Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda taşeron engelli..?

LEONHEART

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhabalar değerli arkadaşlar son günlerde hükümetin gündeminde olan ve dün itibari ile resmileşen taşeronların kadroya geçişleri hakkında.
Engelli olup kamu kurumunda ofis personeli olarak çalışıyor ise yani (masa başı) kadroya geçişi asıl iş yada yardımcı iş bu bağlamda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Yardımcı işlerin hizmet alımları devam edecek yani taşeron.

Kamuda çalışanlara müjde..

Kamuda çalışan taşörön işcilere müjde kamu hastanelerinde belediye ve karayollarında calışanlara kadro gelmiştir. Toplamda 700 bin calışanımız kadroya gececektir. Şimdiden hayırlı olsun...

EEE bize müjde yokmu temmuzda 10 bin olsun kadro

Temmuzda 10 bin kadro verilsin o halde engellilerde bir müjde olsun

Akrkadaşlar engellisi sağlamı yok asıl veya yardımcı gözardı edilmeksizin secimlerden önce işe girenleri kapsamaktadır.

Yani torpilliler
Yani eğitimlilerin sınava tabi tutulup işe alınmadığı,
Yani Siyasi kanalla işe yerleşen ama bir türlü kamuya dahil edilmeyenlerin kamusal kimlik kazanması.
Demem o ki siyasi kanalla bu aşamaya gelenlere, atı alan üsküdarı geçse de, ben hakkımı helal etmiyorum

Anladık biz temmuzdaki memur alımı kadrosu 10 bin olsun diyoruz , Adamımız yokki taşeron olsaydık

10 bin kadro......... vaşşşşş ne güzel bir hayal..... bizden sadece tereyağ olur. Tortular dururuz. emeline katık etmek isteyen bizi ekmeğine sürer durur. sıvı yağlar ise hep yüzeyde zaten.

jehya

Olur birlik olunursa olur herkes temmuz için her yere yazsın çizsin

10.000 Kadro Şart. Son alımda Salakça ve komikçe rakamlar alındı. Yazık günah. Okumak sucmu. Önlisans okudum 126 kadro açrı son atamada yazık yazık.. Lisansa. 65 açtı. ENGELLİ OKUMASIN ORTA OKUL LİSE mi olsun illahi?

Fikrimi beyan etmek işe yerleşenleri istememezlik olarak algılanıyordur. Yakın tarihte yaşadığım örneği anlatırsam belki o zaman net anlaşılabilirim. Bundan önceki emss da arkadaşım bana küstü ve hala konuşmuyor. Neden mi? engelliler için sınav olduğunu bildiğim halde kendisine haber vermemişim. ve nihayetinde sınava girmedi ama işe yerleşti. belediye de memur statüsünde görev yapıyor. şimdi kadro işi de tamam. Ben 77 ile yerleşemedim, adam siyasi güçle paşa paşa kuruldu koltuğa. O bana küstü. eeee şimdi ben kime kızayım? kime küseyim? Kime ne diyeyim.

Haklısınız , Mezuniyet nedir sizin 77 puan lise mi

Maalesef lise. ben üniversiteyi okumadım diye pişmanlık yaşarken taşeronda görev alan ilkokul mezunu arkadaşlarım memur oldu. Lanet olası siyaset

FaCia

O komikçe rakamların neden olduğunu öğrenmiş olduk. Engelliyi ad edip torpilliyi yerleştirdiler. Benim her başvurumda dms,kps,emss şartı arayanlar 700 bin taşeron işçi alabiliyormuş.

jehya kımsenın alındıgıyok.alınsa bıle senın sınavı kazanman gıbı kadro deyıl...4b statusuyle 3 yılda bır sözleşmeyle emeklılıyıde ssk 4a statusun de kadro verecekmış.

tabiki kadro alanları kıskanmıyorum ama bu durum devletin kaynaklarını çarçur etmek gibi geliyor. osmanlının son dönemi gibi çöküşünü getiren işinin ehli olmayanı adam kayırmacılıkla işe alma torpil yok olan adalet duygusu vs. işe ihtiyacı olan engellilerde uğraşsın dursun sınavdı kuraydı vs. yüzyılın torpili olmaya aday.

arkadaşlar devlet zaten taşerona fazlasıyla verıyor para ama işçının cebıne gırmıyor ..şirket sahıbını zengın edıyor .burda ıyı bır şey yapmış özel sözleşme kadrosuyla çalıştırcak bununda şartları var .hemen bagırmayın sıze verılmesı gereken kadroyla bu başka bır nevı devlet taşeron gıbı olucak ..şirkete verdıyı parayı işçiye cverecek.emeklılıyı gene 4 a statusu ...3 yılda bır sözleşme o kadar olsun onlarda çalışıyor ekmek yıycek saygılı olalım ...

yani şimdi 1300 tl almaya devam mı edecekler diyosunuz? yoksa yönetime yakın olduğu için ihale alan şirketlerin elemanları 5510 a göre devlet memurluğuna mı geçecek? yani kadro ne sağlayacak o zaman?

Abi 700 bin kişi kadroya alınıyor şunun şurası 40 bin bile olmayan engelli kadrosu doldurulmuyor engelliye gelincemi kısıtlı oluyor herşey

arıkan haklısın bu sayıyı yukseltmelıyız...bunun mücadelesı verılebılır tabıkı...bımere işte abuk subuk konular yazılcagına bunu yazmalı tum engellıler sayı artırılsın ...şartlar duzeltılısın vs.

benim anlamadığım taşeronda zaten engelli çalışanlar var. eee onlar engelli kadrosunda görev almayacak mı? kim kimi kandırıyor

Arkadaşlar iyiki bir başlık actım ne çok sıkıntılarınız varmış.ALLAH herkesin rızkını verniştir günümüz türkiyrde aç olan varmı yok bazı sıkıntılar olacaktır bu avrupa dediğiniz medeniyet ülkelerinde bile vardır.Tabikide hakkınızı arayacaksınız ama beddua ederek değil..

Arkadaşlar Hala anlamıyorsunuz galiba, Memur alınmıcak, İşçi alınıcak karıştırmayalım lütfen, Memurluk Sınavla alınır işçi ise talebe göre alınır.

[SIZE=2]Taşeron[/SIZE]
[FONT=sans-serif][SIZE=2]Taşeron veya tali işveren, alt ısmarlanan, alt işveren, alt işletici gibi isimler ile de anılan, [SUP][1][/SUP] birçok durumda bir işin veya işin bir kısmını gerçekleştirmek ya da işverenin sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla anlaşma imzalayarak üstlenen diğer yüklenicidir. [SUP][2][/SUP][/SIZE]
[SIZE=2]Bir taşeron genellikle, genel bir projenin parçasında belirli bir görevi yerine getirmek amacıyla genel yüklenici (veya ana yüklenici ya da ana müteahhit) tarafından kiralanan kişidir ve ücretleri genel yüklenici tarafından projeye sağlanan hizmet karşılığında ödenir. Bir taşeronun yaptığı iş için en yaygın kullanım alanı yapı işleri ve genellikle inşaat mühendisliği iken, günümüzde taşeronlar için iş fırsatları çok daha geniş bir alana yayılmıştır. Örneğin, bilişim teknolojileri ve diğer bilişim sektörlerinde de günümüzde taşeronlar faaliyet göstermektedir.[SUP][3][/SUP][/SIZE]
[SIZE=2]Taşeron kiralama, genel olarak projenin maliyetlerini ve diğer risklerini azaltmak amacıyla genel yüklenici tarafından tercih edilmektedir. Böylece genel müteahhit veya genel yüklenici kendisi tarafından da yapılabilecek bir işte aynı veya daha iyi hizmet alarak, riskini düşük düzeyde tutabilir. Bu sistem doğrultusunda, taşeronlarda belirli konularda uzmanlaşma fırsatını yakalamış olurlar. Ayrıca bu yolla ucuz işçilik ve rekabet ortamı da yaratılmış olur. Ancak bu sınıflandırma, işçilerin sendika haklarının azalmasına ve toplu pazarlık hakkının kullanılamaz duruma gelmesine neden olmuştur.
[/SIZE][/FONT]
[FONT=sans-serif]Bir taşeronun yaptığı iş için en yaygın kullanım alanı [/FONT]yapı işleri[FONT=sans-serif] ve genellikle [/FONT][FONT=sans-serif]inşaat mühendisliği [/FONT][FONT=sans-serif]iken alan değişti. devlet kadrolarında bile yer aldı. Alınmak istemeyenler sınavlar ve iş bulma kurumu ile sıra gelirse yerleşmeyi beklerken el altından vaadde bulunulanlar taşeron aracılığı ile işe giriyorlar. Burdaki sorunu nasıl görmezden geliyorsunuz anlamıyorum.
[/FONT]
yapı işleri[FONT=sans-serif] ve genellikle [/FONT][FONT=sans-serif]inşaat mühendisliği [/FONT][FONT=sans-serif]alanlarında kullanılırken saf değiştiriyor. NEDEN? Bizi düşündüğü için mi? Pehhh[/FONT]

NETBUS

Benim düşüncem zamanında özelleşti şimdi ise tekrar kalkıyor.

Taşören işçilere verilen kadrolar dan dolayı engelli alımı nasıl olur

Selâm arkadaşlar benim merak ettiğim şimdi Taşören işçilere kadro verecekler peki bu durum da engelli personnel açığı artacak benim tahminimë göre bunlara kadro veriyorlar diye engelli alımı az olabilir mi? Yoksa tam tersi olup engelli kadroları çok açılırmi sizce nasıl olur?

maliye bakani aciklamada bulundu her kurum kendine gore sinav yapabilir kadroya sozlesmeli olarak alim yapilacak 3 yil bir sozlesme

pasini
Kadroya alınacak taşeron işçilerinin emekliliği 4a statüsünden olacak memur değiller diyorsunuz da, acaba sizin emekliliğinizin 4a statüsünden farkı kaldı mı şu anda bunu biliyor musunuz?
Artık memurların emekliliği de eskisi gibi 5434 e değil 5510 a tabi. Emeklilik kesenekleri de artık 4a gibi kazançları üzerinden prim şeklinde olacak, bir fark kalmadı yani.
Bazı arkadaşlar da bunlar işçi, memur alımlarını etkilemez demiş. Bugün bir çok kamu kurumunda binlerce masa başı çalışan taşeron işçisi var, ben kamudan emekliyim ve gördüğümü yazıyorum kafadan değil. Bu binlerce masa başı eleman da olduğu yerde kadroya alınacak. O zaman normalde bir memurun olması gereken kadro kapanmış olmayacak mı? Aynı işe bir de memur mu alıp dikecekler yanına, yok. Peki bu yıllardır atanma umuduyla kpss ye ekpss ye hazırlanan, hayatını bu umuda bağlamış insanlara haksızlık değil mi?
Bakın ben emekliyim, ne taşeronla ne de memur adayı arkadaşlarla ilgim yok, tamamen tarafsız düşününce bu fikre kapılıyorum.

sen yüzbinlerce insanı kadroya al 2 senede bir üç beş tane engelli memur al

-Kendi verdiği raporu inkar ediyor, sürekli rapor almak zorunda kalıyoruz. Torpili olan zaten alıyor, zaten alıyor

-Kendi sınav takvimi uyguluyor sözde ve süre koyuyor. El altından, taşeron aracılığı ile kendi adamlarını yerleştiyor. Sınavsız. Şartlar gizli

-Kurra ile ilkokul mezunlarını, sınav ile önlisans işe yerleşiyor.

-Düz lise mezunları torpili yoksa ne yapsın? ya isyan edecek, ya amelelik yapacak.

-Bütün bunların üstüne yasalar önünde herkes eşittir denecek.

-hey anam heyyyy

-Kul hakkından bahseden çok, uygulayan yok. Alan memnun satan memnun.

-Sonuç bal tutan parmağını .......

-Böyle geldi böyle gider

Bu ne kural tanımamazlık?
Koyduğu kurala uymayandan,
fetva verip uygulamayan dan gün gelecek hesap sorulacak elbet.

Üst Alt