Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda maden mühendisiyim. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

spartakus48

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2016 ekpss sıvanında 89.3 p3 puanı alarak maden tetkik arama genel müdürlüğü ankara ya maden mühendisi olarak atandım. 25 ekim 2017 tarihinde göreve başladım.Bildiğim kadarıyla sorularınıza cevap vermeye çalışıcam.

psikiyatriden raporu olanlar mühendis kadrosu yazabilir mi

spartakus48

çok iyi denk geldi konu bende dün bunu araştırıyordum maden mühendisiyim ekpss ile kendi branşımda çalışmaya devam edebilmeyi umut ediyorum 2018 ekpss kaçırdım maalesef önümüzdeki maçlara bakacağız artık çalışma koşulları nasıl maaş normal mühendis ile aynı mı ? ekpss sorularına biraz baktım baya kolay geldi tabi sınav anı ne olacağı belli olmaz

MTA da arazide de çalışma var. Fakat benim çalıştığım dairede arazi çalışması yok. Ekpsss ile atandığım için arazisi olmayan veya çok nadir kısa süreli arazi çalışmalarına gideceğim. O da o kadar yorucu değil 5 günlük teknik gezi gibi düşünün.Araziyi görmek için gideceğiz.Şu an için 4300 tl maaş alıyorum.Araziye çıkan mühendisler harcırah aldığı için ortalama 6000 tl gibi maaş alıyorlar.Mesai saatleri 08.30-.17.30 öğle aralarında kurumumuzun içinde yemekhane var orada yiyoruz.Yemekler mükemmel her gün et yiyoruz diyebilirim.Aylık olarak da 42 tl gibi çok az miktarda yemek parası alıyorlar.

spartakus48

kurum ekpss ile atanan personelin mevcut rahatsızlığının getirdiği yükün farkında mı sence ? tabi ki her yer de aynı olmaz ancak senin çalıştığın yerde durum nasıl ?

hasato

İllAKİ farkında özel durumumdan dolayı arazi çalışmalarının olduğu daireye vermeyip proje hazırlanan rapor hazırlanan daireye verdiler beni. Ama diğer kişilerden daha az çalışacağın anlamına gelmiyor.Herkes çalışıyor benim bulunduğum kurumda.Gene de bu tarz şeyler gittiğin kuruma amirine bağlı değişebilir.

acık ogretım ısletme lısans mezunuyum ılk kez ekpss gırıcem 80 90 gıbı bı puan olsam ne tur bı memurluga basvurabılırım

fasfor

siz 4001 kodu olan genel koddan tercih yapacaksınız.Yanlış hatırlamıyorsam 4001 kadroları 72 puana kadar düşmüştü.Bu sene kaça kadar düşer bilemiyorum ama genede yüksek puan almaya bakın.Eğer yüksek puanınız olursa istediğiniz şehirde istediğiniz kurumda çalışabilirsiniz.Milli eğitim bakanlığı,Sağlık bakanlığı,Kamu hastaneleri kurumu,Üniversiteler,Belediyeler,TRT Kurumu,İL TURİZM müdürlükleri,SGK ,Adliye vb. gibi kurumlar kadro açmıştı diye hatırlıyorum.

Bunları tercih zamanında daha detaylı konuşuruz.Şu an için kesinlikle iyi çalışın alabileceğiniz en yüksek puanı almaya bakın.En kötü memurluk özel sektörden iyidir.İş garantisi,sosyal haklarınız herşeyiniz güvence altında olur.

Değerli hocam ben maden mühendisi değilim ama belki bilginiz vardır diye bir kaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim

Hocam ben makine mühendisiyim praplejiyim yani tekerlekli sandalyede , makine mühendisi görüyormusunuz hiç çalışma şartları falan?

Hocam birde sizden rica etsem ösym ais branş sıralaması yaparken kendi puanınızı makine mühendisleri arasında arayıp sıralarmısnız acaba puanınız mak müh arasında kaçıncı kişiye denk geliyor en azından referans olur bana

Hocam birde rica etsem kaç nete o puan geldi gy-gk ayrı ayrı kaç net yaptınız

Şimdiden çok teşekkür ederim

TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ CEVAP SAYILARI
Doğru Yanlış
Genel Yetenek Testi 28 0
Genel Kültür Testi 20 6
EKPSSP3 Puanı 89,26507
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası 310
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı 8992

Maden mühendisleri arasında 2.yim.
makine mühendisleri arasında ise 10. sıradaymışım. Tekerlekli sandalyede olman hiçbir şekilde sorun teşkil etmez.Yapılan çalışmaların arazi,saha çalışmaları olduğu gibi ofis kısmı işleri de oluyor.(projeler,raporlar vb.)Sende sağlığına hangi kısım uygunsa seni orada değerlendirirler.2016 dan bu yana makine,inşaat,elektrik elektronik mühendisliği gibi bölümlerden diğer mühendislik alanlarına kıyasla daha fazla alım yapıldığını biliyorum.Bundan dolayı taban puanları daha düşük.İsterseniz bununla ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için Allah razı olsun ...

Ama 89 küsür puan 10. Kisiye denk gelmisse işim zor demekki

Hocam peki bulunduğum şehirde mak müh kadrosu açılmazsa başka şehire atanırsam sandalyede olduğumdan gitmem çok zor orda basladıktan sonramı tayin veriyorlar yoksa gitmedende tatin aldırabiliyormuyuz sizide yordum hakkınızı helal edin

Ben bu konuyu yardımcı olabilmek adına açtım.Sizlerin geçtiğiniz veya geçeceğiniz zorlu yollardan bende geçtim.İnsanın kafasında inanılmaz soru işaretleri oluyor.Elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışıcam.Facebookda da sayfalar oluyor oralarıda takip edin derim faydası olur.Sorunuza gelecek olursam.

Benim bildiğim 4001 kadrosun(herhangi lisans mezunu olmak) düz memurluk tercihi yapacaklar için MEB kadrolarında hiç başlamadan bile dilekçe ile istediğin yere gelebiliyorsun diye biliyorum.Ama mühendisler için durum nsl işler bilemiorm ama illaki bi yol bulunur.Başlarsın rapor alırsın.en kötü 1 yıl sonra geçersin.Kesinlikle mühendis olarak tercih yap maaşlarda 1200 tl fark var.4001 3100 tl alırken mühendis 4300tl ve yukarısını alabiliyor.

Sağ olun hocam cevaplar içinn hayırlısı Allahtan artık mühendislik dısında eğerki iyi puan alırsam tabi tercih vermem zaten hocam yardımlarınız için tekrar çok sağ olun

kura ile atama hakkında bilginiz var mı ? nerelere atanabilirler.

spartakus48

degerlı cevabın ıcın cok tesekkurler suan banka da calısıyorum 24 de gırıcez bakalım ekpss ınsallah yapabılrım bıseyler

Üst Alt