Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda engelli statüsünde memurum. Raporumun düşürülmesi emekliliğimi etkiler mi?

fatih54065

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben kamu kurumunda engelli kadrosunda çalışan biriyim.1999 yılında süreklidir yazan sakatlık raporumun fotokopisi vardı bende raporu veren hastaneye onaylatmaya gittigimde başhekim yardımcısı alaylı bir tavırla dalga geçer bir vaziyette bana onaylıyamayacagını ve yenisini çıkarmam gerektigini söyledi ve bana yeni bir rapor için randevü verdiler .sonrasında bende dört sene önce böbrek ameliyatı olmuştum tek böbrekli kalınca bunuda eklerler diyerek ondanda heyete girdim ve birde baktımki raporumu yüzde 37 ye düşürmüşler.hastalıgım tavuk karası ve ilerliyen bir hastalık.sorum şudur bende ankaradan gelen özürlü kimlik kartım var yüzde 62.vergi muhafiyeti raporumda var vergi indiriminden faydalanıyorum.bunlardan ve haklarımdan faydalanabilicekmiyim tekrar.birde eni kanunda kazanılmış haklar diye bir madde var bundanda faydalanabilicekmiyim.emekli olmama 2.5 yıl kaldı emekli olmamı engellermi.bilgilendirirseniz sevinirim.

Kazanılmış haklarını elinden alamaz kimse vergi muafiyetin kazanılmış bir hakkındır. Raporun süreklidir ve her yerde geçerlidir onu söyleyen hekim halt etmiş... Sen yine erken emekli olabilirsin sonuçta senin o vergi muafiyetin vergi dairesinde mevcut emekli olacağın zaman sgk maliyeden senle ilgili evrakları ister müracaatından sonra bu yönde rahat ol ...

Ibrahim arkadaşıma katılıyorum verilmiş hakların elinden alınamaz....ve ayrıca engillyken işe başladın ilereleyen süreçte engel durumun bir şekilde ortadan kalmış olsa dahi senin işe beşlarkenki durumun göz önünde tutulur,sen gayet rahat ol keyfine bak...

1 ekim 2008 öncesinde kamuya sakat statüsünde memur olarak başlayanlar, 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğini hak ederler. Rapor oranlarının daha sonra ne olduğunun hiç bir önemi yoktur.

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi:

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının © bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. "

Üst Alt