Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda malulen emekli olmanın şartları nedir?

Konular
2
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar kamuda çalışıyorum malulen emekli olmam için pirim gün sayısı kaç olmalı

yardımcı olursanz sevinirim

serkanmugla

10 yıl sigortalılık süresi ve en az 1800 prim gerekli
Ayrıca ilk sigortalı olunan tarihte malul sayılacak oranda işgücü kaybının bulunmaması, buna karşın malulen emeklilik talebinde bulunulacak tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü bulunması da şarttır.

2005 2007 yılları arası ssk lı olarak çalıştım askerlik borçlanmasını ödedm

2009 yılnda kaza geçirdim 2011 yılında emekli sandı olarak çalıştm engelli derecm yüzde 91 bana söylenen emekli sandığından emekli olacaksanz 2022 yılın 2019 yılında memurluktan istfa edip ssk da en az 3ay ssklı prim ödeyerek ssk dan emekli alablrsn dediler sizce doğrumu

serkanmugla

Toplam 1800 prim varsa şu anda bile malulen emekli olabilirsiniz.
En son sigortalılık hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur.

arkadaşlar bende devlet hastanesinde çalışıyorum nereye sorsam benm nasıl emekli olmamı bilmiyorlar ocak ayında emekli olursam ne kadar emekli maaşı alabilirm yardımcı olursanız sevinirim

Benm sigorta giriş 2005 şubat ayı prim sayısı 3717 engelli oranım yüzde 91 sizce emekli olurmuyum
yardımcı olurmusunuz

@serkanmugla

eğer 4/a sigortalı iseniz %91 raporunuzla 15 yıl 3600 günden vergi indirimi alarak 2020 yılında emekli olursunuz.
veya malülen emekliliğe başvurup onaylanırsa 2020 yılını beklemeden emekli olursunuz.

Bence2 yıl dayanın maluliyet süreci sıkıntılı

@serkanmugla

Malulen emeklilikte temel kural, en son hangi statüde prim yatırılmışsa o statüde malulen emekli olmaktır. Yani malulken memur olmanız emekli sandığından (4c) malulen emeklilik için 10 yıl memur olarak devam etmeniz şartını getirmez. Bu konuda kazanılmış davalardan sonra sgk sorun çıkartmayı bırakmıştı.

Siz malulen emekli olmak istiyorsanız, 5510 sayılı yasanın 25-26-27 maddesine istinaden malulen emeklilik talebinde bulunun.

yani normal emekli maşımı alırım cevap verirseniz çok sevinirim

serkanmugla

Hayır, normalden bir gıdım az alırsınız ama bu önemli değil. Çünkü bilmem kaç yıl erkenden maaş almaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz. Kadı ki 10 sene daha çalışsanız -eğer 4-5 bin tl'den sigortanız yatmıyorsa- emekli maaşınız artmaz

Yani, emekli olmak her zaman çok daha avantajlıdır.

primlerim 2720 tl yatıo ben 2005 yılında başladı sigortam ssk lı olarak sonra askerlik 1 yıl bağkur 2011 den itibarende emekli sandığı olarak çalışıyorum yani ben engelli olarak emekliyi hak ettimmi çok kafam karaştı nekadar maaş alırım. yani bu engellilerin aldığı düşük olan maulülen maşıyla karıştırdımda ve nekadar emekli maaşı alırımmm

arkadaşlar sigorta girişim 2005 yılı
sigorta pirimleri
4A SİGORTA PRİM SAYISI 1014
4B SİGORTA PRİM SAYISI 798
4C SİGORTA PRİM SAYISI 2290
MEMURİYET İŞE GİRİŞ TARİHİ 02.11.2012
SİZCE EMEKLİLİK GÜNÜM GELMİŞMİDİR VE NEKADAR MAAŞ ALIRIM EMEKLİLK MAAŞI KAÇ AY BEKLENİO

Vergi indirim var engelli raporum yüzde 91 sizce bu primlerdn hangilerinden emekli olabilirm benm için maaş önemli

2012 yılından bu zamana kadar memur olarak çalışıyorum

2008 sonrası memur olmanızdan dolayı alacağınız emekli maaşı şu an elinize geçen maaşın %30 u oranında olacaktır. Yaklaşık 1300-1400 civarında olabilir.5510 sayılı kanun ile taban emekli aylık uygulaması kaldırılmıştır.

Üst Alt