadaşlarımızın işi ise tam bir devletin ayıbı. Ama işte özürlü olan yani bir değişle eşşekten düşeni getirin bana misali.

Konumuza geri dönecek olursak sevgili ilker bey; Benim tamam 25 tl almayalım fakat şunada inancım tam değil. Yarın bu devlet bana git bakalım sende vergi indirim kağıdını geti demeyeceğinin garantisi yok. Çünki çoğu kazanılmış hakkı yönetmeliklere rağmen resmen gasp ediyorlar. O kadar işi hallettiler devlette bir özürlülerin buraya dikkat özürlülerin kulaklarının arkasımı kaldı. Çok özür diliyorum. Hastalıklarım neticesinde haksızlık en büyük takıntı bende. Affedin hatam varsa.

Konumuza demiştik: işte ben şimdi tereddütteyim öğrendiğim kadarıyla yeni işe giren özürlü kardeşlerimizin hem işe girişlerinde devlet rapor istiyor bu kardeşlerimiz çalışıyorlar, iş yerinde yapılan hak gasıplarından söz bile etmiyorum. 15 ile 18 yılını tamamlıyor devlet diyorki hadi bakalım sen belkide sağlamlaştın. Gene bir gaip cetveller çizelgeler zaten doktorların havalarından yanlarına varılmıyor. İşte bu noktada tedirginim bu uygulamayı devlet bizede derse benim 60 yaşını görmem bu günkü rahatsızlıklarım neticesi çok ama çok zor. Zaten uzatmalardayım.

Bir başka konuda bence burada bir tuzak daha var geçmişte devletin yaptıklarını inceleyecek olursak. Bir furya estiriyor şimdi. Gidip yeniden rapor alan kardeşlerimize arkadaş senin eski raporun var (şimdi sadece vergi indirimi gözüken kısmı) ama en son raporun geçerli bak bundan sonra derse bir eleme daha yapar. Oysaki özürlülerin kendilerini güvende hissedecek çalışma ortamını sağlamak bu devletin temel politikası değil miydi? Ne oldu şimdi.

Ben bu konuda fikrinizi tamamen kişisel görüşünüzü soruyorum emekli olmalımıyım? Olmamalımıyım? Yukarıdaki tereddütlere göre. (((Lütfen)))
şu kafamdaki sorularada yanıt verebilirseniz memnun olurum mümkünse; ben normal 15 yıl üzerinden mi yoksa 25 yıl üzerinden mi emekli olacağım. Mevcut haklarımı göz önüne aldığımızda bana birşey olduğunda ailem bu maaşımı almaya devam edecek mi? Bunları yazmak çok zor ama Dünya acımasız olmuş. Birde tahmini ne kadar maaşım olabilir? Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...

Zamanında eş dost vasıtasıyla bu raporları alanları cok gördüm hakettiyen helali hoş olsun yok yardım ile aldıysan o raporu 25 yılı beklersin derim amin

Hocam bende eş dost olmadı inan anamın ak sütü gibi helaldir. Zaten bir tanesi Askeri hastane raporudur. fakat burada bahsini geçirmediğim iki yıl daha eski askerlikle ilgili Anakara GATA dan üçüncü bir raporum daha var yani bukadar yere kimse ayar yapmaya yetişemez kanımca. Ayrıca ben bu iş yerime müracat ettiğimde 6 kişi alınacaktı özürlü 10 Kişi müracaat etmişti. 3 bi yere 3 bir yere fakat ilk müracatta 10 kişi katılmıştık. İkinci alacak yerede tek ben gittim. Sınav ve mülakat sonuçları belli değildi ilk yerde, kazananmış olabilirim diye İkinci yere benden başkada gelen olmamıştı. Neyse ben ilk müracaat ettiğim kuruma girdim. Yani hal böyle. Yapanlar vardır ama kimseyide tömet altında bırakacak şekilde konuşmamayı ben öğrendim. Hayat bunu insana öğretiyor. Merak etme sende öğrenirsin. Yarın (25-30 raporu eline verirler ne özürlü nede sağlam olursun anlarsın.

Unutmadan yukarıda sıkıntıları belirttim. Ben rapordan değil yarın sen bu raporu aldın. Hadi bakalım bundan sonra bu tarihli raporlar yeni kanuna tabii. Dediklerinde ne yapacaksın. Bak kanunların hepsi falan tarihte alınan raporlar diyor. Sürekli değişiyor. Bendeki haklarıda işe girişimdeki raporum sayesinde girdiğim şekliyle korunuyor. Sıkıntı bu. Yoksa araştırma hastanesinde neticede sürekli hayatımden endişe ederek yaşadığım için ben bu raporu tilt testi sayesinde yada en kötü ihtimalle psikiyatri destekli alabiliyorum Ve bu yazdıklarımın dışında yeşil reçeteli ilaçlarla geceleri uyuyabiliyorum. Sen hiç yarına çıkarmıyım, yada sürekli ölme düşüncesiyle yaşadın mı? Ama iş o değil. Haklarımız elden gidiyor. Yada devlet derse şu tarihde rapor alanlar 20 yıl üzerinden hesaplanacak o zaman ne olacak, yada şu tarihteki raporlular bundan sonra 20 yıla tabii. Sıkıntı bu.

Bir ilave daha yazayım Bir sitede ismini vermem uygun olurmu bilmem. Op.Dr. göz doktoru en son hesaplamada düzeltmelerle benim durumumda olanlar için tek göze 32 verildiğini yazmış ve rapor alanlarında beyanatları bu şekilde olanlar var, eğer bu özür çarpma sonucu oluşmuşsa en az 42 oluyormuş. Benim bahsi geçen GATA Raporunda 1991 yılında sormuşlardı neden oldu diye bende arkadaşın top yerine taş atması sonucu diye söylemiştim. Bunu o dönem rapora işlemişler elimde var. Bunu benim durumumdaki arkadaşlara belki yardımı olur diye paylaşmak istedim. Sagılarımla...

Hayri bey,
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama günümüz şartlarında iyileşme sağlayan hastalıklar/rahatsızlıklar mevcut ve yeni rapor istenmesi illaki ortaya çıkıyor.
Burada siz emekli olmayı hak etmişsiniz hak etmiş olmasaydınız gerekli yerlere müracaatınızı yapar halen olumsuz cevap alsaydınız o zaman konuyu yargıya taşırdınız. Tek güvencemiz Adalet olurdu şu aşamada...
Emekli olmak tamemen size kalmış bir olay iş yerinizde çalışma ortamı nasıl, işinizden memnunmusunuz bunları siz bilebilirsiniz, ben diyorum ki siz vergi indirim hakkı almadan 15 yıl sonunda emekli olabilirsiniz.
Yine bir fikir belirteyim emekli maaşı çalıştıkça düşüyor önerim emekli olun ve halen maddi/manevi çalışmak istiyor iseniz SGDP ödeyerek (özel sektörde)çalışın hem emekli maaşınızı alın hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı..
NOT: Emekli olanlar kamuda tekrar çalışamaz çalışmak ister ise emekli maaşını kestirmek zorunda
Emekli maaşı ise sizde biliyorsunuz ki derece kademe çok önemli şu linkten bakarak hesaplama yapabilirsiniz.
memur emeklilik maaşı ve emekli ikramiyesi hesaplama
Son olarak size bir şey olur ise (Allah korusun) geride kalan hak sahiplerine maaş bağlanır.

ssk da çalışanların emekli maaşı çalıştıkça düşer,ama emekli sandığına bağlı çalışanların emekli maaşları çalıştıkça artar.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bimerin cevabını bekleyeceğim. Bakalım eski raporla ilgili ne çıkacak. Cevap gelince paylaşırım. Görüşmek üzre...

Vergi İndirimi (SGK) konusunda (Memur) bilgi sahibi arkadaşlar Cevap yazarlarsa.

Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar:

Emeklilik ile ilgili foruma yazmıştım.

1999 yılında kamuda özürlü memur olarak giriş yaptım. (%40 ve %43) iki adet 1998 yılından raporum var. Geçen hafta bizim mutemet vergi dairesiyle yaptığı görüşmede vergi indiriminden yararanabilmemiz için yeniden hastaneye gitmemiz ve yeni rapor almamız konusunda bize malum herkez gibi geri dönüş yaptı. Şimdi yarın ben kardiyolojiye kendim başvurup hastalığımın teşhisini istiyeceğim. Bununla ilgili yazıları ararken evraklarım arasında bir belge buldum.

Belki benim durumumdaki arkadaşlara ve bana faydası olur bilemiyorum.

Belge şu ki 24 haziran 2011 (SGK Ulaşım tarihi 30.05.2011) günü iş yerime bir dilekçe vermişim. İçeriği : özet olarak

1999 yılında işe girdim 12 yıl 3 ay 13 kamuda 4 yıl 10 ay 11 gün hizmet birleştirmem neticesinde 17 yıl 1 ay 24 gün hizmetim olduğunu ve 5434 sayılı kanun 39 uncu maddesi gereği (j) bendi değişikliğinin 27.05.2005 tarihinden önce en az 15 yıl hizmeti olanların istekleri üzerine emekli aylığı bağlanarak emekli olabileceği şeklinde. Özürlü memur olarak aylık bağlanarak emekli olamaya hak kazandığım ve karar vermemde etkin olabilecek diye devam ederek burası önemli çüki bana sgk yetkilisi iş yerin bize müracat edecek demişti. Bireysel başvurulara cevap vermiyoruz, demişti. dilekçemde de şu ifade aynen belirtmişim. işe alınışımın ve kadromun özürlü memur statüsünde olduğu belirtilerek resmi yazıyla sorması halinde cevap verilmesi diye, ANKARA SGK Mevzuat bölümünden bu gün itibariyle emekli olduğumda, 1. Bağlanacak olan aylık net miktar, 2. Elime geçecek emekli toplu ikramiyesi miktarını sormuşum. Çalıştığım kurumda SGK'ya yazmış.

Ve maaş bodrom, askerlikten muaf ve hizmet birleştirme bilgilerim. Herşeyide ekleyip göndermişim.

Şimdi Gelen cevaba göre

Kurumunuzda görev yapan ......................T.C Kimlik numaralı Hayri ....... hakkındaki yazınız incelenmiştir.
Bilindiği üzre kurmumuz 5434 sayılı kanuna tabi çalışan şahısların sicil özetleri kurumlarınca tutulduğundan hizmet hesabı, intibak işlemleri, ve emekli olabileceği tarihin tespit edilmesi, ilgililerin sicil dosyasındaki bilgiler ve belgeler doğrultusunda yapılmakta olduğundan bu işlemlerden ilgilinin çalışmakta oldukları kurumlar yükümlüdür.
Bu nedenle, bundan böyle personeliniz hakkındaki bilgilerin sicil özetlerini tutmakta yükümlü olan kurumunuzca verilmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini arz ederim.

alttaki imzada Sigortalı tescil ve hizmetler daire başkanı a. Şube müdürüne ait

Şimdi soru şu bu vergi indirimini kesen kurumum ve sgk yetkilisi incelemişler ya. O zaman neden beni bu rapor konusunda uyarmadılar. Vergi dairesindeki vatandaşa dediğimde benim bu aya kadar kesinti olana kadar mevzuattan hiç haberim olmadı dediğimde yazışma yapsaydın ortaya çıkardı demişti. Topu attığı benim kurumum bu vergi indirmi için neden şimdiye kadar bu özürlülük ölçütleri değişmeden bu vergi indirimi müracatını yapmadı. Ortada birisi kusurlu ama şimdi ikiside yapmadığı işi benim sonuçlandırmamı istiyor gibi bir durum ortaya çıkıyor. Arkadaşlar ben yada siz 24 saat gün ve gün mevzuatta ne değişti diye takipte mi olmalıyız? Yoksa birileri bizi uyarmalı mı? Şimdi herşey aleyhimize dönmüş amcalar diyor ki sen bitir bunu rapor al. SGK benim dilekçeme yanıt verirken en azından bakıp vergi indiriminden faydalanmıyor demesi gerekirdi. Şimdi benim bu zamanda kazanılmış olan emeklilik hakkım yarın kanun bilmem cetvel değiştiğinde emekli olmam içinde benden bu belgeyi isterse nasıl olacak.

ÖNEMLİ: (Bir rivayete göre emekli olmak isteyen özürlü memurlardan da bu belge talep edilmiş. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.) Buradaki korkum şu emeklilik dilekçesini verirsem, emekli sandığı beni emekli eder, SGK da vergi indirimi kağıdı getir derse ve ben emekli olup aylık bağlanmaması gibi bir problem olabilir mi? Bu yazışma benim kazanılmış emekli aylığı bağlanarak ayrılma hakkımı savunabilir mi?

Konuyla ilgili paylaşım yaparsanız sevinirim. Bana göre birileri işini eksik yaptı. Faturayı bana çıkartıyorlar. gibime geliyor. Çünki vergi dairesindeki memur özellikle hiç müracaat yapılmamışın üzerinde yoğunlaşıyor. Bende diyorumki zamanında ölçütler değişmeden mevzuat değişikliklerinde bu iş birisinin işiydi bunu takip etmek. Oda bunu yapmadı. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Hayrı bey,
Yanlış anlamayın beni bu olaya çok taktınız siz..:) Siz vergi indirim hakkı alamak istiyor iseniz yeniden rapor almanız gerekli elinizdeki raporları kullanmanız imkansız, Bende diyorum ki; Lütfen bırakın bu işin peşini ve kurumunuza ben emekli olmak istiyorum diye (Emekli olmak istiyor iseniz) müraaat edin. Sizden yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz 5510/28 kanununda bu açık ve net bakınız burada bir alıntı paylaşıyorum..

Memurluğa girişlerinde %40 ve üzerinde işgücü kaybı olduğunu belgeleyenler, 15 yıl hizmet süresi ile emekliliği garantilemiş olurlar. Kamu çalışanları (ssk'lıların aksine) emeklilik için vergi indirim belgesi almak zorunda değiller. Usulüne uygun raporla memur olmaları (ya da memuriyetten önce %40 ve üzerinde işgücü kayıplarının olduğunu raporla belgelemeleri) yeterli.

5434 sayılı Kanunun 39'uncu maddesinin j bendi:
"Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine" [emekli edilirler]

Valla ilker bey özür dilerim. Hakikaten haklısınız ben bu olaya taktım. Ama mazur görün, bu benim rahatsızlığım yani takıntı. Bu konuda raporumda var. (Sürekli ölümle burun buruna yaşamak insanın piskolojisini bozuyor.) Bu senkop hastalığı sonucu ceryan etti. Sürekli bir tedirginlik hali var ve banada çok zarar veriyor. Lakin bunu bir rahatsızlık olarakta algılamınızı isterim. Elimde olan birşey değil. Haksızlığı kabullenmekte çok zor oluyor. Başta siz olmak üzre tüm forum severlere saygı ve sevgilerimi sunarım. Bu konuyu birdaha açmayacağım.

Hayri bey,
Sizi çok iyi anlıyorum ve algılıyorum rahatsızlığınızı da göz önüne alacak olur isek bu konu üzerine fazla gitmeyin olursa olur olmaz ise kader deyin.
gün/ay/1999+15 : gün/ay/2014 tarihinde verin emekliliğinizi emekli olun. Tabiki size kalmış bir olay çalışma şartlarınız güzel ise çalışın dediğim gibi siz emekli olur iken vergi indirim hakkı istenmesi söz konusu olamaz.

Anladığınızı biliyorum. Nasrettin hoca misali bana damdan düşeni getirin. Teşekkürler. Görüşmek üzre...

merhaba ben 2001 yılında 1998 yılında aldığım raporla memur olarak işe başladım 2002 yılında vergi indirimi için tekrar yüzde elli rapor aldım fakat 2010 yılında özürlü aracı aldığım rapor yüzde 15 verildi ama raporda araç haricinde değerlendirilmedi yazıyo bütün şıklarda ben kaç yılında emekli olabilirim acaba

Memuriyet hayatınıza engelli olarak başladığınız için 15 yıl hizmet sonunda emekli olursunuz...

2010 yılında araç için alınan rapor benim emekliliğime engel olmaz yani

Selamlar; BİMERE Yazdım demiştim. Sorgulama yaptım. Yazıştığı yerler ekrana geldi.

BİMER
29.03.2013BİMER
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI01.04.2013BİMER
MALİYE BAKANLIĞI01.04.2013BİMER
ÖZÜRLÜ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ01.04.2013AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
SAĞLIK BAKANLIĞI01.04.2013MALİYE BAKANLIĞI
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI01.04.2013MALİYE BAKANLIĞI
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU01.04.2013SAĞLIK BAKANLIĞI
MALİYE BAKANLIĞI01.04.2013GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
KRONİK HASTALIKLAR,YAŞLI SAĞLIĞI VE ÖZÜRLÜLER DAİRE BAŞKANLIĞI04.04.2013TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU

Üst Alt