Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda işe başlarsam iş göremezlik geliri ve emekli aylığım kesilir mi?

Derbeder25

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Bir arkadaşım iş kazasından dolayı sürekli iş göremezlik geliri alıyor ve 1.5 yıl önce vergi indirimden de primlerini tamamlayıp yaşlılık aylığı bağlanmış
Şimdi Kamuda memurluğu kazanıp hak ederse bu maaşların durumu ne olur..

Son düzenleme:
Ben de araştırma yaptım ama burda paylaşım yapayım dedim. O zaman engelliler kamuya atanırsa yaşlılık aylığı kesiliyor.... Arkadaşım sgk nın emekli olduktan sonra maaş bağlama bildirsi göndermişti demişti ve orda yazıyor dedi bugün bulup bana atacak paylaşımı yaparım.. Teşekkür.. 👍

OturanBoğa ustam birde engelli kardeşlerimiz zaten Sgk 4a emekli olup ve kamuya yerleşmiş sonra maaşı kesilmiş. Peki kamuda 4c olarak çalışmaya başladığında Sgk primleri ne olcak. 4a/4c primler birleştirme olurmu.yani ilerde emekliliğini istediğinde 4c üzerinden daha mı faydalı olur..

Derbeder25

Tabi hizmetlerin birleştirilir. SSK hizmetlerinde emeklilik hesabına dahil edilir.

ÇOK FAYDASI OLUR.

Sürekli iş göremezlik geliri kesilmiyor ama kamuda 4c olunursa kesiliyor. 4b sözleşmeli olunursa o zamanda kesilmiyor emekli aylığı.. Sgk ya kamu kurum ve kuruluşlarında işe başladığınızı ve emekli maaşınızın kesilmesine ilişkin dilekçe verilmez ise cezayı işlem yapılıyormuş...

Üst Alt