Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışmak için hangi şartlar olmalı? [Soru]

Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... devlet dairesinde işe girebilme ihtimalim var, ama prasüdür nedir, şartlar nedir, başvurmam gereken yerler nedir, engel oranımın en fazla kaç olması gerekir?
en doğru cevapları burdan alıcağıma inanıyorum..
şimdiden çok teşekür ederim....

Omurilik felci olman senin kamuda çalışıp çalışmaman için etkisiz bir şey. Sakatlık oranının yüzde kaç olacağı da tamamen önemsizdir.
Kamuda memur ya da işçi olabilmenin tek şartı, "o kadro"nun gerektirdiği işleri yapmaya engel sağlık sorununun olmamasıdır. "O işi" yapabiliyorsan, gerisinin hiç bir önemi yok. Kimse sana "ama sen sakatsın" deyip işveremezlik edemez. Omurilik felçli biri olarak masa başı olan her işi kolayca yapabilirsin mesela...

Kamu personel alacağı zaman bunu tüm şartlarını da belirterek ilan eder. O şartlara uygunsan başvurabilir, yapılacak sınava girebilir, kazanırsan ataman yapılarak çalışabilirsin.
İlanlar: www.engelliler.biz/forum/viewforum.php?f=22

teşekür ederim inş. 2009a olucak gibi ama o kadar çok engel çıkarıyolarki karşımıza tamamen olumsuz düşünmeye başladım.. masa başında yapamıcağım iş çok bu zamana kadar biçok yerde çalıştım şuanda da sigortacıyım fakat resmi bi yerde çalışmak istiyorum bunu sunduğum zamanda ya engelin büyük boşuna uğraşıp zaman kaybetme cevabını alıyorum :s

Halt etmişler! Sen KPSS veya diğer meurluk sınavlarına gir, kazan; atamanı yapmayacak bürokratın alnını karışlarım ben! :)
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil tüm hukuki süreçte yardımcı olurum. Sen yeter ki sınavları kazan... :)

bu cevap çok ii geldi valla teşekür ederim hayırlısı inş. :) :) :)

%40 ve üstünde iş gücü kaybı ve çalışabilir sağlık kurulu raporunuz olduktan sonra istediğiniz yerde çalışabilirsiniz.Ayrıca her özürlü, KPSS sınavına girmek zorunda değildir.Kurumlar kendi bünyelerinde özürlüler için sınav yapıp özürlü eleman alabilmektedirler.

evet oturanboğanın dediği gibi kurumlar kimsenin malı değil sen milletin lafına bakma hayata küsme çünki barışmak çok zor küsmek kolay hepimiz birimiz .birimiz hepimiz için gereken neyse yaparız sen resmi çerçevede yapman gerekeni yap.arkandayız..iyi bayramlar.

teşekür ederim haklısın küsmek kolay barışmak zor...

hepinize ii bayramlar ;)

ARKADAŞLAR NEGÜZEL YAZMIŞSSINIZ. İNSANIN ARKASINDA BİRİNİN OLDUĞUNU HİSSETMESİ ZATEN GÜÇ VERİR İNANIYORUM BU YAZDIKLARINIZDN SONRA WONDERFULL DAHADA GÜÇ GELMİŞTİR.

Üst Alt