Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışmaya başladıktan sonra alınmış rapor ile 5510/4'e göre erken emeklilik?

Shroomz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar,

2012'de MS olmama rağmen rapor almadım, 2016'da KPSS ile atamam gerçekleşti ve 2018'de Ülseratif Kolit oldum. Haftaya rapor alacağım (%40-%49). Araştırdığım kadarıyla ilk kez memur olduğumda engelli durumunda olmadığım için 5510 sayılı Kanunun geçiçi 4. maddesine göre en az 6480 günü (18 yılı) tamamlamak şartıyla emekli olabiliyorum, bu bilgi tamamen güncel ve doğru mudur?
Ayrıca, rapor alınır alınmaz hemen bir dilekçe ile çalıştığım kuruma bu erken emeklilik talebi bildirilmeli midir yoksa 18 yıl dolunca ibraz etsem yeterli midir?

Peki çalıştığım kurumdan istifa edip, EKPSS ile başka bir il'e başka bir kuruma atansam, yukarıdaki koşullar aynen geçerli olur mu (5510/4)?

Teşekkür ederim.

Shroomz

Evet, sonradan sakatlanan ve %40 üzeri rapor alan kişi olarak geçici 4. maddeye tabi olacaksınız

Raporunuzu bugünden kurumunuza vermenizin bir anlamı yok. O gün geldiğinde güncel bir rapor isterler sizden.

Günü geldiğinde sizin emeklilik için başvuru yapmanız lazım. İşler kendiliğinden yürümez.

Evet, kurum değiştirseniz de emeklilik şartları aynıdır. Zira "ilk kez 1 ekim 2008 öncesi kamuda çalışmaya başlamış olmak" şartını korumaya devam edersiniz

İyi akşamlar Bülent Bey, hızlı ve açıklayıcı cevap için çok teşekkür ederim, gerçekten çok makbule geçti.

O zaman şu an rapor almamın bana tek daha sonra EKPSS'ye girebilmek için bir bilet, onun dışında bu rapor benim durumumda olan bir birey için hiçbir şeye yaramıyor, yanılıyor muyum Bülent Bey?

Saygılarımla,

Üst Alt