Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanal içi işitme cihazı konusunda tavsiyelerde bulunur musunuz?

Fight4Freedom

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
~17 Yaşındayım ve yaklaşık 5 yıldır kulak arkası işitme cihazı kullandım.
Psikolojik olarak kulak arkası kullanırken rahatsız oluyorum ve kanal içi (CIC) almaya karar verdim. İşitme kaybım 40-60 db civarı.
Piyasadaki CIC modellerini araştırdım bir kaç firmayla konuştum bu günlerde karar verip almayı düşünüyorum. Tecrübelerinizi Paylaşırsanız Sevinirim.

5 Yıl kullandığım işitme cihazını temizce kullandım hiç sıkıntısı olmadı yani günü gününe kanal içi temizleme vs. sorun olmaz kulak akıntısı falan yok.
Zaten Görüştüğüm firmalarda kanal içi kullanabileceğimi söylediler.

# Oticon Ino (CIC Modeli) Fiyatı: ~2.000 ₺
# Audio Service Sina Hype 6 G2 ~2.500-2.000 ₺
# Sonic NaturaPro ~1.700 ₺
# Starkey AMP ~1.400 ₺
# Earnet The Best Serisi ~1.500-2.000 ₺
# Siemens Lotus ~1.500 ₺
#

2 Adet satın alacağım ve bütçem 1 işitme cihazına max. 2.000 ₺. Ayrıca 18 yaş altı olduğum için bir kısmını SGK karşılıyormuş.
Tam olarak ne kadarını karşılar? Ve 2 işitme cihazı için ayrı ayrı mı karşılayacak?

Ayrıca IIC'nin sağlam modelleri var mı? Bunların dışında tavsiye edeceğiniz kanal içi işitme cihazları nelerdir? Bilgilendirirseniz memnun olurum...

merhaba , bu yazdıkların arasında karar vermen gerekirse , oticon , sonıc ve siemens arasında karar vermelisin derim. Diğerlerine hiç bulaşma bence. SGK her bir kulak için ödeme yapıyor. Senin yaş grubun için sanırım her bir kulak için 750,00 TL ödüyor. Çift taraf olursa 1500,00 TL. IIC cihazlar kaybı gerçekten az olanlar için ideal cihazlar. ortalama 50 dB civarındakilere. Ancak özelliksiz ve çok pahalı modellerdir. tanesi 6000 liralar civarındadır. Siemens in Micon serisinden cihaz alman senin için daha iyi olur. Siemens, Micon 3mi alabilsen keşke. Fiyatları tanesi 3900 ama hakkını veriyor cihaz. Boşa çıkmıyor emekler. Ayrıca montajlar yurt dışında yapılıyor , kusursuz.. Bütçeni ayarlarken ödeme kolaylıklarını sor. Kurumun ödeyeceği miktarı ödeme mesela (1500) , firma sana senet yapsın, kurumdan parayı kendileri alsın veya sen alınca getirip onlara ver. Siemens haricinde de Wıdex ve Phonak ile de görüş derim. Önce markana karar ver, iyi bir marka olsun. model olarak tüm kanal içi cihazlarla duyabilirsin zaten. Bütçene uygun olanına karar verirsin. Geçmiş olsun sevgiler ))

Teşekkürler, Zaten oticon-sonic düşünüyordum, widex ve phonak' ı biraz daha araştırsam iyi olacak :)

Üst Alt