Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Koşullar sağlığımı zorluyor, ama amirlere bunu anlatamıyorum!?

7070mur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar bende yaklaşık olarak 6 yıldır as liyim şuan tedavi görüyorum enbrel denilen iğne beni çok rahatlattı 6 aydır kullanıyorum.%52 rapor aldım şuan kamu kuruluşunda çalışıyorum yanlız çalışma şartlarım çok kötü diyebilirim. Gerekli amirlere söylediğim halde benimle ilgilenmiyorlar acaba ne yapabilirim yasal olarak? eğer yardım ederseniz sevinirim?

malesef kamu olsun özel sektör olsun özürlülerin çalışma koşullarıyla ilgili kimse üstüne düşeni yapmak istemiyor ısrarcı olduğun takdirde sakatlığını kullanıyor istismar ediyor deniyor.. başka türlü türlü iftiralar atılıyor örneğin benim çalıştığım kurumda şeker hastası olan arkadaşım çok üstüne gelindiği için sık sık komaya girdiği bir dönemde kasıtlı yapıyor ilaçlarını düzenli kullanmıyor intihar etmek istiyor diye iftrilara uğradı. oysa ciddi şekilde şekeri kontrol altına alınamıyordu hastanede 2 aylık ciddi bir tedaviden sonra hastalığı kontrol altına alınabildi...

engellilerle ilgili mevzuatı incelersen çalışma koşullarıyla ilgili başbakanlık genelgelerine eski hükümlü ve özürlüleri çalıştırma koşulları hakkında yönetmelikleri ilgi yapıp işyerine dilekçe verebilirsin..

ilgilenmezlerse bulunduğun ilin bölge çalışma müdürlüğüne şikayet ve çalışma koşullarının tespiti için başvuruda bulunabilirsin...

Ne tür işlerde çalışamayacağına ya da ne tür koşullarda çalıştırılırsan sağlığının/sakatlıpının bozulacağına dair sağlık kurulu raporu alırsan, bunu kuruma sunabilir ve o tür işlerde çalıştırılmamanı sağlayabilirsin.
Şöyle bir dilekçeyle hastaneye başvur:

... Hastanesi'ne,

Ankilozan Spondilit hastasıyım. Sakat statüsünde çalıştığım işyerindeki çalışma koşulları ve tarafıma verilen görevler varolan sakatlık/sağlık durumumu aşırı zorluyor ve gittikçe daha zor duruma düşüyorum.
İş bu sebeple hangi işlerde çalıştırılamayacağıma, çalışma koşullarımın nasıl olması gerektiğine; uzun süre ayakta kalıp kalamayacağıma, sürekli hareket gerektiren ve bedeni zorlayıcı işlerde çalışıp çalışamayacağıma dair değerlendirilmelerin yer alacağı sağlık kurulu raporunun tarafıma verilmesini arz ederim.

Üst Alt