Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kan sulandırıcısı kullananlar malulen emekli olabilir mi?

sped20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1998 Ağustos sigorta girişim var.4447 prim gün 21 yıl sigortalıyım.ekim 2018 den beri işsizlik ödeneği alıyorum.comodin kan sulandırıcsı kullanıyorum 3 yıldır.3 yıl önce akciğer embolisi rahasızlığımdan dolayı.bu rahatsızlığımdan dolayı malulen emeklilik başvurusu yapabilirmiyim?tşk ederim.

1800 gün 10 yıl ve hastalığınızın mallulük cetvelinde karşılığı olup, ve ilgili hastanelerden de bunu kanıtlayacak elinizde rapor var sa ve olacaksa tabii ki emekli olabilirsiniz...geçmiş olsun kolay gelsin..

sped20
Yazdıklarınızdan malulen emeklilik zor sonucu çıkarıyorum.
Ama zaten gerek de yoktur. Malulen değil de erken emeklilik için bütün şartları taşıyorsunuz.
Yapacağınız şey; önce bir hastaneden bireysel olarak engelli sağlık kurulu raporu almak.
%40 ve üzerinde olursa kısa bir süre için sigortalı bir işe girerek vergi dairesine vergi indirimi için başvurmak.
Vergi indiriminiz kaçıncı derece olarak onaylanırsa onaylansın hemen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Sanki biraz karışık gelse de inanın malulen emeklilik sürecinden çok daha basit ve şartları daha kolaydır.

cvplar için tşk ederim.iki farklı ve farklı alanlarda cvp aldım.hangisi doğru açıkcası bilemedim.engelli raporu için sigortalı çalışmam gerek diyorsun.hastaneden %40 aldım.sigortalı işe başladım ve bu %40 rapordan dolayı vergi indirime başvurcam.ayrıca tekrar rapordan sonra sigortalı işe girmeden sonuç alınmaz mı.kan sulandırıcsı kullananlara rapor verilmiyor sanırım.

sped20
Ben size malulen emeklilikten daha kolay olan yolu gösterdim, vergi indirimi için %40 alamıyorsanız malulen hayatta olamazsınız zaten. Malulen emeklilik için tek hastalıktan %60 ve maluliyet cetvelinde yer alması istenir.
Artık inandırmak için de bir şey yapamam.
Ayrıca size rapor için çalışıyor olmanız lazım demedim, vergi indirimi başvurusu için çalışıyor olmanız lazım dedim.
Erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart, ona da çalışmıyorken başvurmak mümkün değil.

Üst Alt