Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda kaç tane psikiyatrik engelli memur çalışıyor?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
Kaç kişi Atipik psikoz hastası memur. Kaç kişi şizofreni hastası memur. Kaç kişi Bipolar bozukluk hastası memur
KAMUDA ÇALIŞAN MEMUR VAR

gecen arkadasıımızın bırı dedı panık< atak hastası nasıkl memurluk yapcak dıye sısıfren yapabılıyor da panık atak nıye yapamasın

Ne hastası olursa olsun bir kişi MEMURLUK YAPAMAYACAK DIYE BİRŞEY YOK. Memur olamayacak Yapamayacak edemeyecek diyenlere kulak asmayın Sakın. % 40 ve üzeri raporunuz olsun vede gelecek sınavda başarılı olun MEMUR OLABILIRSINIZ. Ben kendimde psikiyatrik(ATİPİK PSIKOZ) hastasıyım. % 45 engelli raporum var çalışabilir diye.
Şuan tedavim devam ediyor. Kullandığım ilaçlar, İNVEGA, MİSOL, ZOLERİP, KETYA VE AKİNETON.

İşte böyle

gecen arkadasıımızın bırı dedı panık< atak hastası nasıkl memurluk yapcak dıye sısıfren yapabılıyor da panık atak nıye yapamasın
Bu konuda Aydın Yavuz beye katılıyorum devran bey sıkıntı edeceğiniz herhangi bir husus yok kamuya girme hakkı anayasal bir haktır.Dileyen sınavlara girerek memur olma imkanına sahiptir.Madde şunu der:

Kamu Hîzmetlerine Girme Hakkı

A. Hizmete Girme
Madde 70- Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayrım gözetilemez.

evet buna yaş sınırlandırmasıda dahil sanırım yaşta problem değil çünkü 45 50 yaşında insanların sınavlara girip memur olduğunu duyuyoruz

saolun aradaslar allah razı< olsun hepınızden hakımızda hayırlısı bakalım memurluk yuzu nasıp olcakmı bıze

Kamuda kaç tane ŞIZOFRENI HASTASI ENGELLI MEMUR var.

Kamuda kaç tane ATİPİK PSIKOZ HASTASI ENGELLI MEMUR var.

Kamuda kaç tane BIPOLAR BOZUKLUK HASTASI ENGELLI MEMUR var.

Son düzenleme:
Kamuda kaç tane DEPRESYON HASTASI ENGELLI MEMUR var

Devlet Personel Başkanlığı'nın Haziran 2014 verilerine göre, Türkiye'de kamuda bir milyon 974 bin 414 memur bulunurken, 7 bin 473'ü kadın, 26 bin 615'i ise erkek olmak üzere 34 bin 88 engelli memur çalışıyor. Engelli memur kontenjanına göre 55 bin 334 kadrodan 23 bin 545'i ise boşta bulunuyor. İstihdam edilen memurların 2 bin 62'si işitme, 363'ü dil ve konuşma, bin 866'sı süreğen, 464'ü ruhsal ve duygusal, bin 527'si zihinsel, 10 bin 977'si ortopedik, 7 bin 491'i görme, 9 bin 338'i ise sınıflanmayan engeli bulunanlardan oluşuyor. Engelli memurların bin 711'i ilköğretim/ilkokul, 2 bin 992'si ilköğretim/ortaokul, 14 bin 173'ü ortaöğretim, 6 bin 545'i yüksekokul, 8 bin 167'si lisans ve 500'ü lisansüstü mezunu.

İstihdam edilenlerden 16 bin 644'ü genel idare hizmetlerinde, bin 283'ü sağlık, bin 209'u teknik hizmetler, 2 bin 258'i eğitim-öğretim hizmetleri, 57'si avukatlık hizmetleri, 882'si din hizmetleri, 11 bin 754'ü yardımcı hizmetler ve bir kişide mülki idare amirliği hizmetleri sınıfında görev yapıyor.

464 kişi Ruhsal veya Duygusal Engelli grubundan; yani Şizofreni, Atipik Psikoz, Bipolar Bozukluk, Şizoaffektif Bozukluk vs. türünden rahatsızlığı olanlar...

ılk ogretım cok az kuradan az alındıgı ıcın az kısı olmus bende kuracıyım

Bu nasıl bir sorudur Allah aşkına?

Psikolojik engelli bir devlet memuru olsak bu soruyu şahsıma ve benim durumumda olan kişilere hakaret olarak kabul ediyorum. Kaldı ki, Bir insanın psikolojik engelli olması kamu hizmetlerinde görev almasına engel değildir. Bu görev alma sınırı da "mevzuat hazretleri" nin bahsettiği gibi "SADECE GENEL İDARE HİZMETLERİ" ile de sınırlanamaz. Çünkü anayasamızdaki eşitlik ilkesi her bireye eğitmini aldığı mesleği icra etme yetkisi tanımıştır. İster prtaik ten istern teori den isterse okuldan almış olsun hiç bir güç sırf psikolojik engelli olduğu için bir insanı kariyer sahibi olmaktan mahrum edemez. "Bakın iş sahibi olmaktan bahsetmiyorum" Kariyer sahibi olmaktan bahsediyorum..

Üst Alt