Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Rapor süreleri ne zaman sıfırlanıyor?

algea

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Sayın oturanboğa bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim. Şu anda kamuda 18+3 ay izinim gözüküyor bir 3 ay daha rapor alıp iyicene dinlendikten sonra tekrar işe başlamayı düşünüyorum. Kaç ay ya da sene daha çalışırsak bu eski raporların sıfırlanması gerekiyor. Daha önce bir yerde okumuştum ama dokümanımı kaybettim. Hatırladığım kadarıyla 1 ya da 2 sene daha çalışırsak bu eski aldığımız raporlar sıfırlanıyordu. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama böyle bir şeyin mümkün olduğu aklımda kalmış. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim ve de rahatlarım. Bütün uykularım kaçtı bu yüzden.

Psikolojik hastalık rapor süresi?

Arkadaşlar merhaba, şizoeffektif bozukluluğum var 2003 ten beri kamuda çalıyorum. Bir ara emekli olmayı düşünüyordum şimdi biraz daha iyiyim ve geri dönmeye karar verdim 18+6 aydır rapor kullandım. Merak ettiğim geri döndükten sonra bu izin süreleri nasıl olduğu. Toplamda 36 ay rapor kullanırsam memurlukta emekliliğe sevk ettiklerini duydum. Bu süreç nasıl işliyor. İşe tekrar başladıktan sonra tekrar gerekirse rapor kullanabilirmiyim gerekli senemi doldurup en azından erken emeklilğe ayrılmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeleyim. Lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz.

Bildiğim kadarıyla kesintisiz 36 ay rapor kullanıldığında emekliliğe sevk işlemi yapılıyor.

Bu arada malulen emekli olmak sizin açınızdan bir kayba neden olmaz. Yani, ha malulen emekli olmuşsunuz ha erken Yaşlılıktan emekli olmuşsunuz...

Çalışmaya başladıktan sonra ihtiyaç duyduğunuzda tabii ki yine rapor alabilirsiniz.

Eski kullanılmış izin süreleri ne kadar süre sonra silinir?

Arkadaşlar merhaba, Bipolar affektif bozukluk hastasıyım. Yoğun depresyondaydım ve tükenmişlik sendromu vardı 2.5 seneye yakın izin kullandım. Sonrasında tekrar işe başladım. Bir aydan fazladır işte çalışıyorum. İşimden memnun değilim sürekli mobing’e maruz kalmaktayım.
Bu eski izin sürelerimin silinip tekrar izin alabilmek için ne kadar daha süre çalışmalıyım.

Forumda bir yerlerde 1 sene daha çalışılırsa eski izinlerin silineceği söyleniyordu bu doğrumu yada nasıl bir şekilde davranmalıyım ki yeni izin kullanabileyim?
Ve son olarak %40 engelli biri olarak kaç sene daha memurlukta devam etmeliyim ki erken emekli olabileyim. Bana yardımcı olursanız sevinirim…

Üst Alt