Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda veterinerim. Polinöropati (CIDP) hastasıyım. Masa başı işe geçebilir miyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
bana cıdp teşhisi konuldu. biyopside hafif düzeyde demyelinizasyon çıktı. ayakta 10 dk kalınca ve hareket edince agrılarım artıyor. hareket edince aksam eve geldiğimde daha çok güçsüzlük agrı halsizlik durgunluk uyku hali oluyor. ayrıca kollarda ve bacaklarda kuvvetsizlik var. kısacası ayakta kalınca ve hareket edince agrılar artıyor. bazı arkadaslar hareket edin diyor. nasıl hareket edelim kardeşim hertarafımız agrıyor hareket edince. hareket yaramıyor hareket etmemek lazım agrıların artmaması için.

şuna geleyim ben kamuda veteriner olarak calısıyorum. ayakta kalmak ve hareket eetmek zorunda kalıyorum meslegim geregi.ama bende gucsuzluk kuvvetsizlik ve agrı hareketle ve özellikle ayakta kalınca artıyor. bu sonuca göre malulluk oranı ne olur? ayrıca ayakta kalması ve hareketli işlerde calısması sağlık acısından elverişli değildir diye rapor alabilirmiyim? masa başında calısmam için böyle bir sonuç almam lazım tıp fakültesinden.
ayrıca hayvancılıkla ugrasmak ve sogukta calısmak zorunda kalıyorum. kamuda muaf olabilirmiyim bundan? masa basında calısmak için..

sağlık kurul raporu için başvurursun çalıştırılamayacağı alanlarlara ayakta çalışması uygun degildir diye not düşürürsün. bu raporla ilgili makamlara başvurur sorununu halledersin inşallah

doktor vermek zorunda mu polinöropati hastasına? neye göre vermek zorundadır. vermezse idare mahkemesine başvursak kim haklı çıkar sizce?

özürlülük cetveline bi bak sana kaç oranında rapor verebilirler? artık rapor işleri mümkün olduğunca şeffaf, bence hakem hastaneye git orada dogru raporlama yapabilirler.

mesela %10 verdi. bu %10 oranına göre ayakta ve hareket gerektiren işlerde çalışamaz manasına mı gelecek. neye göre yapacak bu ayrımı? ayrı gözle görülen bir olgu degil sonuçta. bana göre almam gerekli ama doktor vermezse mahkeme ne der bu konuda?

sinirlerde hasar var kollarda ve bacaklarda. ayrıca arada nöbet geliyor kollarım bacaklarım kafam uyuşuyor gözlerim kararıyor uyku hali oluyor. fakat sinir biyopsisinde hafif şiddette demyelinizasyon yazıyor. özürlülük cetvelinde tek başına %10 yazıyor. bu duruma göre ayakta kalması ve hareketli işlerde çalışması hastalık prognozu açısından uygun olmayabilir diye bir rapor verilebilir mi?
ayrıca kortizon tedavisinde bağısıklık sistemi vucutta azaldığı için hayvanlarla içiçe çalışmak hastalık riskini artırır. fakat kortizon oranına göre mi bunu doktor yazacak? yada kortizon oranı ne kadar olursa olsun hayvanlarla içiçe olduğumdan dolayı hijyen ön plandamıdır? kortizonu en az düzeyde kullansak bile hijyenik yerlerde mi çalışmam lazımdır? birim değiştirebilirmiyim?

kardeş tam olarak sorularına cevap veremiyeceğim ama %40 altında alacagın rapor işine yaramaz diye düşünüyorum. ama sağlık kurulunda durumunu belirtirsen ayakta çalışması uygun değildir diye not düşerler, bu senin işini görür mü orası meçhul işte

zaten %40 ın altında olduğu kesin garanti. sağlık kurulunda not düşülürmü düşülmezmi bende orasını merak ediyorum işte. düşülmesi zorunlu mu diye. emsal kararlar gerekli bana acil

emsal ben varım uzun süre konuşma konusunda sıkıntı yaşıyorum o yüzden "konuşma hassasiyeti gerektiren işlerde çalışması uygun değildir" diye not düşürdüm

kardeşim ben kanser hastasıyım bana anlatma neler yaşadığını. eğer kuruldan verilecek rapor %10sa dogrusu budur. kimsenin sana kastı olacağını zannetmiyorum hakkın neyse onu verirler merak etme sen kafana takma

sen çanakkale üniversitesi ve çanakkale tıp fakültesinin karşılıklı rapor verelimmi vermeyelimmi diye konuştuklarını bilip bilmeden yargılama yapıyorsun. önce kamunun kurnazlığını bir görsen benim gibi sık eleyip ince dokurdun. kasıt kurnazlık fesatlık almış başını. artık herşey torpile dayalı. torpili olan rahat olamayan sürünüyor. buraya yazsam kimse inanmaz roman olur yaşamak lazım.

bilgi sahibi olmadan cahil bir şekilde heyete gitmek enayiliktir. heyette sorun çıkarsa hastalıkla ilgili bilgileri en az doktor kadar bilmeliyimki hakkımı savunayım ve arayayım. yoksa doktor ne derse dinleyip ayrılmayayım oradan. doktorların sorumluluktan kaçtıklarını herkes biliyor.

bilgi sahibi olmadan cahil bir şekilde heyete gitmek enayiliktir. heyette sorun çıkarsa hastalıkla ilgili bilgileri en az doktor kadar bilmeliyimki hakkımı savunayım ve arayayım. yoksa doktor ne derse dinleyip ayrılmayayım oradan. doktorların sorumluluktan kaçtıklarını herkes biliyor.

kardeş sahte rapor veriyorlarsa sen sorumlu bir vatandaş olarak BİMER'e ya da ÖZİDA'ya şikayet yaz yok ben çekinirim dersen olayı buraya yaz burada benim gibi şikayet edebilecek insanlar vardır. evet haklısın en az doktor kadar bilgi sahibi olman lazım. ben de rapor alırken aynı raporu üç kez kurula soktular. kurulda saçma sapan bir KBB doktoru durmadan benim rapora müdahale etmiş. oranlarını düşürmüş ben de kendi uzmanlığı olmayan bir alanda verilen oranlara müdahale edemezsin diye tartıştım ve en sonunda başhekimlik devreye girdi. sonuçta rapor istediğim gibi çıktı. ama senin hastalıgınla iligili verilecek oran sadece %10 ise naparsan yap nafile gibi geliyor bana. yani böyle bir rapor işine yaramaz diye düşünüyorum.

bimer e şikayet ederim sorun olmaz. benim malüllük oranı ile ilgili bir sorunum yokki. malüllük oranı %10 olsada raporun altına ayakta kalması ve hareket güç gerektirecek işlerde çalışması uygun değildir diye yazmazlarmı bunu demek istiyorum. yada bunu yazması için malüllük oranının kaç olması lazım? bana bu bilgi lazım kısacası.

Hastaneden alacağınız raporda oran olmayacak, talebiniz, "hangi işlerde çalıştırılamayacağıma dair rapor istiyorum" şeklinde olmalı. Rahatsızlığınızla ilgili branş doktoruna muayene olurken, ayakta durmanızın zorluklarından bahsedin... Onu ikna ederseniz, "uzun süre ayakta kalmasını gerektiren işlerde çalıştırılamaz" vb. bir ibare ile görev alanınızı değiştirebilirsiniz...

ben hem rapor oranı hemde hangi işlerde calıştırılamayacağına dair yazı almak istiyorum nasıl olacak oran olmayacak yazmışsınız???

ayrıca ikna demişsiniz ikna ile mi olacak bu işler? belgeyle olmayacak mı?

Göreve yönelik elverişli olmamak durumunda hizmet sınıfı ve kadro değiştirilebilir mi

beden yorgunluğu,enfeksiyon riski olan yerlerde,soğukta ve ayakta çalışmam hastalığımı arttırdığı için uygun olmadığına dair sağlık raporu aldım. mesleğim veteriner olduğu için çalışma şartlarım mesleğimi icra etmeme izin vermiyor. bu durumda dilekçeyle sağlığıma uygun herhangi bir biriminizde görev almak istiyorum şeklinde dilekçe yazdım. buna istinaden kurum kadron değişir senin sağlık hizmetlerinden genel idare hizmetlerine geçersin diyor. fakat şöyle bir durum var genel idare hizmetlerine geçirebilirler mi beni? şayet geçirirlerse özel hizmet tazminatımı sağlık hizmetlerindeki gibi alabilir miyim? yoksa maaşım düz memur gibi düşer mi? buna istinaden bir kanun var mı? dilekçede ünvan yada sınıfım değişsin demedim sadece sağlığıma uygun herhangi bir birimde görev almak istiyorum dedim. ama benim kadro kurumda tek olduğu için boşaltmak istiyorlar?

Bu konuda yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar?

arkadaşlar yok mu soruma yanıt verebilecek. çok acil zor durumdayım...

Üst Alt