Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser, doku ve organ kaybı durumunda rapor oranı ne olur?

Tercanli41

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm

5 yaşında yaşadığım sağ bacağımda su dökülmesinden kaynaklı diz kapağımdan baldırın kasığa yakın olan yere kadar ağir yanık oluştu. Şuan 40 yaşındayım. Geçen sene kanser çıktı yanık olan bacağımda ameliyat oldum geçen sene ocakta. Sonra kasiklara metastaz yaptı mayista tekrar bir ameliyat oldum hem bacağımdan hem kasiktan lenflerim alindi ve doku kaybı var yanık olan bacağımda ve şuan çekme yapıyor ve lenfödem çorabı giymez isem bacağımda şişlik oluşuyor. Ekimde sağlık kuruluna girdim %60 oran verildi bu oran az gibi geldi. Sadece kanser için %60 doku kaybı ve organ kaybı için ek oran verilmiyor mu beni aydınlatırsanız sevirim. Teşekkürler

Tercanli41

Merhaba, size diğer sayfadada yazdım Gerçekten yazılanları okuyormusunuz bilmiyorum.Sizinle aynı hastalığı başka organda doku kaybı olarak yaşadım ve toplamda aynı oran verildi.

İleriki zaman içinde daha farklı yani artık Allah korusun ömür boyu kısıt olmadığı sürece oranınız bu şekilde olur.

Başka kişilerde size farklı yanıtlar verecek belki ama ben size doktorlarınıza sorun diyorum.Lütfen Doktorlara sorun diyorum ,bana inanın demiyorum ki.

Sadece içinizi rahatlamak için yapıyorsunuz ancak hakka girmemenizi rica ederim.

Allah'a emanet olun.

Benim bir fikrim var.Buraya cep numaranızı yazın bende sizi müsait olduğum bir zamanda arayayım ayrıntılı olarak telefon ile anlatayım.

Son düzenleme:
Bunu sen cevap vermeden önce yazmıştım aydınlandim teşekkür ederim.

Tercanli41
onkoloji konusunda arkadaşım yazmış zaten ona ekleyebileceğim %10 lenfödem olabilir. ayrıca lenf alınması aayrı bir organ kaybı olrak değerlendiriliyormu emin değilim, bu durumda olan arkadaşlar yardımcı olursa hepimiz öğrenmiş oluruz.

a- Hafif derecede lenfödemi olanlar 10
b- Orta derecede lenfödemi olanlar
1- Tek ekstremitede 20
2- İki ekstremitede 45
c- İleri derecede lenfödemi olanlar (Yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde) 80

Volkano80

Üstad cevabını yeni gördüm teşekkür ederim. 🙏 Yönetmeliği indirdim okucam hepsini. Çok sağol

Tercanli41
rica ederim, bu arada lenfödem için sintigrfi istiyorlar (en azından benden istediler) bilginiz olsun.

Volkano80

Sende ki durum nedir doku ve organ kaybın var mı ve oranın ne geldi ?

Usta bir de bacağım da lenfleri aldıkları için kasık ve diz kapağına doğru şişik var kaç aydır gitmedi sanırım lenf sıvısı birikti herhalde lenfödem denilen durum sanırım. Bir de dokuyu aldıkları yer lenfödem çorabı giymediğimde kan oturuyor ve rahatsız edici düzeyde.

Yani durum şu bacağımda lenf sıvısı birikiyor ve doku alınan yer baya geniş uyluklarimin yarısını kaplıyor ve orası komple kan oturuyor çorabı giymediğim de iki sorunum var hem kan oturuyor hemde lenf sıvısı birikiyor nasıl %60 verdiler anlamadım bir sorun var gibi geldi.

Tercanli41

merhaba, bende vardı net %20 ilaveyi almıştım, şimdi raporu yenileme zamanım geldi, haftaya tamamlayabilirim düşünüyorum, ordan gelen sonucu burda sizlerle paylaşırım.

bacağındaki muhtemelen lenfödemdir, en az 10 puan alabilirsin, ama dediğim gibi benden bunun için sintigrafi istediler, belki doppler yada ultrason raporuda yeterli olabilir. (benim doppler raporunda bununla ilgili bir ibare yoktu)

hatıladığım kadarıyla senin tedavin biteli 5 sene olmadığı için onkoloji %60 + doku kaybın için %20 + lenfödem için en az %10 olmalı, ayrıca tedavinin başka kalıcı yan etkileri olduysa yada başka rahatsızlıkların varsa onlarıda ekletebilirsin.

Volkano80
Üstad aslında kurula girerken lenfödem olayını söylemedim acemiliğime denk geldi. Zaten kurulda ne soru sordular ne birşey. Deseler ki ameliyatın bıraktığı sıkıntılar nedir diye tek tek derdim ona göre oran alırdım. Acaba kurula evrakları verirken biz mi belirtiyorduk. Şuan benim girdiğim kurul malülen emeklilik yazıyor. Erişkinler için engelli sağlık raporu değil. Engelli sağlık raporu için bu hafta başvurumu yapicam. Kurula sordum ayrı başvuru yapicaksin diyor senin başvurun emeklilik için dedi. Aslında doğru ben sadece emeklilik için başvurmuştum. Şimdi erişkinler için engelli sağlık raporu alsam orada ki oranlar farklı mı olur kanser ameliyatı, doku kaybı, lenflerin alınması, bacağımda ki doku kaybından dolayı ince deri olduğu için kan toplaması. Bunlar çok farkeder mi.

Tercanli41

hastalık ve şikayetleri poliklinikte doktorlara söylüyorsun, heyette hiç bir şey sormuyorlar (en azından bana sormadılar), ben gittiğim doktorlara şikayetemi söyledim, durumu gösteren raporları (epikriz, mr&ct&ultrason, tahlil vs) verdim, heytte ise sadace 10 saniye ya kaldım ya kalmadım, sadece girip çıktım.

anladığım kadarıyla sen malulen emekliliğe başvurmuşsun o konuda bilgim yok, ama eğer şartları sağlıyorsan engelli erken emekliliğe başvurman maddi olarak daha iyi olur gibi. hem maaşın daha yüksek olur, hemde tekrar özel sektörde çalışman durumunda emekli maaşı almaya devam edersin. bence bu konuyuda bir araştır.

Volkano80

Malulen emekliyim kontrol şartı ile şuan maaş bağlandı ama yaklaşık 2 senedir sigortalı çalışmıyorum serbest meslek yapıyorum yanlız benim sigorta primim eksik olduğu için bir de vergi indiriminden yararlanamıyorum çalışmadığım için. 18 ay sonra gidişata göre maaş kesilir ise bir de çalışıp prim gününü tamamlayıp emekli olucam. Ortopedik rahatsızlığım var engelli raporu için doktor Sadi konuk randevu aldım. Hayırlısı bakalım.

Volkano80

merhaba doku kaybı için hangi doktora görünmeliyiz heyet sırasında? benim diyafram ve akciğerden parçalar alındı.%20 ek oran için sordum.

hanifeaydin

merhaba, tam emin olmamakla birlikte emliyetınızı hangi klinik yaptıysa yada hastalığınızla hangi klinik ilgileniyorsa ilgili bölüm verecektir diye düüşünüyorum. örneğin benim ürolojiydi ek oranı ürolojiden aldım, sizinde göğüs cerrahisi yada takipli olduğunuz bölüm verecektir muhtemelen. geçmiş olsun.

Volkano80

ben hiç devlete gitmedim - göğüs cerrahisi ya da göğüs hastalıkları heralde ---inanın sour sorsam cevap alaamdım ne memurdan ne doktordan geçen hafta ilk kez gittim devlette doktora.bir tanıdık dün coornadan vefat etmiş .korona zamanı kalabalık yerlerden şimdi daha korkar oldum bağışıklık sistemim berbat üstüne max kortizon alıyorum ...galiba heyet olayını erteleyecğim ...özeldeki evraklaır dosyaları da tamamlamak uzun sürüyor .çoğunda komadaydım ailemde evrak umrunda olamamış haliyle ...kanserden ölmedim koronadan ölmek istemiyorum---erteledim planlarımı

hanifeaydin

tekrar merhaba, ameliyatınızı hangi klinik yaptıysa derken branş olarak söyledim, yoksa bende ameliyatlarımdan birini özel hastanede olmuştum. aceleniz yoksa ertelemeniz daha sağlıklı olmuş, tekrar geçmiş olsun, sağlıklı günler.

evet bugün göğüs cerrahisinden imzalı ameliyat raporu talep ettim , prof dan imza alana kadar zaten 1 hafta geçer...benim kortizon dozu düşsün türkiyede aşılama hızlansın ilk işim bu olacak.Arada el bileğimdeki lupusdan dolayı çıkan kitleden de amelşyat olaCAĞIM.AYNI DOKTORLARIMIN dediği gibi tıp öğrencileri için mükemmel eğitim aracıyım.iki kez tıbbi kongrelerde örnek vaka olarak girdim ( ve ölmedim diye ) herkese bol sağlıklı günler

Üst Alt