Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda memurum. Tedavim için uygun yere nasıl atanabilirim?

CEREN16

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak ben ekpss sınavı ile atandım fakat benim 3 ayda bir ilaç almam lazım ve kontrole gitmem lazım atandığım yer doktoruma çok uzak 16 saatlik bir yol var ve bana uçak yasak bulunduğum yerde benim hastalığımla ilgilenebilecek bir doktorda yok doktoruma yakın bir yere nasıl atanabilirim mümkün müdür?

Meb personeliyseniz bir defaya mahsus istediğiniz yere tayin olma imkanınız var. Yönetmelikte belirtilen ilgili madde aşağıdaki gibidir siz durumunuzu belirtir uygun bir rapor alırsanız tayin olabilirsiniz.

Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Yeni yönetmeliğe göre, sağlık kurulu raporlarının eğitim araştırma hastaneleri veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.

Buna göre,
1- Mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşürmesi;
2- Hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmaması,
durumlarında tayin istenebilecektir.

Meb personeliyseniz bir defaya mahsus istediğiniz yere tayin olma imkanınız var. Yönetmelikte belirtilen ilgili madde aşağıdaki gibidir siz durumunuzu belirtir uygun bir rapor alırsanız tayin olabilirsiniz.

Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Yeni yönetmeliğe göre, sağlık kurulu raporlarının eğitim araştırma hastaneleri veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.

Buna göre,
1- Mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşürmesi;
2- Hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmaması,
durumlarında tayin istenebilecektir.

çok teşekkür ederim maliye bakanlığına atandım ben

CEREN16 Ceren hanım 13 Mayıs 2015'te yayınlanan Maliye Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen madde aşağıdaki gibidir, size tayin hakkı vermektedir. Bulunduğunuz ilde tedavi olanağı olmadığına dair bir raporu Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya Üniversite Hastanesinden alarak dilekçenize ekleyerek tayin isteyebilirsiniz.

Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği

Madde 11/A – Engellilik durumu mazeretine dayanarak memurun yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen personel ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan personel engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler kadro imkânları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Personelin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, personelin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında personelin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan personel hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.”

teşekkür ediyorum dilekçeyi rapor aldıktan sonra vereceğiz

Evet raporunuzu alın fotokopisini dilekçenize ekleyerek kurumunuza verirsiniz.

Üst Alt