Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kamuda engelli personel sınavı için raporun tarihi önemli mi?
dilektubaÖzürlü Sınav Sistemi değişiyor. Merkezi olarak yapılacak bundan sonra.Aynı KPSS sınavı gibi olucak.Hazırlanan taslak başbakanlığa gönderildi. Ancak taslağın ayrıntıları, detayları çok net belli değil. Sizin raporunuz eğer sürekli bir raporsa hangi yılda alındığı önemli olmamali diye düşünüyorum..Bu benim yorumum. Ancak şöyle bir şey var : 16 Aralık 2010 tarihinde Özürlü Sağlık Kurulu Rapor Yönetmeli'nde değişiklikler yapıldı. Rapor oranlarinin bazilari azaldi, bazilari yükseldi. Ayrıca raporun arka yüzü de değişti..Daha önceki raporlarda arka yüzünde Kişinin Özür Grubu bölümü yoktu..16 Aralık 2010 Sonrası raporlarda Kişinin Özür Grubu Bölümü mevcut.. Yeni yapılması planlanan Merkezi Özürlü Sınavı'ndaki taslakta eğer rapor tarihleri konusunda birşeyler yer alırsa o konuda bir yorum yapamam..Yorumum yukarıda da dediğim gibi sürekli raporların cok cok eski olmamak kaydı ile bu sınava girebileceği yönünde.Ben mevcut durum hakkında bilgi vermeye çalıştım ve kendi yorumumu ekledim dilektuba. Aşağıda sana yeni Raporun değişen arka yüzünü de kopyalıyorum, bilgilenmen icin..Bu yeni açılacak merkezi sınavda da kişiler eğitim ve özür gruplarına göre ayrılacaklar..Mesela lisans, ön lisans, ilk-orta öğretim.. Ayrıca görme, ortapedik, işitme - dil konuşma , zihinsel , diğer şeklinde.. Belki de yeni raporların daha kolay sınıflanıp, ayrımı yapılabilmesi için Kişinin Özür Grubları bölümünü eklediler. Yeni raporların arka yüzü aşağıdaki gibidir :
Ben Mebdeyim . Geçen sene eski raporla girdim. süreklidir ibaresi vardı. Yeni rapor istediklerindede bu süreklidir diye itiraz ettim. Kabul ettiler. Ama eğer zor olmayacaksa ve özür oranın düşmediyse yeni rapor almakta fayda var. ne olur ne olmaz.