Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda engelli memur olarak çalışmak

hakanım

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
kamuda çalışan engelli arkadaşların üzerinde ki baskıyı kıralım ön yargıları eritelim...

geçen yıl mebe atananlardanım... allaha binlerce şükür zor olan kamuya atanma ihtimaliz gerçekleşti...

yalnız ben birtürlü memnun olamadım... geçen yıl kpss sınavında görev verilmişti. bir kaçta polis arkadaşda var öğrenciler sınava girince biraz polis muhabbet ettik sen kpss ile mi atandım hayır dedim meb kendi açtı sınavı dedim...
heee dedi kaba bi sesle doğru ya devlet size böle konularda musamma gösteriyor dedi... tabi bende dayanamadım ağzıma ne geldiyse söledim... denyo bilmo 240000 kişi sınava giripte 2000 atandığını 12/1 şanşla atantığını bilmiyor ve ukale bir dille rencide ediyordu... kendisi mülakatlardan sonra inanıyorum bu kadar fazla sayıdaki insanlarla yarış yapmamıştır..
geçenlerde bir arkadaşım sana göre ne var olm devlet size bakıo bak memur etti dedi...
bu sözler tabi ardı arkası kesilmeden devam ettikçe sinir oluyorum...
tabi birde okulda 2 tane 4/c var eeee neymiş aynı işi yapıozda sen neden bizden fazla alıyorsun die taraf oldular... ( canları sağolsun )

şimdi bende bizi bu kadar koruyan ve esirgeyen devletimize aşağıda teşekkürlerimi sunuyorum...
ben 17 yaşında hastalığımın ne olduğunu dahi bilmeden beni yanlış tedavi ve ameliyat ederek içinde bulunduğum duruma süreklerken buna göz yuman devletime sonsuz teşekkür.
her hafta sonu halı saha maçına alışkanlık haline getirmiş dönemimde beni eve mahkum eden devletime sonsuz teşekkür ederim.
özel sektörde iş bulmamızda göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı ve işe girdikten sonra en yapılmaması gereken işleri bize yaptıran ve buna mecburiyetten boyun eyen engelli kardeşlerimin sosyal ve ekonomik yönden sahip çıktığı için devletime sonsuz teşekkürler...

ve bunun gibi binlerce olaylar bunlar sadece bir kaçı......

bu arada ben atandığım okulda sırf aldığım parayı hak etmek için çatı katında kamera tesisatını çektim... ( ortopedik engelliyim )

mrb

Kamuda engelli olarak çalışmak, özel sektörden sonra cennet gibi...

"hakanım" sana kısmen katılıyorum.bazı kurumlarda engelli personelin yapamayacağı vbeya yapmakta zorlanağı işler veriyorlar.ama bir kaç densizin ne dediği bilmezin lafları seni incitmiş olması üzücü ama bunu bütüne mal etmen "bence" biraz haksızlık oluyor.sonuç olarak binlerce sağlam insanlar sınava giriyorlar.ve şansları bizim kadar bile yok.devlet yüzlerce işsizin arasından bizlere böyle bir imtiyaz göstermesi göz ardı edilemez bir iyilik bence.insanlarımız bazı konularda tutumları bizleri rahtsız ediyor.bu konuda haklısın.ama bunda devlet yapabileceği birşey yok sadece devlet değil kmse değiştremez bazı durumu.kimileri bizim istihdam edilip topluma girmemizden memnun olurken kimileri aksini düşünüyor.bunu değiştiremeyiz.engelli olmayı kimse istemez ama madem öyleyiz bunun artılarınıda eksilerinede katlanmamız gerek.şimdi diyeceksin belki ne artısı olabilir ki diye sağlam olsaydık devletin bu imtiyazından faydalanamaz bizde diğerlerinin arasına katılırdık belki.insanlar bizler gibi devlette çalşabilmek içi neler yapıyor.sahte rapor çıkaranı mı ararsın,araya hatırlısını koyanlarımı.o yüzden o görevli ve onun gibi düşünenler kıskandıkları veya imrendikleri için bu tepkiyi vriyor.işte içlerinde insanlık olanlar bunu tatlı dille olmayanlarda kırıcı bir dille ifade ediyor.bu konuda da yapacak pek birşey yok. =)

Arkadaşlar bence bunlar imtiyaz değil olması gerekenler. Tüm dünyada gelişmiş ülkelerde engelliler bizden daha iyi haklara sahipler bunlara imtiyaz diyip yeterli görmek kendımıze haksızlık etmektir. müasır medeniyet seviyesi demek mini etek giymek değildir işte bu tür insan haklarıdır çocuk hakları, kadın hakları, engelli hakları vs. Boş kafalıların laflarına aldırış etmeyin alay edin hatta ben olsam devlet malı denız yemeyen keriz diyip sinir ederdım o pollisi:)

hakanım sana katılıyorum bende senin gibi meb zedeyim hayırlısı dielim nasip.....

valla kımse umrumda olmaz devlete sırtımı dayayabılsem yemısım baskalarını tadını cıkarın

yıllardır bu forumdayım kimeleri varkı halinden memnun ses cıkarmıyor kimeleri varkı ses cıkarsa ney oluyor malesef su gerçek ki arkadaşlar burdakilerin geneli hemen hemen engelli gerise saglam her neyse cogu burda memur olanda var özel söktörde var bazılarıda işsiz tabi okumus yıllarca emek vermiş bir yere gelebilmek için okuyan kişi ve sonunda iş sayibi olmus ben soruyorum sannediyorumkı o kişiler bizim hakkımızda öyle düşünnen kişiler sannediyorkı her engelli aynı devlet işini güçünü veriyor tabi kendileri saglam nerdeyse olsa iş bulur iştediği kızla cıkar veya evlenmek işter kimseye muhtaç degil bizimde elimizdeki imkanlara veya bize verilen olanaklara göz diker öyle kişilere ben yazıklar olsun demekten başka birşey demiyorum wallaha yaşım 28 ne işim var nede güç gelsinde görsün bizim ne gibi haklarımızın oldugunu engelli evde otutduranlar utansın aslında

Üst Alt