Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda memur ve uzman arasındaki farklar nelerdir?

Iremm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba,
Sinava bugun ilk defa girdim sosyoloji bolumunden. Ne yazik ki kamu islerine hic kafam basmadigindan bir konuda yardimlarinizi bekliyorum.

Simdi ben malum sosyolojiden girdim, tercihim tabiki ornegin aile ve sosyal politikalar bakanliginda uzman olmak. Bunun icin orda oncelikle kadro veya ilan acilmasini bekleyip halihazirdaki puanimla mi basvuruyorum?
Peki diyelim ki uzman olarak degil de memur olarak kamuya girdim. Bu durumda bizler hangi kurumlarda ne gibi isler yapiyoruz?

Cok tesekkurler simdiden.

aile ve sosyal politikalar veya başka bi kurum sosyolog diye kadro acarsa bu a sınıfı demektir. yani maas ve kılık kıyafet çalışma saatleri gibi avantajları var. memur olursan herhangi bi kurum fark etmez senin bölümünle alakalı bi konum boşsa orda çalıştırırlar ( atandıktan sonra ilk gün sana nerde çalışmak istersin diye sorarak yaparlar.) eğer orada boşluk yoksa herhangi bi iş bile verseler memurluk kolay en zoru bile. ilk bikaç ay sonra o işi de öğrenirsin. yaptıkları hep aynı tekrarlardan ibaret. ama uzmanlık tabiki daha iyi. inş olur.

Tesekkur ederim bilgiler icin... Aslinda asil ilgilendigim memurlugun kolay olup olmadigi degil de memurlarin tam olarak ne is yaptigi:) cunku memur denince benim aklima sirf evrak isiyle telefonla ugrasan rutinlesmis konumlar geliyor.

Bir de sorularin hepsinin agirligi ayni midir yani genel yetenegi genel kulturden iyi yapan birinin daha fazla puan almasi gibi bi durum sozkonusu mu?

Örneğin A kurumunda mezun olduğunuz bölümün kadrosu var ve kurum içi yükselme sınavlarını açıyor. O kuruma memur olarak atanıp daha sonra yükselme sınavı ile mezun olduğunuz bölümün unvanını kazanabilirsiniz.

B kurumunda mezun olduğunuz bölümde alım yok diyelim. O kuruma memur olarak atandığınız taktirde yükselme şansınız yok. Tabi tekrar açıktan başka bölüm okursanız o ayrı.

Tabiki direkt mezunu olduğunuz bölümün unvanını almak en güzeli. Ama olmuyorsa mezun olduğunuz bölüme göre doğru kurumu seçip orda memur olup sonradan yükselme sınavı ile de yükselebilirsiniz.

Memur işleriyle ilgili aklınıza gelenler doğrudur

Aslında bir yol daha var. Herhangi bir kuruma memur olarak atanıp daha sonra bölümünüze uygun kuruma geçiş yapabilirsiniz.
Fakat kurumlar arası geçişin prosedörünü bilmiyorum. Bunları araştırmak lazım. Hangi kurum kaç yılda bir yükselme sınavı açıyor vs...kurumların il müdürlüklerinde personel şefleri bulunmakta. İyi birine deng gelip danışmak lazım

Arkadasım bence önce atan sonra atandıgın yerde . bu bilgilere ulaşırsın memur olarak atandıktan sonra da goreceksın herseyi. Ben memur olarak atandım suan gider tahakkuk biriminde çalışıyorum ve gayet memnunum yaptıgım işten. Öncelikle puanlarınız netlessın ve ondan sonra karar ver bence

Üst Alt