Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda engelli işçi gece bekçisi olarak çalıştırılabilir mi?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var kamuda işçi olarak çalışıyorum 2003 yılından beri yerel yönetimde.
yıllarca kurum içersinde çalıştım ama son yerel seçimlerden sonra ipler iyice koptu çok büyük miktarlarda meblaların altına imza attırıyorlardı bende bu sorumluluktan imtina ettigim için artık istegimle başka bir bölüme geçişimi istedim veteriner hekimliginde görevlendirildim orada barınaklarda gündüz bekçiligi yaptırdılar 3 hafta kadar sonrada kriz merkezi adlı bir yere verdiler burada2 arkadaş daha var benim gibi enelli kadrosunda çalışan 2009 kasım ayından itibaren burada çalışıyorum 24 çalışıyor 48 izin yapıyoruz biri izine çıkınca 24-24 çalışıyoruz o arkadaşlar başka ilçelerden buraya geliyorlar nöbetleri dolunca tekrar evlkerine gidiyorlar bundan 3 ay kadar önce nöbet tutugumuz yerdeki konteynırlar soyuldu ve neredeyse 15 bin tl zarar oldugu söylendi soygunun oldugu gece nöbette olan arkadaş şizofreni raporu var ilaç içince uyuya kalıyor o gecede uyumuş olay üzerinden zaman geçti ama bir sonuç hala çıkmadı zanlılar aranıyor benim ögrenmek istediğim ben gengelli kadrosunda çalışan biri olarak gece bekçiligi yapmam yasalmıdır
müdürümüz degişti anlayışsızın dediğim dedik bir kafaya sahip ben tekrar büro elemanı olarak yada gündüz işine nasıl geçe bilirim acaba...

yer değişim ve bu müdürün baglı oldugu birimden ayrılmak istediğimi bir çok kez yönetime ilettim ve meclis üyeleriyle ilettim ama hala bir sonuç yok...

Engelli işçi gece bekçisi olarak çalıştırılabilir mi?

arkadaşlar merhaba

bu aralar benim başımda bir sorun var çözemiyorum sorunum kısaca şu.
2003 yılında engelli olarak kamuda yerel belediyede işe başladım takii 2009 mart ayındaki seçimlere kadar hiç bir sıkıntım yoktu yönetim değişti yeni gelen idari amiriyle aramız açıldı dengesizin teki bu gün a dediğine yarın z diyen karakterde bir insancık mesai yüzünde beni aradı bir gün telefonda sahtekar,üç kagıtçı,düzenbaz gibi salak salak konuştu ve benimde kan beynime sıçradı kurumun oto parkında yakaladım bunu şimdi suratıma söylede erkekliğini göriyim dedim adama daldım dalıcam odacı bir abi durdurdu beni ben kadrolu işçiyim o kişi 5 ay 29 günlük bu olaydan sonra bende resti çektim mesai vermezsen ben çalışmam dedim ara ara tartışmalarımız kavgalarımız oldu iyi kötü mesai ücretimi aldım şidi beni bi binaya verdiler gece bekçiliği yapıyorum (bundan öncede gece bekçiliği yaptırtıyorlardı2009 kasım ayından bu yana) gündüz işi istiyorum vermiyorlar ellerinde gündüz işi için elemana gerek yokmuş bende bayramdan önce bşk yrd.çıktım yerimin değiştirilmesini ve gündüz işi isrediğimi belirttim bşk yrd. görüşelim sana döneriz dedi tmm dedim bu ggün tekrar gittiğimde bşk yrd. sına bana sende sorun var şimdilik senin yerini değiştiremiycez konuyu başkanla görüşmek gerekiyor dedi bende ne gibi bir sorun varmış bende diye sordum geçiştirdi konuyu yüz yüze görüşmek istediğimi belirttim müsait ni ara görüşürüz dedi kesti benim tahminim o sorunlu oldugum idari amirle görüştü oda beni kötüledi şimdi arkadaşlar ögrenmek istediğim benim bu gece bekçiliğinden nasıl kurtulurum mülki amire,valiliğe,sgk,başbakanliga yazı azsam ekinede raporumu eklesem beni burada istegim DIŞINDA çalıştırıyorlar desem sonuç alırmıyım teşekkürler.

bütün özerk yani yarı bütceli kamu kurumlarında var böyle problemler sen gene başkan yardımcısına cık idari amirinle olan problemlerini anlat kim önce şikayete giderse o kazanır bunu unutma belliki baş. yardımcısının sana karşı doldurmuş. bşk. yrd. cısına idari amirinle gecinemediğini engelli kanunlarından ve başbakanlık engelli geneldesinden bahset beni isteğim dışında vardıyalı çalıştırmanız suctur de ve idari amirinle sürtüşmenden dolayı gece bekçiliğine verdiğini söyle anlayışla karşılamazsa belediye başkanıyla hallet oda olmazsa valiliğe şikayet dilekceni yaz kolay gelsin..!

Jungle teşekkürederim verdigin bilgi için.
bld bşkanıyla görüşme imkanım yok görüştürmüyorla personeli zati başkanda gaza gelen modelinden bugün bld de hatrı geçen bir kaç kişiyle görüşmeyi düşünüyorum belki onların hatrını kırmazlar o şekildede olmazsa mülki amire,valilige,başbakanlık ve sgk ya yazılı baş vuruda bulunucam enazından yukarılardan muhalefet bldyesi oldugu için baskı yaptırım da buluna bilirler..

657 sayılı yasanın ilgili maddesi çok açıktır:

Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışma saat ve usulünün tesbiti:
Madde 101 – (Değişik: 132/2011-6111/105 md.)
Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.

Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
bülent bey peki beni istegim dışında gece bekçisi olarak çalıştırıyorlar şimdi ne yapmalıyım şimdi ben gece nöbetindeyim saat 17:00 da geldim sabah 08:00 de çıkıcam ve bir gece dinlenicem ertesi gece tekar nöbete gelicem 15 saat nöbet tutuyorum?

Bülen bey ben 2003 yılından itibaren kamuda sözleşmeli işçiyim ve 657 malesef tabi değilim sıkıntı orradan çıkıyor işçiler ile alakalı böyle bir kanun veya yürütme yok sıkıntı buradan çıkıyor.

Üst Alt