Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Ünvan dışı görev veriliyor. Ne yapabilirim?

korkusuz

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
1
kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. KURUMLARARASI posta evrak dağıtım işi oluyor ve hizmetli dağıtım yapıyor.
ŞUBE MÜDRÜ ,bana bu işi vereceğini söylediği.Hizmetlinin görevi olduğunu yönetmeliğide gösterdim .HALEN üsteliyor.Ben amirim diyor.

NE YAPABİLİRİM

XXXXXXXXX bünyesinde Genel İdari Hizmetler Sınıfında engelli memur olarak çalışmaktayım.
“ 657 Devlet Memurları Kanunu
ÇALIŞMA YAŞ HADLERİ:
Madde 44 - (Mülga madde: 31/07/1970 - 1327/15 md.)
MEMURUN BAŞKA SINIFTA VE DERECESİNİN ALTINDA BİR GÖREVDE ÇALIŞTIRILMIYACAĞI:
Madde 45 - (Değişik madde: 30/05/1974 - KHK/12; Aynen kabul: 15/05/1975 - 1897/1 md.)
Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz. “ denilmektedir.

Bu hususa binaen dağıtım görevinin benden alınmasını asli görevime getirilmem noktasında gereğini arz ederim.
Diye üstlerine sil sile yoluyla bilgi ver. Sorun çözülmezse dilekçeyi kayda sok işlem yapılsın.

Düz memursanız ünvanınız yoksa dağıtımı yapabilirsiniz. kurumun ihtiyacı bu yöndeyse Amir buna karar verebilir. itirazınız olumlu karşılanmayabilir. sağlık durumunuz dağıtıma engel olacak durumdaysa bunu uygun bir dille ya da belgeyle sunmalısınız.

Kanunsuz iş verilmez. Yazılı tebliğ etmesini isteyin...

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

Madde 45 – (Değişik: 30/5/1974 – KHK-12; Aynen kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.

Evrak dağıtımının göreviniz olmadığını söyleyin ve resmi yazı ile tebliğ edilmesini isteyin

Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz diye bir madde vardı dilekçe verin o işi sizden alırlar ancak şöyle bir durum var çalıştığın yerde yeterli sayıda kişi yoksa amirin yada şube müdürün o işe seni verebilir yeterli memur varsa sana onu yaptıramaz bir dilekçeye bakar yada ünvanına göre iş bölümlerini yazılı olarak iste

Memur yazışma, evrak, bilgi işlem vs gruplara girebilir. memurun çalıştığı kurumda statüsü işe göre değişebilir.
büro memuru, vhkg gibi bunlar ünvanlıdır.

Üst Alt