Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamudan Hizmetli olarak emeklilikte %65 veya %70 oran fark eder mi acaba?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
653
Reaksiyonlar
391
2019 yılının 4. ayında KAMU da %70 engelli ve "HİZMETLİ" olarak göreve başladım. 2019 yılı 10. ayındada %65 engelli raporu aldım. KAMU DAN EMEKLİLİKTE RAPORUN %65 veya %70 olması emeklilik açısından farkedermi?

İlk sigorta girişinden sonra engelli olan ve %60 ve üstü raporu bulunan memur hakları

İlk sigorta girişinden(1 EKİM 2003) den sonra engelli durumuna gelen VE %60 ve üstü engelli memurların hakları nelerdir?(Benim engelli oranım %65)

Cimerden böyle bir cevap geldi.

Başvurunuz üzerine yapılan inceleme sonucu;

* * * * * *Engellilik nedeniyle aylık bağlanması için gerekli olan şartlar 5510 sayılı Kanunun 28. Maddesinin 5. Fıkrası ile belirlenmiştir. Anılan fıkra; ‘’ Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

* * * * * * *a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

* * * * * * *b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

* * * * * * *Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.’’ hükmünü amirdir.

* * * * Sağlık Kurulu raporunuza göre erken emekli olup olamayacağınızı sormanız nedeniyle, amir hüküm uyarınca Kurumunuzun üst yazısı ekinde rahatsızlığınız ile ilgili raporlarınızın “SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA” adresine gönderilmesi halinde durumunuz incelenerek tarafınıza bilgi verilecektir.

* * * Bilgilerinizi rica ederiz.*

Burada CİMER den gelen cevapta %60 ve üstü "ENGELLİ MEMUR" için bir bilgi paylaşılmamış?

Bu şartlarla yani %60 üstü raporla KAMU dan emekli olan hiç yokmu?

Hiç memuriyetten %60 ve üstü engelli raporuyla emekli olan yokmu?

Rapor oranınız tek hastalıktanmı yoksa bir kaç farklı hastalığın toplamındanmı verildi bu fark ediyor diye biliyorum, bunu yazmamışsınız.

ayDÜNYAvazo Kardeş bende %60 üstü raporla KAMU dan emekli oldum oranım %67 idi.
Engelli raporo % 40 ilâ % 49 arasında olan, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 günle,
Engelli raporo, % 50 ilâ % 59 arasında olan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün pirimle emekli olabilir.

Birde Malülen emeklilik var ki malüliyet cetveline göre düzenlenmiş rapor gerekli o iş biraz zor

Malülen emeklilik zor derken anlamadım. Sen malülen emeklimi oldun. Bana %60 ve üstü ne oluyor onu anlamadım. Maaşın kesilmeden özelde çalışma imkanı oluyor mu(%60 üstüne)
algaNihat

algaNihat
2008 sonrası memurmusunuz kaç yılla emekli oldunuz %60 ve üzerini yazmamışsınız

algaNihat

Engelli emeklimi oldunuz siz?

Siz nasıl ve hangi şartlarda emekli oldunuz? Kaç yıl priminiz vardı?

Bugün HİTAP PROĞRAMINA aşağıdaki bilgi girilmiş. HİTAP ta %70 engelli olduğum da işlenmiş bu arada.

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde UYARI:5434 S.K.a Tabi Personele 5510 Maluliyet Bilgisi Girilmiştir! 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 30.05.2050 Tarihine Kadar Çalışabilir"

ayDÜNYAvazo. Malülen emeklilik başvurusu yapmıştım kabul etmediler. Ben de engelli emkliliği'ne başvuru yaptım %67 rapor oran ile 5 yıl önce emekli oldum. Malülen emekli olan kişinin hiç bir şekilde çalışma imkanı yoktur çalıştığı anlaşılırsa, malülen emekli olan kişinin emekliliği iptal olur.

Paranoya 2008 öncesi memurlardandım ve 22 yıl 5 ay çalışmışlığım vardı

Bu 22 yıl 5 Ay hep kamudamıydı.

Engelli emekliliği daha "avan+ajlı" değilmi? malülen emekliliğe nazaran. Neden malülen emekli olmak istediniz ki? @algaNihat

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde UYARI:5434 S.K.a Tabi Personele 5510 Maluliyet Bilgisi Girilmiştir! 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 30.05.2050 Tarihine Kadar Çalışabilir"

Ben şimdi emeklilikte 5434 SK. tabimiyim? 15 yıl derken neyi kastediyor ki yani 15 yıl demekle 5400 gün primmi kastediliyor?

Acaba 15 yıl demekle 5400 gün prim demek anlamına mı geliyor ki?

Beyefendi diger konunuzda o kadar yazdim.siz yine hic kaale almadan yeni bir konu acmissiniz
Tekrar söylüyorum
Sgkya gidin
Yetkili biriyle görüşün onlar sizi yönlendirir
Size gelen cevapta orani özellikle belirtmemislerdir kesin emekli olursunuz dememek icin çünkü olamazsaniz sonra o yazı bir baglayicilik saglar diye
Yüzde 60 üzeri engelli raporu olan biri, 15 yıl, 3960 gün prime bağlıdır
Diger konunuzda o kadar cok dil döktüm ki artik üstüne diyecek bir sey kalmadi
Burada emekli.olabilen kisiler olsa da sizinle ayni sartlari tasimayabilir sizin sigorta girisleriniz bölük pörçük
Önceden emekli mi oldunuz kamudan ayrılıp yine mi atandiniz neyse iste, bir bölünme vardi
Orada yazdiklarimi bastan sona tekrar okuyun ve mutlaka bağlı bulundugunuz il veya ilçedeki Sgkya gidin görüşün
Rahatsızlığınız paranoya ya da okb sanırım zira ayni konuya takiksiniz ama tatmin olmuyorsunuz

Üst Alt