Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda memurum. Özürlü kadrosuna geçmem ne gibi değişikliklere yol açar?

nevzat28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Ben 4 yıldır Kamuda memur olarak çalışmaktayım.Sonradan nakseden Epilepsi(Sara) hastalığımdan dolayı grubum değişti ve büro memuru olarak devam etmekteyim.İşe girdiğim günden itibaren gurbette bekar olrk bi başıma yaşamaktayım...Haliyle zor oluyor anlık krizler vs. hayat çok zor.Burdan gitmem içinde ya Ankarada sağlam bi tanıdık yada özel sebep gerekiyor....

- Bende şimdi kararsız kaldım İstanbul'a gitmek için sakat kadrosuna girmeye değer mi ?
- İşyerinde ki çoğu insan diyor ki sakat kadrosunda elde edeceğin avantajlara bak, araştır sakat kadrosu diyip geçme dediler...Bende araştırmaya başlarken sitenizle karşılaştım.
- Öncelikle Allah'dan hepimize acil şifalar diliyorum...Fakat bu kadroda olanlar için sormak istiyorum bu kadroya geçsem +, - ne gibi haklarım olur veya kaybederim :/ Vereceğiniz cevaplar ile hayatımı belirlemiş olacam.Şuan 23 yaşında genç bi memurum yorumlarınızı bekliyorum :confused:

öncelikle geçmiş olsun.. erken emekli olabilirsin. vergi indiriminden faydalanırsın. memuriyette daha bi çok hakkın doğar. özürlü kadrosuna geçmeni tavsiye ederim.

Öncelikle geçmiş olsun Arkadaşım sakat kadrosu diye bi kadro yok engelli memur olarak çalışıyorsun ancak normal memurun yaptığı işleri yapıyorsun.Senin tek yapacağın durumunu belirleyen bi rapor almak ve vergi indirimine başvurmak.eğer %40 ve üzeri rapor alırsan ve bunu maliyede kabul ederse 3. derece %60 ve üzeri alırsan 2.derece %80 ve üzeri alırsanda 1. derece vergi indiriminden yararlanırsın.Bu şartlarla oranlarına göre erken emeklilik ve maaşında artışlar elde edersin.3 Aralık dünya engelliler gününde ve 10 mayıs dünya engelliler haftasının ilk gününde,okullar hava şartları yüzünden tatil olduğunda sende izinli olursun.Bence tain işinde kolaylaşır çünkü engellilerde genelde ikametgah ve şartlar gözetilir.

bilgiler için teşekkür ederim..bi noktada daha bilginize başvurmak istiyorum.Şuan %40 oranında rapor alma imkanım var sizin deyiminizlede 3. dereceden yararlanıyorum.Peki bu derecelerin manası nedir ? + maliyenin sunulan raporları kabul etmeme gibi bi lüksü var sanırım.Yapan arkadaşlar varsa bu konudaki hassasiyetleri neye dayanıyor ? yani vergiden indirim yapma ihtimalleri zormu kolaymı? buna neye dayanaraktan karar veriyorlar acaba ? çok soru soruyorum sanırım kusura bakmayın sonuçta hayatımla ilgili bi karar olacağı için iyi araştırıp doğru karar vermek istiyorum.Hassasiyetiniz içinde ayrıca teşekkür ederim

sen heyetten raporu aldıktan sonra kesınlıkle yararlanırsın.Derecede iş gücüne bağlı

% 40 ve üzeri rapor alabilirseniz (http://www.engelliler.biz/forum/sag...i-engelli-raporu-alabilir-mi.html#post1138670), sakat statüsünde erken emeklilik hakkınız olur:

bagkur.PNG

merhaba ben de bu konuyla ilgili başka birşey sormak istiyorum :

erken emeklilik, vergi indirimi vs. den faydalanabilmek için engelli kadrosunda çalışmak gerekmiyor değil mi ? , engelli olmak yeterli mi.

Teşekkürler

Üst Alt