Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda engelli işçi olup tayin alan var mı?

Nupelda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar, Kamu Kurumunda işçiyim, Kurumuma ait başka bir şehirde başmühendisliğe geçmek için tayin istedim ancak bölge müdürlüğü 5620 sayılı kanunun Ek Madde 2’si bize tayin hakkı verdiği halde ne yazık ki çalıştığım yerde engelli personel açığı doğacağından bu isteğime olumlu yanıt vermedi. Araştırdım ancak forumda bu durumu karşılayan bir konu bulamadım.

İçinizde bu durumu yaşayan var mı? Ne yapmam gerekiyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sanırım işçi olup tayin talebinde bulunan kimse yok. Ombudsman kararlarına baktım, mahkeme kararlarını araştırdım. Engelli tek işçi bile nakil istememiş anlaşılan.

Memur arkadaşlar hak arama konusunda işçilerden çok öndeler. Sanırım onların yolundan gidip önce ombudsmana ardından idare mahkemesine gitmekten başka çare yok.

geçmek istediğin yerde o kurumda engelli personel varsa karşılıkla becayiş yapabilirsiniz

Selamlar Hocam, becayiş imkanı yok. Yasal bir hak kullanma talebim var ancak kurum buna yanaşmıyor. İdare mahkemesinde sonuca bağlanacak gibi.

Üst Alt