Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda işçiyim. Vergi indirim hakkı elde etmek için ne yapmalıyım?

sinan yiğit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlarım ben kamuda işçi olarak çalışıyorum ve çalışırken astım hastası olarak %40 rapor aldım
vergi indirimi için ne yapmalıyım ve işyerimde bir sorun çıkar mı?
Özürlüler derneğine üye olmam gerekmive iş bulma kurumuna gideceksin dediler ne yapayım yardımcı olsanız.
şimdiden teşekkürler

Astım çalışma koşullarınızdan dolayı mı meydana geldi? Yani meslek hastalığı mı söz konusu?

İşkur'a kayıt yaptırın... Konunun derneklerle hiç bir ilgisi yok.

Siz işçi olarak çalışıyorsanız,İş-Kur'a gitmenize gerek yok.Çünkü işe başladığınızda İş-Kur'a kayıt yapmadınız mı?

yok abim işe başladığımda iş kur a kayıt yaptırmadım çünkü zaten mesmlik işçi olarak çalışıyodum kadrom 4 yıldır geldi .astım hastalığına işe başladıkdan sonra yakalandım yaklaşık 13-14 yıldır tedavi görüyorum.

----------

ilker abi verdiğin örnek dilekçeler için çok tşk ederim.

o zaman sorun yok.Vergi indirimli rapor alabilirsin.Senin için bir sorun teşkil etmez.

Selam banada bi el atıverin bende işimi kaybettikten sonra yani işsizken % 45 rapor aldım şimdi iş başı yapacağım işsizken Bursa deftarlığı çalışman gerekli başvuru için demişti şimdi ayın 1 inde sigortaya girişim olacak işveren bana belgemi verecek ?
cevap ne kadar zamanda gelir?
asgari ücretle başlayacağım + A.G.İ. ne kadar bi indirim olur elime ne geçer?

Ssk girişiniz yapılır yapılmaz çalıştıgınıza dair bir yazı alıon işverenden ve diger evraklarıda hazırladıktan sonra bulundugunuz ilin maliyesine müracat edin..
http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

A G İ için evlimisiniz,cocuk varmı,hanım çalışıyormu örnek verelim

497,00 tl asgari ücret
67,43 tl AGİ (eş çalışmıyor tek cocuk)
24.00 tl Vergi ind. (vergi ind.hakkınız varsa)
588,00 tl net alırsın

Saol ilker abi hızına hastayım
verdiğin link teki cevap olumlu yazıdaki üçüncü derece 120 tl o noluyor

Hasan Kardeş,
o 120 tl,o günün şartları için geçerli olan vergi indirim miktarıdır.Şu an 160 tl olarak uygulanmaktadır.
Aylık gelir vergisi matrahından 160 tl çıkarılarak,aylığından kesilecek vergi kalan miktardan hesaplanacaktır.Kısaca 160 tl nin %15 i (ilk vergi dilimi) olarak 24 tl avantajınız olacaktır.

Şimdi anladım pek bi elle tutulur bişey deyilmiş 24 TL genede Bereket versin
vergi indirimi cevap nekadar sürede elime ulaşır bilen varsa bi yardım

Hasan kardeş,
Aylığa yansıyacak indirim tutarının küçüklüğü sizi yanıltmasın,vergi indirimi asıl olarak emeklilik şartları için gerekecek size.

Müracat tarihinden sonra 45 gün veya 2 ay içerisinde iş yerinize bildirilir...

Üst Alt