Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda yaşadığım Mobbing ile nasıl baş edebilirim?

ra198606

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba..

Ben 2016 da ogm ye atandım ,engelim ortopedik ,geçirdiğim bir kaza sonucu bacaklarım ve omurga sistemimin çeşitli yerlerinde platin takılı...
şu an taşrada çalışıyorum 2 ayda bir şehir merkezine kontrole gidiyorum en son kontrolümde omurga sistemimde ve bacak kaslarımda sıkıntı olduğu acilen fiik tedavi görmem gerektiği söylendi , lakin bulunduğum yerde fizik tedavi yok merkez ile bulunduğum yer 2 saat yani hem günlük gidersem sağlık açısından ve maddi açıdan sıkıntı ayrıca ellerinizden öper 2 tane en büyüğü 4 en küçüğü 1 yaşında çocuğum var hastanede yatılı kalsam burda tek başlarına yapamazlar.

fizik tedavi olmam gerektiğine dair rapor,bulunduğum yerde fizik tedavi olmadığına dair yazı ve engelli raporumu ek olarak sunup bir tayin dilekçesi yazdım, daha doğrusu yazacağımı söyledim ama kabul etmeyiz , yukardan adam ayarla bizi arasınlar vb. şeyler söylediler ben yinede dilekçemi yazıp kendisine verdim (Şefimin)...
lakin o gün bugündür anamdan emdiğim süt burnumdan geliyor.... müdür yanına çağırıp bir ton fırça attı engelliymişim böyle olması normalmiş , normalde bişeyim yokmuşmuş ta tayine gelince hasta oluyormuşumda... ayrıca bazen ağrılarım dayanılmaz oluyor doktor 2 günlük felan rapor yazıyor raporlu olunca yerime bakan olmasına rağmen benim gelmemi bekletiyorlar hem iki günlük hemde o günkü işleri üstüme yığıp yetiştiremiyorum diye azarlıyorlar...
.ayıca dairede çoğu kişi korkularından benimle konuşamıyorlar hani konuşsalar bile resmi...

şimdi bana mahkeme ya da bimer diyeceksiniz biliyorum ama o da nafile bimere yazan olsa bile bi şekile kim olduğu tespit ediliyor ve ıdırap daha kötü oluyor ( gördüğümden diyorum) ayrıca kurumda şefler müdürler çok kıymetli mesela yaz döneminde dışardan danışman mühendis alınıyor (Başka şirket,taşeron) onlar bile sizin amiriniz deniliyor... yani kurumda normal hele hele engelli memur olmak sıkıntı...

demem o ki buna nasıl bir çözüm önerirsiniz?? benim aklım mantığım bitti artık hani çocuklar olmasa dakka durmadan istifa edecem ama o da olmuyor, ayrıca benim yaşadağım olayların benzerlerini çoğu engelli memur arkadaşlar yaşıyor...

Bu ve bunun gibi konuların bir çoğu yaşandı yaşanılıyor. İlk olarak sendikanla bir görüş. Sonrasında ise AK Parti Engelli Koordinasyon merkeziyle iletişime geç. Aile ve Sosyal Politikalar ile de iletişime geç hocam. En sonunda da bulunduğun ilin valilik makamına başvurarak yola devam etmen düşüncesindeyim. Evet biraz uğraşırsın ama şu halinle de uğraşılmaması gereken bir durumda olmadığını gösteriyor.

Rabb'im yar ve yardımcın olsun.

esaret81

Daha fazla açmanız için sordum, doğrulamak için değil... Elbette söylüyorsanız doğrudur. Nasıl cereyan ettiğini açıklamak istersiniz diye düşündüm.

Durumunuzu halinizi anlamasam da anlamaya çalışıyorum. Şimdi ben daha bekarım bunları söylemesi benim için kolay ama evli ve çocuklu bir bireyin bunları yapması mümkünmüdür bilemem ama ben olsam gider tatlı dille her iki amirle'de görüşürüm. ha bu arada taşeron kadrodaki kişi sizin amiriniz olamaz öyle birşey derlerse kabul etmeyin önce hiyerarşiyi öğrensinler. Eski kafalı herifler ! Baktım olmuyor Dilekçemin cevabını isterim mutlaka cevap önemli. Sonuç olumsuz mu çıktı ? Direk bölge idare mahkemesine elimdeki belgelerle beraber durumu anlatan bir dava açarım.

Siz başınızı dik tuttuğunuz derece onlar o derece korkarlar. Bazı üst düzey insanlar kendinden alt kademedeki insanları birşey bilmez cahil insan zanneder ama onun ayağınında kaydırılabileceği hissiyatını verirseniz sizden kıymetlisi olmaz. Dediğim gibi bir an sizin yerinize koydum kendini gerçekten çok hiddetlendim ben olsam o dairede çok daha farklı diyaloglar olurdu buna eminim. Dediğim gibi bekar bir birey olarak bunları söylemek belki de bana göre kolay ama evliliğiniz ve çocuklarınız var bunları riske atmak istemeyebilirsiniz o zamanda bu şekilde çalışmaya alışmaktan başka çareniz kalmıyor

arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun malesefki tüm kamuda çalışan engellilerin ortak sorunlarından bir tanesi asla pes etmeyin hiçbir zaman boyun etmeyin arkadaşlar. engelliler konfederasyonuyla iletişime geçin olmazsa şayet milletvekillerin iletişim numaraları var aradığınızda sekreterleri çıkıyor ama gerçekten size geri dönüş yapılarak gereği yapılıyo buda olmazsa en etkili çözüm basın basın kuruluşlarına meil atın biraz gündem olursa amirleriniz açığa bile alınır

Sabrın sonu selameetır,
elbette değeriniz bilinecektir her amir yada mesai arkadaşınız aynı muameleye maruz bırakmayacaktır sizi.

Çok doğru benzer sorunları fazlasıyla maalesef bende yaşıyorum.

Uzun zamandır kamudayım atamayla üç yer değiştirdim hiç birinde de mobing görmedim... Ama engelsiz diye tabir edilen diğer memurlardan az iş yapmadım... Görev bölümünde verilen her işi yaptım... Amirime her zaman dediğim bir lafım var benden verim almak işlerimi eksiksik ve doğru yapmamı istiyorsanız bana huzurlu bir ortam sağlayın ondan sonrasını ben hallederim... Mobing eminim kişinin tüm iş hayatını ve normal hayatını olumsuz yönde etkiliyordur...

Suskun Mutsuz Umutlu

Öncelikle kusura bakmayın şifremi nuttuğumdan bir de tekrar ameliyat+tedavi sürecim olduğumdan giremedim... mevzular aynı şekilde devam ediyor değişen bir şey yok... artık iş aramaya başladım özelde bulursam 3-5 eksik bi şekilde idare edip devam edeceğim

ra198606 aman ha sık dişini özel daha beter. başka çözüm yolları bulmak lazım. göreviniz unvanınız nedir ? hizmetli mi ? memur mu ?

Yazılanları dehşet içinde okudum. İşinizi düzgün yapıyorsanız, kimsenin sizi üzmesine fırsat vermeyin. Sağlık sorununuz nedeni ile özel sektörde daha çok zorlanırsınız, işe gelemediğiniz durumlarda tolere edilmezsiniz. Aynı durumda olsaydım,

-eğer mümkünse işe herkesten yarım saat kadar önce gelirdim, işi yetiştiremiyorsun ya da yetersizsin gibi suçlamalarla karşılaşmamak için.

-sorun yaşadığım şef ve müdür ile ayrı ayrı sakin bir şekilde konuşurdum. İşimi sevdiğimi, amirlerim ile huzurlu bir şekilde çalışmak istediğimi, sağlık problemi yaşadığımı, doktorların fizik tedavisi önerdiğini ancak işleri aksatmayacak şekilde kendilerinden bir plan yapmalarını talep ederdim. ( fizik tedavi kaç gün 10 gün mü 15 gün mü neyse bence idare edilebilir)

-ekpss ye yeniden hazırlanırdım:eek: (işler düzelmezse bir b planı olsun)

Kardeş asla pes etme yakın tarihte bende aynısını hatta daha fazlasını yaşadım ama sonunda başaran ben oldum tayinini vermem diyen müdür evraklarımı imzalayıp tayinime onay verdi asla korkmayın hep sözünüzün arkasında durun kanun benden yana Kanuni hakkımı kullanıyorum diyin asla istifayı bile düşünmeyin çünkü bu onların umurunda olmayacak.

[FONT=sans-serif]@ra198606[/FONT][FONT=sans-serif]

Sakın pes etme, yasal yollardan onlarla mücadele et
İnan kazanan sen olacaksın.[/FONT]

Üst Alt