Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda memur olarak çalışıyorum, 5300 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir.?

Kral1900

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Belediye çalışanıyım (kamu işçisi )
Doğum esnasında meydana gelen kalça çıkığım nedeniyle tam anlamıyla çalışamıyorum.
Bedenen ağır işlerde zorlanıyorum kalçam ağrı yapıyor doktor istersen ameliyat ederiz ama daha iyi olmaz diyor.
Arkadaşlar sakatlık nedeniyle emekli olabileceğimi söyledi
Muayene olduğum doktorlar %40-45 arası rapor verilebilecek deniyor.

Formu incelediğimde tekrar muayeneye çağırma, emeklilik iptaki vb durumlardan bahsedilmiş

Sizden öğrenmek istediğim
1-%40-45 rapor ile emekli olmak riskli mi?
-İlerde tekrar beni muayeneye çağırırlar mı?
Raporumu düşürüp çalışabilir derler mi?
bu ne zaman son bulur yani 10 yıl sonrada muayeneye çağırırlar mı?
ne zaman her şey bitti emekli oldum diyebilirim.
2-Tahmini olarak ne kadar maaş bağlanır
İşe giriş:1993
Prim gün: 5300
Sigortalılık süresi : 17 yıl
Kamu işçisi

Şu an karar verme aşamasındayım.
Kadrolu işimi bırakıp emekli olmalımıyım?
İlerde beni mağdur ederler mi?

Emekli Sandığı'na tabi iseniz, 5400 gün hizmet süresi ve %40 ve üzeri işgücü kaybı raporu ile emekli olabilirsiniz.
Emekli olduktan sonra kontrol muayenesine çağırılıp çağırılmayacağınızı kimse bilemez. Kurumher zaman bu çağrıda bulunabilir... Ama rutin olan, bir ihbar ya da emeklilik zamanında kontrol şerhi yoksa, kontrole çağırmamak üzerinedir...
Ha, çağırır da işgücü kaybına yol açan sakatlığın ortadan kalktığını tespit ederse ne olur? Emekliliği durdurur...

Maaşı bilemeyiz. Şuradan mukayese edebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

SSK'ya tabiyim

Yarın heyete giriyorum sonuçları yazarım.

Benim aklıma takılan bende sabit bir sakatlık var ve gün geçtikçe düzelme ihtimali yok (Kalça çıkığı ) bu gün bir heyet %40 veya üstü rapor verdi ileride tekrar muayeneye çağrıldı ve senin ki %40 altı denme ihtimali var mı

Çünkü veren 1 doktor değil Heyet veriyor.

Evraklarımı tamamlayıp bugün heyete girdim

Doktor %40 verseler bile Ankaradan bozulur ama Vergi indiriminden yararlanırsın dedi.

Ankarada bu oranlarla kim oynuyor Maliye mi? Hastahane mi?

Sn.OturanBoğa raporum % ? kaç olursa vergi indiriminden faydalanabiliyorum.

Bunun için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor.

%40 Ankara'dan bozulur diyip hem de vergi indiriminden faydalanırsın demek nasıl oluyor?
Vergi indiriminden faydalanma alt sınırı %40 zaten.Erken emekli olmak için de vergi indirimi almış olmak gerekir.
Yeni alınan raporları Ankara pek düşürmüyor artık,tabi belli olmuyor yine de.

arkadaşım emekli sandığından engellli bir personel 15 senede emekli oluyor.ama ssk da işler biraz farklı.son yönetmeliği tma olarak bilmiyorum ama belki yıllarda bir oynama olmuştur, %40-%60 arasında engellilik oranı olanlar 20 yılda; %60-%80 arasında olanlar 18 yıl ve %90 ve üzeri olanlar tam emin değilim ama 15 sene de emekli oluyorlar galiba. ama yeni kanunda yıl ile oynanmadıysa sen de %40-%60 arasında rapor alırsan 20 yılda emekliliğine hak kazanırsın.yani özet olarak şuraya dikkatini çekmek isterim ssk da oranlara göre emeklilik yılı uzayıp kısalıyor

(ilk sigorta priminin yattığı tarih +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün ile emekli olabilirsiniz. Tabii defterdarlıktan %40 ve üzeri raporla vergi indirim hakkı elde etmek şartı ile.

Sağlık Kurulu Parorunu nasıl takip edebilirim.

Acaba oranım kaç verildi.
Düşük verildiyse mesela %35 yine ankaraya gidiyor mu ?

Hastaneden verilen oran %40'ın altında olursa, Ankara'ya gitmez sanırım. Doğrudan defterdarlık red yazısı yazar.
Bu arada oranı nasıl öğrenebilirsiniz... Bilemiyorum. Şans ve tanıdık işi...

Sn OturanBoğa Bu red yazısı kaç günde elime ulaşır bu yazıda oran varmıdır.

Sendikalı işçi olduğum için mesela %30 oranda ağır işlerde çalıştırılmamam konusunda önem taşır ben o yazıyı dosyama koydururum.

Bu Red yazısını biraz açar mısın

Vergi indirim hakkı elde edemediğinize dair yazı gönderilir.

Evet, rapordaki ibareler çalışma koşulları açısından bağlayıcıdır.

arkadaslar ankara defterdarlığı kalca cıkığı ozur oranında %25 lere kadar düşürüyor bilmenizi ısterım ankarada sıkıntısı olan arkadaslara yardım boynumun borcudur saygılar.

%40 lık heyet raporum Ankaradan %20 geldi !

3-4 ay önce Tam Teşekküllü bir Hastahaneden malüllük raporu için işlemlerimi yaptırdım %40-42 arası rapor verildiği ve heyetten Ankaraya gönderildiğini orada çalışan bir arkadaşımdan öğrendim
Geçen hafta işyerime (Kamu kurumu) raporumun %20 olarak geçtiği ve Malulluk durumumun onanmadığı söylendi.Sadece ağır işlerde çalıştırılamaz ibaresi var.
%40 lardan %20 lere düşmesi çok acayip değil mi hadi %30 olsunda yarıyarıya biçmişler.

Sayın Oturan Boğa'ya Benim aklıma takılan 1*2 sorum var.

-Ankaraya giden raporları Ankaranın düşürme yetkisi var mı?
-Raporum hiç Ankaraya gitmemiş olabilir mi? (Arkadaşım yanlış öğrenmiş olabilir mi ?)
-Ankaraya gitmeyen raporların cevabının işyerine ulaşması 3-4 ay sürer mi?
-%20 rapor herhangi bir işe yarar mı? şu anki ve tasarı halindeki yasalar açısından.

ben istanbulda oturuyorum
Rahatsızlığım Kalça çıkığı vb.

Üst Alt