Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanat skapula hastalığı askerliğe engel mi?

eyuboo

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bende doğuştan kanat skapula hastalığı var. ve sırtımda kist olduğunu öğrendim askerlik durumum ne olur? TSK'nın sağlık yönetmenliğinde B seçeneğinde elverişli olmadığı yazıyor ama sonuç ne olur ?

A) 1. Başın ve kolların serbestçe hareketini kısıtlamayan tortikolis, servikal kaburga, kalkık skapula.

2. Omuz ya da kalçalardan birinin ötekine oranla hafif kalkık ya da inik oluşu.

B) 1. Nörolojik ya da vasküler belirti yapan servikal kaburga.

2. Kol ve gövde hareketlerini azaltan skapula gevşekliği ya da şekil bozukluğu.

C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri.

D) 1. Baş ve boyun hareketlerini bozan ya da yüzde asimetri yapan tedavi ile düzeltilmesi imkânsız tortikolis.

2. Kol ve boyun hareketlerine engel olan, ağır sinirsel ve damarsal bozukluğa yol açmış servikal kaburga.

3. Görünüşü ileri derecede bozan omuz ve pelvis asimetrisi, Kllipel-Feil sendromu, serebral paralizi ve benzeri.

Muahtemel muaf olacaksınız,
Tek taraflımı,iki omuzda da varmı?
İlerliyor mu stabilmi?
eyuboo

Tek tarafta Sağ küre kemiğimde var hocam aşırı derecede belli oluyor. ve sırtımda kist olduğunu söyledi doktor. ilkte inanmadı kist olduğuna ardından MR çekilmemi istedi. Perşembe günü MR Çekileceğim ben psikiyatriden 1 ay hava değişimi almıştım. bana hava değişimin bittiğinde gel seni heyete sevk edeceğim dedi. hocam aşırı derecede ağrı yapıyor sırtım aylardır ağrıdan uyuyamıyorum ve ağrı boyun bölgeme falan vuruyor. kollarımı tam açamıyorum silah tutamıyorum. bana çelik yelekle nöbet tutturuyorlardı. ben sırtımın ağrısından dolayı çelik yeleği saatlerce ellerimde tutuyordum. inşAllah muaf olurum çünkü TSK'nın sağlık yönetmenliğine göre B) 1. Nörolojik ya da vasküler belirti yapan servikal kaburga.

2. Kol ve gövde hareketlerini azaltan skapula gevşekliği ya da şekil bozukluğu. ) muafiyet olmam lazım hatta sitede bi arkadaşın kardeşi kanat skapula rahatsızlığından dolayı muaf olmuş. inşAllah beni de ederler. fakat etmezler diye korkuyorum ve etmezlerse haksızlık yapılmış olmuyor mu ? bazı doktorlar maddeye bakmadan direkt elverişli veriyorlar. sizce ne olur hocam ?

Bu arada Hakkari'de ki doktor muaf etmemek için fizik tedaviye sevk etti fizik tedavi doktoru da bu doğuştan olduğu için ben buna bir şey yapamam dedi. fizik tedavi ile geçecek bir hastalık değilmiş.

@OğuzHan112

Anladım,
Şuan hava değişimindesin sanırım?
Hava değişimi sonrası tekrar gittiğinde bu şikayetlerini de söyle, zaten heyete sevk edeceğim demişler, endişelenmeyin muaf olacaksınız...
eyuboo

OğuzHan112

İnşAllah abi annemle beraber gideceğim annem doktorla falan konuşacak. abi eğer muaf etmezlerse nerelere başvurabilirim ? çünkü TSK'ya aykırı bu etmeleri lazım halim ortada. bazı doktorlar askere göndermek için ellerinden geleni yapıyorlar. inşAllah vicdanlı bir doktor çıkar

Heyete sevk edeceğim diyen hekim kimse ona gidin, muaf edeceklerini umuyorum, uyum bozukluğundan mı hava değişimi aldın?
U.b.+k.s.h. muaf olursun,ederler yani...

Hocam bu şekilde görünüyor ve kemikte kist varmış
OğuzHan112

Kanat-Skapula.jpg

eyuboo
Heyete sevk edeceğim diyen hekim kimse ona gidin, muaf edeceklerini umuyorum, uyum bozukluğundan mı hava değişimi aldın?
U.b.+k.s.h. muaf olursun,ederler yani...

TM.
Muafsınız, stres yapmayın.
Prosedür gereği önce hava değişimleri veriliyor.
Sabretmeniz lazım...

OğuzHan112

İnşAllah abi Prosedür gereği psikiyatriden hava değişimi verirler ona bir şey diyemem ama doğuştan olan bir hastalığa direkt muaf vermek yerine hava değişimi vermeleri saçma değil mi abi ? bu arada benim kaç kez hava değişimi aldığımı doktorlar biliyorlar mı ? sistemlerinde gözüküyor mu ? şimdi sonuç ne olur abi ? heyete çıkarsam

Siz hava değişimini uyum bozukluğundan almışsınız,u.b. genelde acil vakalar dışında 2 kez hava değişimi sonrası 3 de muaf tutuluyor. Tabi amirlerin askerlik yapamaz diye rapor tutmaları lazım.

Sistemden bilgileriniz görünüyor,

Diğer konu k.s. bunu dile getirmedin mi askere gitmeden önce.yada hava değişimi alırken.

OğuzHan112

Askere gitmeden önce böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. askere gidince tetiklemeye başladı zaten ağrılar falan. hava değişiminden önce söyledim ama dinlemediler bile. abi ben şimdi tekrar heyete kanat skapula hastalığından dolayı çıkarsam ne olacak ? bu arada kıta anketimde komutanlarım " Askerlik vazifesini yerine getiremez " yazmışlar.

Tamam,
KS./ub. Size uyum bozukluğundan muafiyet verebilirler , KS dahil olursa kesin olur .

Siz şimdi sabredin, hava değişimi sonrası tekrar sevk alıp kıta işlevsellik formu ile mümkünse aynı hekime gidin.

Muafiyet verilecektir, sağlıklı günler...

OğuzHan112

Hocam hava değişimini alırken heyete tekrar muayeneye kontrole gelecekmiyim dedim. hayır dediler. hava değişimi bittiğinde birliğine teslim olacaksın dediler. yani psikiyatri ile işim kalmadı skapuladan çıkacağım heyete. ama ben gene hava değişimi kağıdım ile askerlik şubesine gidip başka hastaneye sevk almaya çalışacağım.

Kıta anket formu ile ortopediye çıksam olur mu ?

Abi Allah rızası için yardım et. kanat skapula hastalığı askerliğe engel bir hastalık sağlık yönetmenliğine göre. eğer doktor muaf etmezse ne yapabilirim ?
OturanBoğa

OğuzHan112
Abi askerlik şubesine gittim. durumu anlattım kadın bana dedi ki silah altında bulunanlara direkt çürük veremiyorlar. duruma göre değişiyor dedi. önce tedavi etmeye çalışıyorlar. falan dedi. benim hastalık doğuştan tedavisi olduğunu sanmıyorum durumum ne olur ?

Durumun ne olacağını daha önce yazmıştım,hava değişimin bitti mi?
eyuboo

Siz muaf olursanız zaten uyum bozukluğundan olacaksınız,

İsterseniz hava değişimi bitimine 5 gün kala yada 3 gün kala gidin,

Karar sizin, sağlıklı günler...

U.b. + kanat skapula, ikisi bir değerlendirilirse muaf olursunuz,

Tek başına uyum bozukluğu 3.heyette zaten muaf tutuluyor...

Sabredin biraz .
eyuboo

Abi Hakkari'de MR Çekildiğimde ki sonuçlar ile İstanbul'da girdiğim MR Sonuçları farklı gözüküyor? mesela

Hakkari MR Sonucu :

SAĞ OMUZ MR İNCELEMESİNDE ;

Gleno-humeral eklem kapsülünde , subkorakoid bursada ılımlı sıvı artışı izlenmiştir.

İstanbul'da ki MR Sonucu :

Subakromiyal-subdeltoid bursa ve subkorakoid bursada effüzyon saptanmamıştır.

niye böyle ?
OğuzHan112

Abi bugün gittim hastaneye ortopedi doktoru beni fizik tedaviye sevk etti. fizik tedavi seni askere almamaları lazımdı dedi. nörolojiye sevk etti nöroloji doktoru bugün yoktu. yarın çıkacağım fakat. heyete uğradım. heyete anlattım durumu heyette ki yetkili " sen daha önce ortopediye çıkmışsın ve işlemin bitmiş. neden tekrar kafana göre kayıt açtın. biz sana psikiyatriden 1 ay hava değişimi verdik. " dedi. bende askerlik şubesi tekrar beni hastaneye sevk edecek dedim. öyle şey olmaz biz askerlik şubesini arayıp konuşacağız. hava değişimi kağıdında " birliğine teslim olabilir " kararı verdik. tekrar muayene olamazsın dedi. şimdi askerlik şubesi hava değişimin bitimine kala gel biz seni hastaneye sevk edeceğiz dediler. ama heyette ki yetkili öyle bir şey olmaz dedi. eğer arayıp konuşurlarsa şube sevk vermekten vazgeçer mi ?
OğuzHan112

Abi doktor ilkte bu hastalığın ameliyatı yok dedi. sonra var ama riskli bir ameliyat mı ne dedi tam anlamadım. ameliyat olmak için başka bir hastaneye başvuramaz mıyım ?
OğuzHan112

Üst Alt