Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda ilk maaş ile birlikte vergi indirimi uygulanır mı?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 22 Nisan itibariyle MEB'de VHKİ olarak görevime başladım bugün ilk maaşım yattı 8 gün nisandan 15 gün mayıstan ve 15 hazirana kadar tam maaş acaba engel dereceme göre vergi muafiyetim kendinden girilmiş midir yoksa muhasebeye ya da başka bir yere işlem için bir şey yapmam gerekiyor mu?

Ya da E devlet bordro sorgulamadan hangi başlıkta vergi muafiyetimden yararlanışımı görebilirim.

benim kendiliğinden ilk işe başlayınca kbs kaydında girilmişti. bunu en iyi şekilde kurum mutemetine rica edip kbs den bakmanız olur.

Normalde engellilere otomatik olarak vergi indirimi uygulanmaz. Vergi dairesine müracaat ile vergi indirimi hakkının elde edilmesi esastır. Ancak bir çok yerde engelli kadrosundakilere vergi indirimi olmadığı halde otomatik olarak uygulandığı görülmektedir. Hatalı bir uygulamadır.
Maaşınıza vergi indirimi uygulanıp uygulanmadığını bordronuzdan görebilirsiniz. Anlayamazsanız bordroyu buraya kopyalayın.

Muhasebe ile görüştüm vergi dairesine dilekçe vermemiz gerekiyormuş ordan Ankara'ya gidecekmiş ıvır zıvır işler 3-4 ay sürer diyorlar. Sonuç alınırsa geçmişe dönük ödeme olur mu? Ufukalp

BulutBaydar
Vergi indiriminiz onaylandığı tarihten itibaren geçerlidir. O tarihe kadar bir kaç aylığı geriye dönük alabilirsiniz. Vergi indirimi yazısında hangi tarihten itibaren geçerli olduğu yazacaktır zaten.

Geriye dönük alabiliyorsak sıkıntı yok teşekkür ediyorum

Üst Alt