Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanal içi cihaz kullanıp mide bulantısı yaşayan var mı?

mesa77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İşitme kaybımın ilerlemesi üzerine 2 yıl önce tam kanal içi 2 adet cihaz aldım. 2 ay boyunca sorunsuzca kullandım. Duymadığım sesleri duymak çok mutlu etti beni. 2 ay sonra her iki kulağımda da cihazı taktıktan bazen 10 dakika bazan 1 saat sonra mide bulantısı yapmaya başladı o dereceki hemen çıkarmam gerekiyordu. (Cihazlar hollanda menşeili audilux marka idi , cihazlar gerçekten iyiydi tek kötü yanı plastik kalıpların birkaç ayda yenilenmesi gerektiğiydi.)
Cihazı aldığım yere sorunumu söyledim ilk defa böyle birşey duyduklarını söylediler, konuyu üniversitede tanıdıkları bir doktora aktarmışlar kulağa daha az baskı yapan bir cihaz takmam gerektiğini belirtmiş.İnternet üzerinden birkaç yere konuyu yazdım istanbuldan bir doktor sorunun kulak etrafından mideye giden nervus vakus adlı bir sinirin bende hassas olmasından kaynaklandığını ,bazı hastaların kulak temizlerken bile bayılabildiklerini, bazı tetkiklerden sonra ilaç veya tedavi önerebileceğini yazdı ama antalyadayım ve istanbula gitmeye fırsat olmadı. Burada gittiğim bir doktora cihazı taktığımda mide bulantısı yaptığı için kullanamadığımı söyledim ' ben ne yapabilirim' demezmi cahil kalmasın diye nervus vakusdan bahsedip çıktım :)
Görünüşe göre kulağa daha az baskı yapar ümidiyle Q exsilent marka kanal içi cihazı denemek için aldım ama taktıktan sonra 1 saat geçmedi yine bulantı yaptı.
Kanaliçi cihazı olupda benim gibi bulantı problemi yaşayan veya duyan arkadaşımız var ise ve bunun tedavisi var mıdır yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. (bazı arkadaşlar kızacaklar ama kulak arkası cihaz takmak istemiyorum)
Herkese sağlıklı günler dilerim.

agir isitme kayipli kulak arkasi kullanan doktor ilac magduru olarak
yanlis tedavilerle kalan isitmeme sahipolmak adina degil kulak ici hicbir isitme cihazi kullanmak bile istemem dogrusu
ilac doktor bilmemneyle ugrasmaktanda kulak arkasi kullansan daha iyi degilmi

uzun yıllardır bu iş ile boğuşuyorum her türlü cihaz kullandım ama böyle bir sorunu ilkkez duydum.:))

mesa77,
kulak arkası bir cihaz kullanmak istemiyorum demişsiniz ama kulak arkası kullandığınızda da bu kez kulak kalıbı kullanacaksınız... kanal için cihazın yaptığı etkiyi kulak kalıbı da yapabilir... çünkü kulak kalıbının kulağa tam otuması gerekir, oturmazsa feedback (ıslık sesi) kulağınızı rahatsız edecektir..

nervus vagus tedavisine gelince; size İstanbul'da ENT Kulak Burun Boğaz Hastanesini tavsiye ediyorum... Hastanede KBB Uzmanı Op.Dr. Sinan YÜCEL doktorumdur ve çok iyi bir doktordur... telefonla randevu alıp gidebilirsiniz..
ENT KULAK BURUN BOĞAZ Anasayfa www.ent.com.tr
ENT Kulak Burun Boğaz Hastanesi
İncirli Caddesi, No:97
34147 Bakırköy İstanbul
Telefon: 0212 543 9797

İlginize teşekkürler Anti Oksidan

Kulak arkası olup kulakiçi kısmı kalıpsız kulakta hissedilmeyecek cihazlar var sanırım gördüğüm kadarıyla, o cihazları kastetmiştim. Fiatları baya uçuk gerçi de.

Antalya'da ikamet ediyorum ama tedavisi varsa fırsat bulup giderim İstanbula. Verdiğiniz adres ile irtibata geçip tedavi sürecini öğreneyim, keşke tedavisi olsa tabi ki. Bilgiler için teşekkürler.
iyi günler dilerim.

isitme kaybi 60 ds gibi dusukce olursa probla kulak arkasi kullanilabiliyormus
ama ileri kayiplarda mecbur kullaniyoruz kulak kalibini
bence kanal ici kadar baski yapmayabilir kulak kalibi denemekta fayda var
mide bulantilariyla duymak zor

ilk kanal içi kullandığımda bendede oldu ama kulak alışınca geçti.Bence senin durumun psikolojik aynı benim gibi bazı şeyleri kabullenemeyince vücut bazı yerlerden patlak veriyor ayrıca kanal içi cihazların silikonlu olanıda var onuda deneyebilirsin.

Üst Alt