Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda işi erken biten engelliye mesai sonu gelmeden izin verilebilir mi?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, bu idari izin günlerinde kurumuma sadece haftada yarım gün gittim ve bu süre zarfında işlerimin ne kadar az olduğunu gördüm, evet telefonlara cevap veriyorum, ama telefon işi fazla değil kuruma geldiğimde personele dönüş yapıp yardımcı olabilirim, o halde ben günde çok az çalışıyordum geri kalan vaktimi ise kurumda iş yapmadan öldürüyordum, halbuki bize işimiz bittiği zaman iş çıkışı yapma izni verilse çok iyi olur.;)

Sizin adiniza sevindim
Bana mesai saati evdeyken bile yetmiyor ise gittigimde mola vermeden çalışıyorum hala yeni görevler veriliyor
Siz de tadini cikarin durumunuzun

gul2011 hocam üzüldüm, halbuki engelli personele hafif yormayacak işler vermeliler, ben kollandım desem olmayacak çünkü diğer personelimiz de rahat çalışıyor, hakkınızda hayırlısı güzeli olsun.

true blue

Çalışma şartlarında belirli bir saatin doldurulması gerekli. Bu saatlere engelli/engelsiz ayrımı yapılmaz. Çalışılan kurum veya kuruluşlar da yapılan iş/bölüm de herkesin çalışma koşulları aynı olmayabilir. Örneğin/Ortopedik engelli hizmetli kadrosunda daha ağır şartlar altında çalışa bilirken, başka ortopedik engelli de büro personeli olarak masa başında rahat çalışır.

Şöyle ki iş yoğunluğuna göre is bölümü yapilir oyle de olmasi gerekir ama benim yasadigim engelli sorunundan ziyade, az calisan cok calisan olayi. Yani bir kişi bir işi sallayarak 3 gunde yaparken ben onu bir gunde halledebiliyorsam daha cok is yuklenebiliyor. Fakat engel durumunu soyledigimde de kaale.alinmiyor yoksa ben calismaktan hiç kaçmadım.

gul2011 Belirttiğin kişinin yeteneğiyle ve yetkinliği ile alakalı bir durum (bardak ne kadarsa su o kadar alır gibi) ama ne yazık ki özellikle kurumsal vb. firmalarda ölçümleme doğru yapılmayabiliyor veya buna fırsat olmayabiliyor sen daha seri ve çözüm odaklı çalışırsan olumlu tarafı bunu yönetici görürse hızlı şekilde bir yerlere gelebilirsin ama yok tersi olursa zulüm ve haksızlık ortaya çıkıyor, bunu ölçmek senin farkındalığı çoğaltmana bağlı aynı zamanda geri kalan iş yönetimin sorumluluğunda...

gul2011
Sana düşen bura da, seninde o işi 3 günde yapman. 3 günde yapanların neler yaptığını gözlemle kendine zamanın kaldığını göreceksin. ;)

aynen bende 30 dan fazla degısık ıs yapıyorum bazı gunler tum gun durmadan calıstıgım halde otekı gune kalıyor
gul2011

gul bızde bolge muduru soyle dedı elınden gelenı yapsınlar yapamadıkalrını gorunce basıt ıs verıyoz dedı mantık budur yanı bende cok calısıyorum ama aynı hastalıga sahıp basıt ıs yapanda var daırede kapasitene gore becerıne gore iş yukluolar sen mesela ılerde yukselebılırsın işinle alakalı bolum okumussan basit iş yapan bırı gozden cıkarılmıstır.Gerci bende yukselemıcem ama iş yukluolar yıne yapamam dersen ınadına yuklerler yapamadıgını gorcekler yapabılıyorsanda yapmazsanda olmaz sahtecılıge gırer (:)

Sizosalgun bölge müdürü diyince özelde misin, ama bölge müdürünün yapamayana basit iş veriyoruz demesi çok iyi. Bizimkiler çok iyi olsalar da iş artınca istemiyorlar.

true blue

özelde degılım devlet memuruyum engellıler ıcın oyle dedı elinden geldıklerı kadarını ıstıyorlar ama ıyı nıyet olcak tabı kaytarma amacı gudersen sorunlu olursan sürerler.

Arkadaslar ben de bir işi sallayabilirim ama benden istenen mesela 1 saatte yapılacaksa hadi on dkda bitir seklinde oluyor yetistirme telasindan hem strese giriyorum hem de bitmiyor. Bizde is yapana yukleniliyor yapmayana dokunulmuyor dediğiniz gibi yapmayan gozden çıkarılıyor onun isleri de bana yükleniyor ozellikle de engelli statüsünde oldugum goz onunde bulundurulsun dememe ragmen sağlam insanlardan daha cok isim var
Bu arada yukselme şansım yok çünkü teknik personelim ama yaptığım isler gih isleri!

@Kuru
Ben kamudayim yani özelde olsam yukselme şansı olabilir ama devlette bu gecerli değil. Yukselmek icin sinavlar var, hatta belki referans da istenir o kısmı bilmiyorum zaten amacim yukselmek değil meslegimi yapabileyim yeter

Üst Alt