Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda ilçede çalışıyorum. İlde çalışmak için ne yapabilirim?

volkano39

Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
10
Psikoz hastasiyim. Ilce müdürlugunde 5 yillik engelli memurum. Yorucu olmayan bir işim var fakat ilde calismaya baslamak istiyorum il müdürlüğünde hem daha cok personel var hem is daha az ama nasil yaparim nasil calisirim cevaplarinizi bekliyorum

Engelli memurların 1 defaya mahsus yer değişikliği hakkı olduğunu belirten kanun maddesinide ekleyip dilekçeyle başvuru yapın. Muhtemelen sorun çıkmayacaktır.

cicikıs
En doğrusu bu:
Tayin dilekçenizde nerede çalışmak istediğinizi tam belirt. Aynı kurumda iseniz dilekçe İl Müdürlük Makamına diye yazınız. Ayrı kurumda iseniz işiniz zor. Müdür ile görüşme ayarlayıp durum belirtiniz; ondan sonra dilekçe yazarsınız..

Kaldı ki genelde personel fazlalığı nedeni ile red olunabilir. Israrla dilekçe vermeniz gerekecek..

vetbat
Emin misin?
Kaldırıldı diye biliyorum; son mevzuat okumadım. Memurlarda tayin sınırsızdır. Bir defaya mahsus olmaz.

Yaygın kanının aksine memurlarda tayin sınırlandırıldığı gibi engelli memurlara da sınırlama getirilmiştir. Sınırsız eş durumu tayininde bile önceki tayinin üzerinden 1 yıl geçmesi şartı aranabiliyor. 657 DMKyı güzel kullanmak ve anlamak lazım. Kuralına göre işlem yapmak lazım ki "red" cevabı almayın. "engellilerin tayin hakkı"na yönelik işlem yaptırarak geçtiğimiz 2017 yılı temmuz ayında tayin çıkarttım. Hala yürürlükte. İşte bu tayin hakkı hiç bir şarta bakılmaksızın kabul edilmek zorundadır. Çünkü "kısıtlayıcı hükümlere bakılmaksızın..." ibaresi vardır. %40 ve üzeri raporunuz varsa işlem tamam.

https://drive.google.com/file/d/0B3NJGN-ERbCNTllNcHRzdjRabnc/view

Son düzenleme:
Üst Alt