Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda memurum. Vergi indiriminin bana faydası ya da zararı nedir?

yolcugenc

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ben kamu kurumunda hizmetli memurum bu vergi indirimin bize faydası ve zararı nedir bilen var mı emekli olurken yada emekli olunca zararı var mı

Aynı sorun bendede var.Emeklilikte vergi indirimi isteniyormu.

Herhangi bir zararı yoktur.
Maaşınıza Ufak bir katkısı olur.
Emeklilik ile ilgisi yoktur.

Ufukalp

Emeklilik ilgisi yok ne demek sana zahme açabilirmisin muhterem erken emekli için gerekmiyor muydu ben mi yanlış biliyorum teşekkür ederim

Kamudan emeklilikte vergi indirim belgesi şartı yok.

MuTanG
* 4C li devlet memurları için gerekmiyor.
* 4B li Bağkurlular için gerekmiyor.
* 4A lı olup sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 sonrası olanlar için gerekmiyor.
* Erken emeklilikte vergi indirimi sadece 4A lı olup sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 den önce olanlar için şarttır.
yasdev
"Kamudan emeklilikte vergi indirimi şartı yok" demek de doğru bir tabir değil.
Sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 den önce olan 4A lı kamu işçilerinin erken emekliliğinde de vergi indirimi şarttır.

Ufukalp
Alakan için çok teşekkür ederim muhterem.

Ben normal ssk lı işe başlama tarihim 2004 yılı kamu bankasına geçince hizmet birleştirmesi yaptım bankanın emekli sandığından emekli olacağım bu durumda lazım olur mu acaba gerçi süresiz vergi indirimi aldm raporumda süresiz aklmda kaldı şimdiden teşkkür ederim

MuTanG
Kamu bankaları anonim şirket statüsü kazandıktan sonra hem 4C statüsünde devlet memuru, hem de 4A statüsünde özel banka sandığı çalışanı personel bulunabilmektedir.
4C li iseniz vergi indiriminin emekliliğiniz için bir fonksiyonu olmayacak. 4A lı özel sandık çalışanlarının emeklilik usül ve şartları SGK ile aynı olduğundan vergi indirimi gerekir.

Ufukalp,
2003 Ssk başlangıcım var. 2015’de sürekli 2. derece vergi indirimi aldım. 2018’de memurluğa atandım. Ben emekli olurken bu aldığım vergi indirimi geçerli mi, yoksa tekrardan bir şey yapmamıza gerek var mı? Bir de emekliliği ne zaman hak ediyorum.

Akil
Emekli olacağınız kuruma göre değişir.
Şu anda emeklilik şartlarını taşıyorsanız muhtemelen son 2520 prim içinde fazlalık 4A SSK ya aittir ve emeklilik SSK dan olur. Bu durumda vergi indirimi şarttır.
Ama memuriyette en az 3,5 yılı geçtikten sonra emekli olursanız emekliliğiniz 4C li olarak emekli sandığından olur, bu durumda vergi indiriminin bir fonksiyonu olmaz.

Ufukalp bi yakınım 19 yıldır bagkurlu esnaf kendisi %50 raporu var engelli emekli olmak istedi bagkurdan sgk daki yetkili 3,5 sene ssk yatırman lazım dedi vergi indirimi alıp emekli olursun dedi ve öylede oldu
ufukalp arkadaşım 19 yıldır bagkurlu esnaf
son 3,5 yıl ssk lı olup vergi indirimi alınırmı vergi indiriminden emekli olmak için dediniz 2008 öncesi 4 a lı olmak gerek dediniz bu nasıl oluyor yapılan işlem dogrumu
2 ci sorum arkadaş 3,5 sene ssk yatırmayıp emekli olabilirmiydi bagkurdan
3 cü sorum bagkurdan emeklilik ilk defa 2008 de getirildi yanılmıyorsam engelli emekliligi
2008 öncesi bagkurda engelli emekliligi yokmuydu 2008 öncesi bagkurlu engelli emekli olmak isteseydi nasıl olurdu
emekli sandigi ,ssk da 2008 öncesi engelli emekliligi var malulen emeklilik var bagkurda nasıldı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Bahsettiğiniz emeklilik işlemi 2008 yılından önce mi oldu ?
Yok sonra ise buna hiç gerek yoktu.
2008 öncesi Bağkur'da erken emeklilik yoktu, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ile Bağkurlular için de erken emeklilik uygulaması başladı.

Kamuda vergi indirimi;
1. Maaşa ufak bir getirisi var

2. Erken emekli olmam için Engelli raporunun aslını Ankara SGK sağlık kuruluna ibraz ediyon kurul inceliyor ya kontrolsüz emekli olabilirsiniz diyor yada kontrollü diyor. İstediğiniz zaman emekli olabiliyorsunuz.

3. 5510 tabi memursanız normal memur gibi emekli maaşı hesaplanmıştır. Pirime göre yani en düşük devlet memuru maaşını bile alamayabilirsiniz.

Ben nereden biliyorum. Bu yollardan geçtim en son emekli maaşı düşük diye vazgeçtim hakkımızda hayırlısı olsun

Ufukalp 2008 öncesi malulendemi yoktu bagkura
2008 sonrası emekli oldu arkadaşım 3,5 yıl ssk yatırıp emekli oldu 2015 te

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Boşa ödemiş, Bağkur'da erken emeklilik 2008 den itibaren var.
Belki arkadaşınız illa SSK dan emekli olmak istediğini söylemiştir. Eğer değilse yanlış yönlendirilmiş.

arkadşlar 1.derece engelliyim %6 zamla maaşımda ne kadar fark yapar bilen varmı

Üst Alt