Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamudan ihraç edilmek çocuğum için evde bakım maaşı almaya engel mi?

Ebr-i Nisa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba kalem hanım eşim kamudan ihraç %99 ağır engelli çocuğumuz var eşime iş vermiyorlar kızımın ihtiyaçları için bakım maaşı baglatmak istiyorum fakat sizin durum farklı size bağlanmaz deniliyor ne yapmam gerekiyor bu durumda?

Bu iste babanin sabika kaydina bakilmaz.
Eger calismiyorsaniz anne olarak,Cocugun bakimini üstlenirseniz dilekce verirseniz agir özürlu raporuyla beraber,sosyal hizmetler kurumuna.
bakim maasina baglanirsiniz,ama sartlar tutarsa.
Bakım aylığında gelir kriteri Kişi başı 847 tl yi gecmemek gerekir:

Çok teşekkür ederim Suan hic bir gelirimiz yok maalesef kendimde çalışmıyorum..

Ebr-i Nisa örnek olarak 7 Şubat 2017 tarihinde OHAL kapsamında yayınlanan 686 sayılı KHK'yı inceledim:T.C. Resmi Gazete

KHK ile ihraç edilen kamu görevlilerinin kendileri için bile evde bakım ve 2022 aylıkları ile ilgili bir kısıtlama yoktur. ihraç edilen kamu görevlilerinin hangi haklardan yararlanamayacakları zaten ihraç edildikleri KHK'de yazar.

KHK ile kamudan ihraç edilen engelli bir birey de ailesindeki kişiler de şartları tuttuğu takdirde 2022 ve evde bakım aylıklarından yararlanabilirler. her iki aylık için de mevzuat açısından herhangi bir engel yoktur.

bunu sadece sizin için değil KHK ile ihraç edilen engelli bireyler ve yine kamudan ihraç edilen bireylerin engelli yakınları için de yazıyorum.
...

gelelim sizin konuya. çocuğunuz için evde bakım aylığı baglatmak istiyorsunuz. çocugunuzun agır özürlü raporu varmış. geliriniz de yokmuş. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 847,16 TL altında olduğundan geliriniz de uygundur.
geriye kaldı en önemli şart: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
eger çocuğunuz linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç durumda sayılır. lakin bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu değerlendirmeyi yaparken yaşından dolayı yapamadıklarını değil raporda geçen engelinden dolayı yapamadıklarını dikkate alır. siz de linkteki kriterleri değerlendirirken bu uyarımı dikkate alarak değerlendirme yapınız.

eger çocugunuz bakıma muhtaç durumda ise evde bakım aylıgı baglanacaktır (rapor ve gelir uygun zaten). aksi durumda baglanmaz.
evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurunuzu yapınız.

ayrıca hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa çocuğunuzun raporuyla birlikte 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurabilirsiniz.

Üst Alt